Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy na sitku. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone i czerwoną cebulę, posiekany na drobno szczypiorek, musztardę francuską, jogurt grecki, sól i pieprz. Mieszamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Odkrawamy 4 kromki chleba i podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Smażymy z każdej strony ok. 3 minut. Po przewróceniu na drugą stronę skrapiamy dodatkowo oliwą.
KROK 3: PODSMAŻAMY CHORIZO
Pokrojone w plasterki chorizo podsmażamy ok. 7 minut na osobnej patelni z dodatkiem oliwy.
KROK 4: UKŁADAMY PASTĘ Z TUŃCZYKA I DODATKI NA CHLEBIE
Na każdą kromkę chleba wykładamy 2 łyżki pasty tuńczykowej oraz dodatki (na każdą kromkę inne): podsmażone chorizo, paprykę grillowaną, serca karczochów przekrojone na pół, zielone oliwki.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z gruszkami i serem
Wyraziste składniki zamknięte pomiędzy chrupiącymi kawałkami pieczywa. Taki tost zaspokoi każdy głód.
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Tosty w jajku
Proste danie, od którego robi się ciepło w środku. Nie tylko dlatego, że jemy je zaraz po zdjęciu z patelni i że jest takie proste i pyszne. W tym daniu główną rolę gra czerstwy chleb lub chałka, które – zamiast wyrzucić – zamieniamy w coś dobrego.
Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
Mnóstwo smaków, tekstur i kolorów w jednym deserze! Tosty francuskie podane z sałatką z owoców, lodami i bitą śmietaną zaspokoją Twój apetyt na coś słodkiego i będą ozdobą każdego stołu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kokosanki
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Uda confit i soczysta pierś z kremowym purée ziemniaczanym i sosem z glazurowanej szalotki
- Pizza cztery pory roku
- Minipizze razowe z warzywami
- Zapiekanka wegańska ratatouille
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Pieczone frytki warzywne z dipem curry
- Scaccia z serami i salami
- Szakszuka z wołowiną
- Pieczone szparagi à la caprese
- Risotto pomidorowe
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Noworoczne orzeźwienie
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Grillowany arbuz z sosem z mango, limonki i melisy
- Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą
- Ciepłe lody malinowe w czekoladowym wafelku
- Torciki z nadzieniem z czerwonych owoców
- Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
- Zapiekane brzoskwinie
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Chlebowa zapiekanka z mięsa mielonego
- Puszysty krem z melona
- Pieczona dynia hokkaido z pesto z rukoli
- Ryba z salsą brzoskwiniową
- Gruszki w syropie
- Ciasto z wiśniami i kruszonką migdałową – przepis
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1179 dni temu
Takiego czegoś jeszcze nie próbowałam ale z chęcią spróbowałam! Smakowało super! Na urodzinową przekąskę było w sam raz! Do tego perlą prosto z lodówki i imprezka udana!
odpowiedz