
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA
Tuńczyka odcedzamy z zalewy na sitku. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone i czerwoną cebulę, posiekany na drobno szczypiorek, musztardę francuską, jogurt grecki, sól i pieprz. Mieszamy.
KROK 2: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA
Odkrawamy 4 kromki chleba i podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Smażymy z każdej strony ok. 3 minut. Po przewróceniu na drugą stronę skrapiamy dodatkowo oliwą.
KROK 3: PODSMAŻAMY CHORIZO
Pokrojone w plasterki chorizo podsmażamy ok. 7 minut na osobnej patelni z dodatkiem oliwy.
KROK 4: UKŁADAMY PASTĘ Z TUŃCZYKA I DODATKI NA CHLEBIE
Na każdą kromkę chleba wykładamy 2 łyżki pasty tuńczykowej oraz dodatki (na każdą kromkę inne): podsmażone chorizo, paprykę grillowaną, serca karczochów przekrojone na pół, zielone oliwki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Krokiety z mięsem
- Piernik świąteczny
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Golonka pieczona po bawarsku
- Boczek pieczony
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Przekąski sylwestrowe
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1511 dni temu
Takiego czegoś jeszcze nie próbowałam ale z chęcią spróbowałam! Smakowało super! Na urodzinową przekąskę było w sam raz! Do tego perlą prosto z lodówki i imprezka udana!
Odpowiedz