zobacz film Tosty z pastą z tuńczyka i dodatkami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • sitko o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA PASTĘ Z TUŃCZYKA

Tuńczyka odcedzamy z zalewy na sitku. Przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone i czerwoną cebulę, posiekany na drobno szczypiorek, musztardę francuską, jogurt grecki, sól i pieprz. Mieszamy.

KROK 2: PODSMAŻAMY KROMKI CHLEBA

Odkrawamy 4 kromki chleba i podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy. Smażymy z każdej strony ok. 3 minut. Po przewróceniu na drugą stronę skrapiamy dodatkowo oliwą.

KROK 3: PODSMAŻAMY CHORIZO

Pokrojone w plasterki chorizo podsmażamy ok. 7 minut na osobnej patelni z dodatkiem oliwy.

KROK 4: UKŁADAMY PASTĘ Z TUŃCZYKA I DODATKI NA CHLEBIE

Na każdą kromkę chleba wykładamy 2 łyżki pasty tuńczykowej oraz dodatki (na każdą kromkę inne): podsmażone chorizo, paprykę grillowaną, serca karczochów przekrojone na pół, zielone oliwki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    1179 dni temu
    Takiego czegoś jeszcze nie próbowałam ale z chęcią spróbowałam! Smakowało super! Na urodzinową przekąskę było w sam raz! Do tego perlą prosto z lodówki i imprezka udana!

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!