Tosty w jajku
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: ROZTRZEPUJEMY JAJKO

Jajka z mlekiem roztrzepujemy dokładnie, dodając szczyptę soli. Jeśli do tostów używamy chałki, to do masy mleczno-jajecznej dodajemy jeszcze cukier waniliowy.

Krok 2: SMAŻYMY TOSTY

Na patelni rozgrzewamy masło, każdą kromkę maczamy w masie (większe kromki przekrawamy na pół) i układamy na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy z obu stron na rumiano, wykładamy na ręcznik papierowy.

Krok 3: PODAJEMY TOSTY

Tosty z chałki posypujemy przed podaniem chmurką cukru pudru z cynamonem, albo podajemy z ulubioną konfiturą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • użytkownik255584884 użytkownik255584884
    36 dni temu
    niezłe ale najlepiej nie dawać ani trochę cukru tylko a między dwie kromki dać ser tostowy

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!