
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: ROZTRZEPUJEMY JAJKO
Jajka z mlekiem roztrzepujemy dokładnie, dodając szczyptę soli. Jeśli do tostów używamy chałki, to do masy mleczno-jajecznej dodajemy jeszcze cukier waniliowy.
Krok 2: SMAŻYMY TOSTY
Na patelni rozgrzewamy masło, każdą kromkę maczamy w masie (większe kromki przekrawamy na pół) i układamy na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy z obu stron na rumiano, wykładamy na ręcznik papierowy.
Krok 3: PODAJEMY TOSTY
Tosty z chałki posypujemy przed podaniem chmurką cukru pudru z cynamonem, albo podajemy z ulubioną konfiturą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Ryba z piekarnika
- Sałatka gyros
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Świąteczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Burek ze szpinakiem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Uszka z grzybami
- Guacamole
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (3)
1193 dni temu
Bardzo dobre polecam
Odpowiedz
1211 dni temu
Ja akurat z cukrem bardzo lubię. Pychota. Smak dzieciństwa <3
Odpowiedz
1523 dni temu
niezłe ale najlepiej nie dawać ani trochę cukru tylko a między dwie kromki dać ser tostowy
Odpowiedz