Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: ROZTRZEPUJEMY JAJKO
Jajka z mlekiem roztrzepujemy dokładnie, dodając szczyptę soli. Jeśli do tostów używamy chałki, to do masy mleczno-jajecznej dodajemy jeszcze cukier waniliowy.
Krok 2: SMAŻYMY TOSTY
Na patelni rozgrzewamy masło, każdą kromkę maczamy w masie (większe kromki przekrawamy na pół) i układamy na rozgrzanym tłuszczu. Smażymy z obu stron na rumiano, wykładamy na ręcznik papierowy.
Krok 3: PODAJEMY TOSTY
Tosty z chałki posypujemy przed podaniem chmurką cukru pudru z cynamonem, albo podajemy z ulubioną konfiturą.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe croissanty
Klasyka kuchni francuskiej w słodkiej odsłonie – najlepsze croissanty, idealne na śniadanie, przygotujecie dzięki przepisowi Pawła Małeckiego!
Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!
Galettes bretonnes, czyli naleśniki po bretońsku
Proste składniki i oryginalny sposób podania – gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem, czyli galettes bretonnes, to świetny pomysł na szybki obiad, który zasmakuje każdemu!
Domowa pasta jajeczna
Tak smakują wiosenne kanapki! Prosty przepis na domową pastę jajeczną urozmaici każde wspólne śniadanie i pozwoli zacząć dzień ze smakiem. Spróbujesz?
Zobacz wszystkie
przepisy
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Bagietka capresse
- Czekoladowe ciasteczka
- Biszkopt - przepis podstawowy
- Gulasz z batatów
- Proste kimchi
- Wegańskie risotto z pieczarkami
- Ciasto na pizzę
- Kotleciki z tofu
- Szparagi w boczku
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Tarta bez pieczenia z czerstwego chleba
- Domowy cebularz z kurkami
- Przekąski z pastą z szynki
- Kajzerki z warzywami
- Rosyjska zupa ogórkowa z kaszą pęczak
- Dżem z mango z imbirem
- Kanapka na bogato
- Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
- Lemoniada z rabarbaru i truskawek
- Maślane ciasto z jabłkami i migdałami
- Kremowa zupa z bobu z wędzonym łososiem
- Truskawkowo-malinowe tiramisu
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Gruszki karmelizowane pod chrupiącą owsianą kruszonką
- Paella z owocami morza
- Królik w sosie musztardowym z zapiekanką kukurydzianą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
798 dni temu
Bardzo dobre polecam
odpowiedz
816 dni temu
Ja akurat z cukrem bardzo lubię. Pychota. Smak dzieciństwa <3
odpowiedz
1129 dni temu
niezłe ale najlepiej nie dawać ani trochę cukru tylko a między dwie kromki dać ser tostowy
odpowiedz