Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- silikonową łopatkę
- ręcznik papierowy
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WRAPY
Siemię lniane łączymy w naczyniu blendera z wodą, jajkiem i mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 2: SMAŻYMY WRAPY
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Nadmiar tłuszczu możemy ściągnąć za pomocą ręcznika papierowego.
Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozprowadzamy po jej powierzchni. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż ciasto się zetnie i zarumieni.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I SKŁADAMY WRAPY
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ kroimy na cienkie plastry, a następnie oddzielamy od skórki. Plastry awokado układamy na połowie wrapa.
Drugą połowę wrapa smarujemy humusem. Całość oprószamy pieprzem i solą. Na środku placka układamy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i rukolę. Wrapa składamy na pół.
Opcjonalnie: lniane wrapy Kingi możemy podać z pieczonym burakiem, kozim serem i rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
Kinga przygotowała kolejny wegański przepis – tym razem na naleśniki! Smakują wyśmienicie z kremem waniliowym na bazie nerkowców i słodkimi borówkami!
Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Naleśniki na śniadanie? Spróbuj ich w nowej formie – pieczonej! Zachwycą Cię puszystością i delikatnością!
Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
Orientalne tortille z kurczakiem będą świetnym rozwiązaniem, gdy szukasz lżejszej wersji ulubionych przekąsek! Sprawdź, jak przygotować je z wykorzystaniem sałaty rzymskiej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Ryba po japońsku
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Wegańska ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1021 dni temu
Niestety wrapy nie wyszły, nie udało się ich usmażyć - rozpadły się
odpowiedz
1335 dni temu
Prosiłbym o kaloryczność
odpowiedz
1356 dni temu
Robiłam już kilka razy, bardzo fajna śniadaniowa propozycja. W środek można włożyć bardzo różne rzeczy i za każdym razem smakuje trochę inaczej. Gorąco polecam.
odpowiedz
1398 dni temu
Ile to jest 2 plastry mozzarelli w gramach?
odpowiedz
1397 dni temu
Wykorzystaj ok. 50 g mozzarelli :)