zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • blender
  • silikonową łopatkę
  • ręcznik papierowy
  • tarkę o grubych oczkach

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WRAPY

Siemię lniane łączymy w naczyniu blendera z wodą, jajkiem i mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.

Krok 2: SMAŻYMY WRAPY

Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Nadmiar tłuszczu możemy ściągnąć za pomocą ręcznika papierowego.

Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozprowadzamy po jej powierzchni. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż ciasto się zetnie i zarumieni.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I SKŁADAMY WRAPY

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ kroimy na cienkie plastry, a następnie oddzielamy od skórki. Plastry awokado układamy na połowie wrapa.

Drugą połowę wrapa smarujemy humusem. Całość oprószamy pieprzem i solą. Na środku placka układamy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i rukolę. Wrapa składamy na pół.

Opcjonalnie: lniane wrapy Kingi możemy podać z pieczonym burakiem, kozim serem i rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram