Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- silikonową łopatkę
- ręcznik papierowy
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WRAPY
Siemię lniane łączymy w naczyniu blendera z wodą, jajkiem i mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 2: SMAŻYMY WRAPY
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Nadmiar tłuszczu możemy ściągnąć za pomocą ręcznika papierowego.
Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozprowadzamy po jej powierzchni. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż ciasto się zetnie i zarumieni.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I SKŁADAMY WRAPY
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ kroimy na cienkie plastry, a następnie oddzielamy od skórki. Plastry awokado układamy na połowie wrapa.
Drugą połowę wrapa smarujemy humusem. Całość oprószamy pieprzem i solą. Na środku placka układamy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i rukolę. Wrapa składamy na pół.
Opcjonalnie: lniane wrapy Kingi możemy podać z pieczonym burakiem, kozim serem i rukolą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Klasyczna sałatka grecka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Boczek pieczony
- Spaghetti carbonara
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (5)
1345 dni temu
Niestety wrapy nie wyszły, nie udało się ich usmażyć - rozpadły się
Odpowiedz
1659 dni temu
Prosiłbym o kaloryczność
Odpowiedz
1679 dni temu
Robiłam już kilka razy, bardzo fajna śniadaniowa propozycja. W środek można włożyć bardzo różne rzeczy i za każdym razem smakuje trochę inaczej. Gorąco polecam.
Odpowiedz
1721 dni temu
Ile to jest 2 plastry mozzarelli w gramach?
Odpowiedz
1720 dni temu
Wykorzystaj ok. 50 g mozzarelli :)