zobacz film Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender
  • silikonową łopatkę
  • ręcznik papierowy
  • tarkę o grubych oczkach

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WRAPY

Siemię lniane łączymy w naczyniu blendera z wodą, jajkiem i mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.

Krok 2: SMAŻYMY WRAPY

Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Nadmiar tłuszczu możemy ściągnąć za pomocą ręcznika papierowego.

Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozprowadzamy po jej powierzchni. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż ciasto się zetnie i zarumieni.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I SKŁADAMY WRAPY

Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ kroimy na cienkie plastry, a następnie oddzielamy od skórki. Plastry awokado układamy na połowie wrapa.

Drugą połowę wrapa smarujemy humusem. Całość oprószamy pieprzem i solą. Na środku placka układamy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i rukolę. Wrapa składamy na pół.

Opcjonalnie: lniane wrapy Kingi możemy podać z pieczonym burakiem, kozim serem i rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    790 dni temu
    Niestety wrapy nie wyszły, nie udało się ich usmażyć - rozpadły się

    odpowiedz

  • Krzysztof Krzysztof
    1104 dni temu
    Prosiłbym o kaloryczność

    odpowiedz

  • Marzena Marzena
    1124 dni temu
    Robiłam już kilka razy, bardzo fajna śniadaniowa propozycja. W środek można włożyć bardzo różne rzeczy i za każdym razem smakuje trochę inaczej. Gorąco polecam.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1166 dni temu
    Ile to jest 2 plastry mozzarelli w gramach?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1165 dni temu
    Wykorzystaj ok. 50 g mozzarelli :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!