Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- silikonową łopatkę
- ręcznik papierowy
- tarkę o grubych oczkach
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA WRAPY
Siemię lniane łączymy w naczyniu blendera z wodą, jajkiem i mozzarellą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką, jednolitą masę.
Krok 2: SMAŻYMY WRAPY
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę. Nadmiar tłuszczu możemy ściągnąć za pomocą ręcznika papierowego.
Ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię i równomiernie rozprowadzamy po jej powierzchni. Smażymy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż ciasto się zetnie i zarumieni.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY DODATKI I SKŁADAMY WRAPY
Awokado przekrawamy wzdłuż na pół i pozbawiamy pestki. Miąższ kroimy na cienkie plastry, a następnie oddzielamy od skórki. Plastry awokado układamy na połowie wrapa.
Drugą połowę wrapa smarujemy humusem. Całość oprószamy pieprzem i solą. Na środku placka układamy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i rukolę. Wrapa składamy na pół.
Opcjonalnie: lniane wrapy Kingi możemy podać z pieczonym burakiem, kozim serem i rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
Kinga przygotowała kolejny wegański przepis – tym razem na naleśniki! Smakują wyśmienicie z kremem waniliowym na bazie nerkowców i słodkimi borówkami!
Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Naleśniki na śniadanie? Spróbuj ich w nowej formie – pieczonej! Zachwycą Cię puszystością i delikatnością!
Orientalne wrapy z sałatką z kurczaka
Orientalne tortille z kurczakiem będą świetnym rozwiązaniem, gdy szukasz lżejszej wersji ulubionych przekąsek! Sprawdź, jak przygotować je z wykorzystaniem sałaty rzymskiej.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Quiche ze szparagami
- Gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- Crumble bars z rabarbarem i wiśniami
- Tarta kokosowa
- Ciasto o smaku coli
- Ciasto à la 3 Bit
- Faszerowane pieczarki z sosem tatarskim
- Ciasto na pierogi
- Domowa pasta tahini
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Bulion rybny
- Pulpeciki na parze – obiad dla malucha
- Zapiekanka do lunchboxa
- Pasztet z soczewicy
- Sałatka z brukselki
- Pieczone szparagi à la caprese
- Warzywna potrawka w aromatycznym sosie
- Kawałki piersi kurczaka w sosie balsamicznym
- Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
- Zupa z zielonych warzyw
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Fit makaron à la carbonara
- Carskie tosty
- Jackfruit w sosie teriyaki
- Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Sałatka z kaszy jęczmiennej z fasolą, ogórkiem i granatem
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Stek wołowy z ziemniaczkami i musem z pieczonego czosnku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
998 dni temu
Niestety wrapy nie wyszły, nie udało się ich usmażyć - rozpadły się
odpowiedz
1312 dni temu
Prosiłbym o kaloryczność
odpowiedz
1333 dni temu
Robiłam już kilka razy, bardzo fajna śniadaniowa propozycja. W środek można włożyć bardzo różne rzeczy i za każdym razem smakuje trochę inaczej. Gorąco polecam.
odpowiedz
1374 dni temu
Ile to jest 2 plastry mozzarelli w gramach?
odpowiedz
1374 dni temu
Wykorzystaj ok. 50 g mozzarelli :)