Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Robimy masło cytrynowe
Cytrynę sparzamy, osuszamy, skórkę drobno ścieramy, sok wyciskamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Masło zagniatamy z czosnkiem, skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i dobrze osączamy.
Krok 3: Smażymy krewetki
Krewetki myjemy, osuszamy i smażymy na odrobinie gorącego masła cytrynowego przez 2-3 minuty z obu stron, doprawiamy solą i odrobiną soku z cytryny.
W międzyczasie tortille krótko podpiekamy i smarujemy pozostałym masłem cytrynowym. Obkładamy ogórkiem, papryką, marchewką i krewetkami. Rozprowadzamy na nich kwaśną śmietanę i kiełki, zwijamy i kroimy ukośnie na pół.
Zobacz podobne
przepisy
Zapiekane roladki z tortilli
Smakowita ciepła przekąska nie tylko na przyjęcia: połączenie serów, wędlin oraz pysznego sosu musztardowo-jogurtowego!
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Proste tortille z serem i pieczarkami
Prosty sposób na pożywne małe co nieco, które można mieć zawsze pod ręką. Świetny pomysł na drugie śniadanie i nie tylko!
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grochem
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Sałatka gyros
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto na pierogi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1687 dni temu
Zachodzę w głowę, co zrobić z marchewką w trzecim kroku. Chyba nie powinna tak sobie zostać w misce ale mogę się mylić. Pozdrawiam :)
odpowiedz
1685 dni temu
Kamcio, dziękujemy za komentarz :) Jakieś chochliki zabrały nam marchewkę z treści przepisu,ale już wróciła ;) Oczywiście dokładamy ją z pozostałymi warzywami.
3051 dni temu
A CO SIE STALO Z MARCHEWKA?? STARLA SIE NA TARCE??
odpowiedz
3050 dni temu
Sławku, w drugim kroku opisujemy, co należy zrobić z marchewką :)