• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Robimy masło cytrynowe

Cytrynę sparzamy, osuszamy, skórkę drobno ścieramy, sok wyciskamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Masło zagniatamy z czosnkiem, skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny.

Krok 2: Przygotowujemy warzywa

Ogórka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie paski. Kiełki myjemy i dobrze osączamy.

Krok 3: Smażymy krewetki

Krewetki myjemy, osuszamy i smażymy na odrobinie gorącego masła cytrynowego przez 2-3 minuty z obu stron, doprawiamy solą i odrobiną soku z cytryny.
W międzyczasie tortille krótko podpiekamy i smarujemy pozostałym masłem cytrynowym. Obkładamy ogórkiem, papryką i krewetkami. Rozprowadzamy na nich kwaśną śmietanę i kiełki, zwijamy i kroimy ukośnie na pół.
 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Sławek Sławek
    861 dni temu
    A CO SIE STALO Z MARCHEWKA?? STARLA SIE NA TARCE??

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    859 dni temu
    Sławku, w drugim kroku opisujemy, co należy zrobić z marchewką :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram