zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię grillową

  • tarkę o drobnych oczkach

  • rózgę kuchenną

Sposób przygotowania:

Krok 1: GRILLUJEMY KURCZAKA

Filety z kurczaka kroimy w plastry, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Mieszamy. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.

Zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.

Krok 2: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI

Czosnek kroimy w plastry, a następnie w cienkie paski. Cebulę kroimy w cienie piórka. Chili przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie paseczki. Kolendrę drobno siekamy.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Wszystkie składniki sosu łączymy w misce i dokładnie mieszamy.

Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ

Kurczaka kroimy w paski i przekładamy do osobnej miski. Dodajemy pozostałe składniki: pokrojone wcześniej warzywa i ugotowaną soczewicę. Całość posypujemy kolendrą.

Krok 5: ROZDZIELAMY LIŚCIE SAŁATY

Część liści sałaty drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Resztę (ładniejsze liście ze środka) pozostawiamy do zawijania wrapów.

Krok 6: SKŁADAMY WRAPY

Do sałatki dodajemy połowę sosu. Dokładnie mieszamy. Liście sałaty wypełniamy sałatką, lekko domykamy brzegi i przewiązujemy wrapy sparzonymi we wrzątku i hartowanymi w zimnej wodzie liśćmi szczypioru.

Wrapy podajemy ze świeżą kolendrą i papryczką chili pokrojoną w plasterki. Z wierzchu polewamy drugą połową sosu.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram