Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
-
patelnię grillową
-
tarkę o drobnych oczkach
-
rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
Krok 1: GRILLUJEMY KURCZAKA
Filety z kurczaka kroimy w plastry, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Mieszamy. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej.
Zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok.
Krok 2: KROIMY SKŁADNIKI SAŁATKI
Czosnek kroimy w plastry, a następnie w cienkie paski. Cebulę kroimy w cienie piórka. Chili przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w cienkie paseczki. Kolendrę drobno siekamy.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Wszystkie składniki sosu łączymy w misce i dokładnie mieszamy.
Krok 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Kurczaka kroimy w paski i przekładamy do osobnej miski. Dodajemy pozostałe składniki: pokrojone wcześniej warzywa i ugotowaną soczewicę. Całość posypujemy kolendrą.
Krok 5: ROZDZIELAMY LIŚCIE SAŁATY
Część liści sałaty drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Resztę (ładniejsze liście ze środka) pozostawiamy do zawijania wrapów.
Krok 6: SKŁADAMY WRAPY
Do sałatki dodajemy połowę sosu. Dokładnie mieszamy. Liście sałaty wypełniamy sałatką, lekko domykamy brzegi i przewiązujemy wrapy sparzonymi we wrzątku i hartowanymi w zimnej wodzie liśćmi szczypioru.
Wrapy podajemy ze świeżą kolendrą i papryczką chili pokrojoną w plasterki. Z wierzchu polewamy drugą połową sosu.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Klasyka w stylu włoskim, i to w dwóch wersjach! Przygotuj sałatkę Cezar według przepisu Karola i sprawdź, która z nich wejdzie na stałe do Twojego menu!
Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Piersi kurczaka w marynacie jogurtowo-pomarańczowej
- Kaczka po chińsku ze smażonym makaronem chow mein i z warzywami
- Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
- Szakszuka z kuminem
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Śniadaniowe burrito
- Ciasto marchewkowo-ananasowe
- Baton à la twix
- Sałatka z brokułem i popcornem z kaszy
- Pikantne curry z kurczakiem i ciecierzycą
- Krokiety z serem pavé
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Wytrawna konfitura z pomidorów, gorczycy i papryki
- Cytryny w miodzie
- Ryż zapiekany z kurczakiem
- Kumpir z pieczarkami i sosem chrzanowym
- Shot z kurkumy i imbiru
- Wegetariańskie burgery z karmelizowaną cebulką
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Gyros warzywny
- Sałatka pomidorowa z wędzonym twarogiem
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Spaghetti z sosem z awokado
- Sałatka z soczewicy i winogron
- Medaliony z wędzonego łososia na sałatce z marynowanych szparagów
- Muffiny Mikołajki z wiśniami i kremem mascarpone
- Ciasto migdałowe z morelami
- Zupa krem z topinamburu
- Kawa po kozacku
- Smażone klopsiki wieprzowe z surówką z warzyw i świeżym imbirem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)