
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- długie drewniane wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do 200°C
KROK 1: Smażymy boczek
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Wykładamy plastry boczku i smażymy. Ściągamy z patelni.
KROK 2: Składamy kanapki
Chleb kroimy na kromki. Nacieramy je czosnkiem przekrojonym na pół i wykładamy na patelnię, przyrumieniamy. 3 kromki smarujemy pesto. Układamy na nich boczek i plastry sera cheddar. Przykrywamy drugą kromką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i czekamy, aż ser się rozpuści.
W kanapki wbijamy długie drewniane wykałaczki. Nabijamy liście sałaty i plastry pomidorów.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Burek ze szpinakiem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Piernik świąteczny
- Guacamole
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Śledź w oleju
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Makowiec japoński
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ryba z piekarnika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2403 dni temu
Wszyscy dietetycy mówią, żeby nie smażyć na oliwie z oliwek bo wydzielane szkodliwe substancje
Odpowiedz