Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- długie drewniane wykałaczki
- piekarnik rozgrzany do 200°C
KROK 1: Smażymy boczek
Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Wykładamy plastry boczku i smażymy. Ściągamy z patelni.
KROK 2: Składamy kanapki
Chleb kroimy na kromki. Nacieramy je czosnkiem przekrojonym na pół i wykładamy na patelnię, przyrumieniamy. 3 kromki smarujemy pesto. Układamy na nich boczek i plastry sera cheddar. Przykrywamy drugą kromką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C i czekamy, aż ser się rozpuści.
W kanapki wbijamy długie drewniane wykałaczki. Nabijamy liście sałaty i plastry pomidorów.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!
3 sposoby na kanapki z precli
Precle z szynką, łososiem, a może pieczoną papryką? Spróbuj śniadania niczym z alpejskiego kurortu!
Ciabatta z wegańskimi klopsikami
Wegańskie klopsiki z soczewicy możesz podać z ciabattą na śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, jak je przygotować!
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka viva camembert
- Hot dogi z grilla
- Risotto z serem cheddar
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Zapiekana kanapka z jajkiem i serem
- Zimowa sałatka z kaszy gryczanej
- Sałatka z bobu z prażoną cebulką
- Deser pascha w 10 minut
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Kanapki z grillowanym kurczakiem i warzywami
- GRILLOWANA KANAPKA Z CUKINIĄ
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Kanapka z kurczakiem
- Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem
- Aromatyczny pstrąg pieczony w ziołach
- Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Yakisoba z krewetkami
- Szynka pieczona w skorupce z musztardy z zieloną soczewicą
- Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
- Kurczak z tymiankiem, oliwkami, pomidorami i cukinią w clafoutis z bakłażana
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Trufle z ciecierzycy
- Kotlety schabowe z dipem musztardowo-ogórkowym
- Ryżowe placuszki z owocami
- Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Kisiel z czerwonych owoców
- Hiszpańskie ciasto czekoladowe z pomarańczą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2080 dni temu
Wszyscy dietetycy mówią, żeby nie smażyć na oliwie z oliwek bo wydzielane szkodliwe substancje
odpowiedz