Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Majonez łączymy w misce z drobno siekanym szczypiorem z dymki i skórką startą z limonki. Dodajemy drobno posiekane chili i białe wino. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i odstawiamy na chwilę, by smaki się przegryzły.
Krok 2: Smażymy polędwicę
Polędwicę pokrojoną w plastry oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Tymianek i papryczkę chili drobno siekamy i rozsmarowujemy z olejem na desce.
W tak przygotowanej marynacie obtaczamy plastry polędwicy. Smażymy je z obu stron na rozgrzanej patelni i odkładamy na chwilę, by mięso odpoczęło.
Krok 3: Gotujemy jajka w koszulce
Wrzącą wodę, doprawioną solą i octem, mieszamy łyżką, by powstał w niej lejek. Wbijamy jajko w środek lejka i gotujemy 1-1,5 minuty. Jajka gotujemy jedno po drugim.
Krok 4: składamy kanapki
Dymkę pokrojoną w drobne krążki mocno przesmażamy na rozgrzanym maśle.
Na dolną część przekrojonej na pół bagietki nakładamy sos, porwaną sałatę lodową, plastry polędwicy i dwa jajka w koszulce. Dodajemy dymkę, a całość polewamy sosem. Kanapkę delikatnie nakrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
3 sposoby na kanapki z precli
Precle z szynką, łososiem, a może pieczoną papryką? Spróbuj śniadania niczym z alpejskiego kurortu!
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Kanapka z lazurem i kurczakiem
Spróbuj połączenia gruszki z serem lazur! To doskonały dodatek do chrupiącej bagietki i soczystego kurczaka.
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grochem
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto marchewkowe
- Przekąski sylwestrowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2326 dni temu
Wołowej poledwicy nie wolno solić przed smażeniem..
odpowiedz
2328 dni temu
Najgorszy odcinek Pana Karola, nie cierpię błaznów w kuchni , gość nie był wcale śmieszy, lecz żałosny... Panie Karolu, wolę gdy występuje Pan sam
odpowiedz