zobacz film

Karol Okrasa i Cyber Marian

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Przygotowujemy sos

Majonez łączymy w misce z drobno siekanym szczypiorem z dymki i skórką startą z limonki. Dodajemy drobno posiekane chili i białe wino. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i odstawiamy na chwilę, by smaki się przegryzły.

Krok 2: Smażymy polędwicę

Polędwicę pokrojoną w plastry oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Tymianek i papryczkę chili drobno siekamy i rozsmarowujemy z olejem na desce.

W tak przygotowanej marynacie obtaczamy plastry polędwicy. Smażymy je z obu stron na rozgrzanej patelni i odkładamy na chwilę, by mięso odpoczęło.

Krok 3: Gotujemy jajka w koszulce

Wrzącą wodę, doprawioną solą i octem, mieszamy łyżką, by powstał w niej lejek. Wbijamy jajko w środek lejka i gotujemy 1-1,5 minuty. Jajka gotujemy jedno po drugim.

Krok 4: składamy kanapki

Dymkę pokrojoną w drobne krążki mocno przesmażamy na rozgrzanym maśle.

Na dolną część przekrojonej na pół bagietki nakładamy sos, porwaną sałatę lodową, plastry polędwicy i dwa jajka w koszulce. Dodajemy dymkę, a całość polewamy sosem. Kanapkę delikatnie nakrywamy górną częścią bułki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Ola Ola
    75 dni temu
    Wołowej poledwicy nie wolno solić przed smażeniem..

    odpowiedz

  • Paweł z Kędzierzyna Paweł z Kędzierzyna
    78 dni temu
    Najgorszy odcinek Pana Karola, nie cierpię błaznów w kuchni , gość nie był wcale śmieszy, lecz żałosny... Panie Karolu, wolę gdy występuje Pan sam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram