Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Doprawiamy ryż
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ocet łączymy z cukrem i solą. Mieszamy, aż całość się rozpuści. Odrobinę octu dodajemy do ugotowanego ryżu i mieszamy. Jeśli ryż nie jest wystraczająco kleisty i doprawiony, dodajemy jeszcze trochę.
Krok 2: Przygotowujemy dodatki
Boczek przekrawamy na pół i smażymy na rozgrzanej patelni, następnie odsączamy na ręczniku papierowym. Jaja wbijamy do miski i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy omlet z dwóch stron na złoty kolor. Awokado obieramy i kroimy w plastry.
Krok 3: Zawijamy sushi sandwich
Na środku nori układamy ryż, listek sałaty, kawałek omletu, boczek i awokado. Zwilżamy boki nori i zwijamy, najpierw dłuższe końce, a następnie krótsze. Przekrawamy na pół i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Club sandwich ze schabem
Trzy kromki chleba, chrupiący boczek, soczysty schab, jajko sadzone i pikantny sos – w wykonaniu Karola Okrasy nawet kanapka jest arcydziełem!
Jajko zapiekane w bagietce
DG jak zawsze ma świetny pomysł na łatwe i szybkie w przygotowaniu śniadanie! Wypróbuj przepis na zapiekane bagietki z jajkiem!
Bagietka z pieczoną piersią kurczaka
Smaczna kanapka, którą możesz zabrać ze sobą na drugie śniadanie do pracy czy na piknik – bagietka z pieczoną piersią kurczaka!
Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sushi
- Jajka po rosyjsku
- Wegetariańskie maki sushi
- Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
- Leczo
- 3 sposoby na lunchbox
- Owocowe sushi
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Sushi: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- GRILLOWANA KANAPKA Z CUKINIĄ
- Kremowa jajecznica z pomidorami
- Japońska kanapka onigirazu
- Wrapy z kurczakiem w sosie mango
- Sushi z banana
- Roślinny kebab w tortilli z wegańskim sosem tzatziki
- Tortilla sandwich z TikToka
- Pieczone marchewki i cukinia z ziołowym pesto
- Wegański tatar
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kabanosy w cieście francuskim
- Serowo-jabłkowa tarta saksońska
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Bułeczki z serem i koperkiem
- Pasta z sosem tuńczykowym
- Domowe lody szparagowe
- Ciasto z profiterolkami
- Schab po sztygarsku z białą kiełbasą
- Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
- Wegański falafel burger z portobello
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2530 dni temu
świetny pomysł, to jest praktycznie spolszczona wersja onigiri :D
odpowiedz