Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Doprawiamy ryż
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ocet łączymy z cukrem i solą. Mieszamy, aż całość się rozpuści. Odrobinę octu dodajemy do ugotowanego ryżu i mieszamy. Jeśli ryż nie jest wystraczająco kleisty i doprawiony, dodajemy jeszcze trochę.
Krok 2: Przygotowujemy dodatki
Boczek przekrawamy na pół i smażymy na rozgrzanej patelni, następnie odsączamy na ręczniku papierowym. Jaja wbijamy do miski i roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy omlet z dwóch stron na złoty kolor. Awokado obieramy i kroimy w plastry.
Krok 3: Zawijamy sushi sandwich
Na środku nori układamy ryż, listek sałaty, kawałek omletu, boczek i awokado. Zwilżamy boki nori i zwijamy, najpierw dłuższe końce, a następnie krótsze. Przekrawamy na pół i podajemy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledzie po kaszubsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Śledź w oleju
- Burek ze szpinakiem
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Nuggetsy z kurczaka
- Krokiety z mięsem
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (1)
2918 dni temu
świetny pomysł, to jest praktycznie spolszczona wersja onigiri :D
Odpowiedz