Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 2 patelnie grillowe
- tofu powinno marynować się przez całą noc
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
KROK 2: MARYNUJEMY TOFU
Tofu kroimy na grube plastry, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
KROK 3: GRILLUJEMY TOFU I BAGIETKI
Rozgrzewamy patelnie grillowe. Tę, na której będziemy grillować tofu, smarujemy oliwą. Bagietkę kroimy na 4 części, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na rozgrzane patelnie kładziemy tofu i bagietkę. Grillujemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Na bagietce układamy liście sałaty i tofu. Posypujemy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Strogonow po wegetariańsku
Większość nie wyobraża sobie strogonowa bez mięsa. Jednak kuchnia to pole nieskończonej ilości eksperymentów. Wypróbuj przepis na wegetariańskiego strogonowa.
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Kompot z suszu z cytryną
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wegańska ryba po grecku
- Pieczona ryba po grecku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2521 dni temu
Moje ulubione danie z dodatkiem tofu. SUPER!
odpowiedz