![Grillowane tofu na bagietce z ziarnami Grillowane tofu na bagietce z ziarnami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/9585afc4b60c-a90f4a7ad7d2-Grillowane-tofu-na-bagietce-z-ziarnami.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 2 patelnie grillowe
- tofu powinno marynować się przez całą noc
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
KROK 2: MARYNUJEMY TOFU
Tofu kroimy na grube plastry, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
KROK 3: GRILLUJEMY TOFU I BAGIETKI
Rozgrzewamy patelnie grillowe. Tę, na której będziemy grillować tofu, smarujemy oliwą. Bagietkę kroimy na 4 części, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na rozgrzane patelnie kładziemy tofu i bagietkę. Grillujemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Na bagietce układamy liście sałaty i tofu. Posypujemy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Strogonow po wegetariańsku
Większość nie wyobraża sobie strogonowa bez mięsa. Jednak kuchnia to pole nieskończonej ilości eksperymentów. Wypróbuj przepis na wegetariańskiego strogonowa.
![Strogonow po wegetariańsku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/555a1fb608b9-aa78469dffd4-Pilz-Soja-Pfanne.webp)
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
![Szybki wegeburger](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/f86b92d3c558-d112f3d1f661-Veggie-Burger.webp)
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
![Zupa miso z warzywami i tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ab5245662bf6-249f444a8ad2-Misosuppe-mit-Gemuese-und-Tofu-(Japan).webp)
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
![Japońska zupa z herbaty z ryżem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/443672c4e325-0f69efbc0183-Japanische-Reis-Tee-Suppe.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Włoski deser „Fragola”
- Przysmak czekoladowy
- Tort czekoladowo-miętowy
- Frittata z makaronem i szparagami
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Schab na dwa sposoby
- Spaghetti z dynią i borowikami
- Chipsy z jabłek
- Wegański tort marchewkowy
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Batoniki grejpfrutowe na kruchym spodzie
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Idealny lukier do dekoracji
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Wegetariańskie maki sushi
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
- Bezalkoholowy ajerkoniak
- Domowe majonezy smakowe
- Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
- Zielone szparagi z burratą
Komentarze (1)
2380 dni temu
Moje ulubione danie z dodatkiem tofu. SUPER!
odpowiedz