Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 2 patelnie grillowe
- tofu powinno marynować się przez całą noc
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
KROK 2: MARYNUJEMY TOFU
Tofu kroimy na grube plastry, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
KROK 3: GRILLUJEMY TOFU I BAGIETKI
Rozgrzewamy patelnie grillowe. Tę, na której będziemy grillować tofu, smarujemy oliwą. Bagietkę kroimy na 4 części, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na rozgrzane patelnie kładziemy tofu i bagietkę. Grillujemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Na bagietce układamy liście sałaty i tofu. Posypujemy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Mini burgery
- Przekąski sylwestrowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Spaghetti carbonara
- Domek z piernika
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2837 dni temu
Moje ulubione danie z dodatkiem tofu. SUPER!
Odpowiedz