Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 2 patelnie grillowe
- tofu powinno marynować się przez całą noc
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
KROK 2: MARYNUJEMY TOFU
Tofu kroimy na grube plastry, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
KROK 3: GRILLUJEMY TOFU I BAGIETKI
Rozgrzewamy patelnie grillowe. Tę, na której będziemy grillować tofu, smarujemy oliwą. Bagietkę kroimy na 4 części, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na rozgrzane patelnie kładziemy tofu i bagietkę. Grillujemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Na bagietce układamy liście sałaty i tofu. Posypujemy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Strogonow po wegetariańsku
Większość nie wyobraża sobie strogonowa bez mięsa. Jednak kuchnia to pole nieskończonej ilości eksperymentów. Wypróbuj przepis na wegetariańskiego strogonowa.
Szybki wegeburger
Burger bez dodatku mięsa smakuje równie pysznie. Poznaj nowe smaki i spróbuj tego z tofu i warzywami.
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Włoski deser „Fragola”
- Przysmak czekoladowy
- Tort czekoladowo-miętowy
- Frittata z makaronem i szparagami
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Schab na dwa sposoby
- Spaghetti z dynią i borowikami
- Chipsy z jabłek
- Wegański tort marchewkowy
- Chlebki warzywne w trzech kolorach
- Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
- Hot dogi z wegańskimi kiełbaskami i sosem BBQ
- Batoniki grejpfrutowe na kruchym spodzie
- Cevapcici z ryżem w pomidorach
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- DIP Z FASOLI I TALERZ ROZMAITOŚCI
- Pieczona ciecierzyca na słodko
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Sałatka cezar z sosem majonezowym
- Idealny lukier królewski do dekoracji
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Wegetariańskie maki sushi
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Babeczki piernikowe z ganaszem cynamonowym
- Bezalkoholowy ajerkoniak
- Domowe majonezy smakowe
- Jajka po wiedeńsku z kremem z rzeżuchy i tostowymi paluszkami
- Zielone szparagi z burratą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2497 dni temu
Moje ulubione danie z dodatkiem tofu. SUPER!
odpowiedz