
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- 2 patelnie grillowe
- tofu powinno marynować się przez całą noc
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MARYNATĘ
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy.
KROK 2: MARYNUJEMY TOFU
Tofu kroimy na grube plastry, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.
KROK 3: GRILLUJEMY TOFU I BAGIETKI
Rozgrzewamy patelnie grillowe. Tę, na której będziemy grillować tofu, smarujemy oliwą. Bagietkę kroimy na 4 części, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Na rozgrzane patelnie kładziemy tofu i bagietkę. Grillujemy do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Na bagietce układamy liście sałaty i tofu. Posypujemy świeżymi ziołami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Klasyczna sałatka grecka
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Jajecznica na 3 sposoby
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Krem ziemniaczany
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2765 dni temu
Moje ulubione danie z dodatkiem tofu. SUPER!
odpowiedz