Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Zaparzamy herbatę
Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Torebki herbaty zaparzamy w 400 ml wrzącej wody. Parzymy przez 2-3 minuty, a następnie wyjmujemy. Tofu kroimy w cienkie paski, skrapiamy 2 łyżkami sosu sojowego i odstawiamy.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Marchew obieramy i kroimy w cienkie paski. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy, myjemy i kroimy w cienkie paski. Imbir obieramy i kroimy w małe plasterki. Kiełki myjemy i osączamy.
Krok 3: Gotujemy zupę
Zieloną herbatę i bulion zagotowujemy razem w garnku. Dodajemy marchew, imbir i gotujemy przez 3 minuty. Dodajemy paprykę, kapustę – gotujemy przez kolejne 2-3 minuty. W międzyczasie tofu smażymy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż będzie chrupiące. Kiełki dodajemy do zupy i doprawiamy solą, pozostałym sosem sojowym i odrobiną soku wyciśniętego z limonki. Ryż przekładamy do misek na zupę, zalewamy zupą i dekorujemy tofu.
Zobacz podobne
przepisy
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.
Azjatycka zupa z makaronem i grzybami shiitake
Pożywna zupa z makaronem i grzybami shiitake to kompozycja typowych azjatyckch smaków.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka chlebowa z jajem poszetowym według Okrasy
- Zupa z dyni i makaronem z szynki
- Indyjski łosoś w sosie słodko-kwaśnym
- Zupa serowo-jarzynowa z klopsikami
- Śródziemnomorska zupa z ziemniaków i kopru włoskiego
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
- Kawa z imbirem
- Sernik limonkowy
- Owsiane babeczki śniadaniowe
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Pieczona owsianka à la brownie
- Herbata śliwkowo-czekoladowa
- Spaghetti z sosem z awokado
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Zupa z pieczonego kalafiora i czosnku z marchewką i truflowym pesto
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Tarta z kremem cytrynowym
- Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Kurczak z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
- Sałatka z topinamburem
- Zapiekane naleśniki z serkiem waniliowym i rodzynkami
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Kuleczki z koziego sera
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
1347 dni temu
Super zupa, świetny smak, bardzo syta.
odpowiedz
2073 dni temu
Pierwszy raz, gdy zrobił ją mój mąż, nie byłam przekonana - aż do momentu spróbowania. :) Zakochałam się w tej zupie! Teraz robimy ją (na zmianę lub wspólnie) regularnie. Częstujemy nią też naszych przyjaciół. Teraz, gdy jestem w ciąży, jest jedną z moich "zachcianek". :D
odpowiedz
2073 dni temu
Miło na to słyszeć! :) Liczymy, ze znajdziecie tutaj więcej przepisów, które pokochacie całą rodziną! :)
2503 dni temu
Dzisiaj zrobiłam, wyszła znakomicie! Świetny przepis, polecam! :)
odpowiedz