
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Dymki i paprykę oczyścić, z papryki usunąć nasiona. Razem z dymką pokroić w cienkie paski. Grzyby shiitake oczyścić i pokroić w plasterki.
Czosnek i imbir obrać i grubo posiekać. Trawę cytrynową oczyścić i pokroić na kawałki o długości ok. 5 cm. Bulion z czosnkiem, imbirem i trawą cytrynową doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez 5 minut. Doprawić 1 łyżką soku z limonki, 2 łyżkami sosu sojowego i pieprzem. Do bulionu dodać paprykę i dymkę i gotować przez 4 minuty.
Makaron jajeczny ugotować we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Grzyby shiitake dodać do zupy i gotować przez kolejne 2 minuty. Doprawić sosem sojowym i sokiem z limonki. Makaron odcedzić, przełożyć do 4 miseczek. Zalać zupą i posypać oberwanymi listkami kolendry.
Zobacz podobne
przepisy
Ostra zupa z rybą i ryżem
Doskonałe połączenie kolendry, imbiru, trawy cytrynowej w zupie rybnej z ryżem!
.webp)

Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
.webp)
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.

Zobacz przepisy
na święta
- Pascha czekoladowa
- Ciasto marchewkowe
- Jarski żurek łemkowski
- Wielkanocna babka z pomelo
- Wieniec morelowo-figowy
- Łopatka z suszonymi pomidorami
- Jajka faszerowane cukinią i żółtym serem
- Sernik cytrynowo-limonkowy z bezą
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Wielkanocne koszyczki
- Wielkanocne gniazdka czekoladowe
- Wielkanocny koktajl serniczkowy
- Wielkanocny deser w pucharkach
- Ciasto cytrynowo-pomarańczowe z migdałami
- Tradycyjne powidła śliwkowo-czekoladowe
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
- Mazurek z kremem pistacjowym
- Mazurek kajmakowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (14)
2350 dni temu
100 g grzybów? suchych?
odpowiedz
2349 dni temu
Najlepiej świeżych :)
3567 dni temu
Zupa przepyszna.
odpowiedz
3837 dni temu
Drogi Gościu, trawa cytrynowa dostępna jest czasami w ofertach specjalnych np. podczas trwania Tygodnia Azjatyckiego.
odpowiedz
3839 dni temu
Czy w sieci sklepach lid jest dostępna trawa cytrynowa? Jeśli nie, czym można ją zastąpić? Pozdrawiam
odpowiedz
3886 dni temu
Drogi Gościu, sos sojowy - jasny.
odpowiedz
3887 dni temu
Witam, a sos sojowy ciemny czy jasny?Pozdrawiam
odpowiedz
3940 dni temu
Grzyby były dostępne w Lidlu w ofercie akcyjnej przy okazji Tygodnia Azjatyckiego :)
odpowiedz
3941 dni temu
30g a nie gr :)
odpowiedz
3941 dni temu
Grzybow nie mozna dostac na co dzien w lidlu, ja swoje kupilam w selgrosie ale cena za 30gr to 10zł;/. Kupilam jednak dodatkowo grzyby moon, ktore sa tansze. 70gram za 7zł
odpowiedz
3954 dni temu
A gdzie można te grzyby kupić ?
odpowiedz
3955 dni temu
Pyszna zupka ,dzieci również się zajadają,fajnie że w Lidlu można dostać produkty azjatyckie.
odpowiedz
3956 dni temu
Marto, zapraszamy!
odpowiedz
3957 dni temu
Azjatyckie smaki, mniam, lubię tygodnie tematyczne w Lidlu, jutro na pewno wybiorę się na zakupy.
odpowiedz
zobacz wszystkie