Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy marchew
Marchew obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Jeśli gotujesz dla dzieci – za pomocą wykrawarki do warzyw wycinamy ryby lub smoki, według uznania.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Brokuły dzielimy na małe różyczki. Kapustę pak choi oczyszczamy, białe łodygi i zielone liście kroimy oddzielnie w poprzek w szerokie paski. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Tofu osączamy i najpierw kroimy w plasterki, a następnie w romby.
Krok 3: Gotujemy zupę
Bulion zagotowujemy, a następnie gotujemy w nim pod przykryciem marchew, brokuły i łodygi pak choi przez 5 minut. Dodajemy grzyby i zielone liście pak choi i gotujemy przez kolejne 2 minuty. Odlewamy 1 łyżkę wazową bulionu. Rozpuszczamy w niej 40 g pasty miso i wraz z tofu dodajemy do zupy, doprawiamy większą ilością pasty według uznania. Zupę podajemy w małych miseczkach.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Makówki śląskie
- Piernik świąteczny
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba po japońsku
- Jajka na miękko
- Ciasto marchewkowe
- Śledź w oleju
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Boczek pieczony
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba z piekarnika
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pierniki
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
2454 dni temu
Potwierdzam, zupa super i też czekam z niecierpliwością, aż pasta miso będzie dostępna w Lidlu :)
Odpowiedz
2799 dni temu
zupka rewelacyjna. Zwłaszcza serwowana przez męża. Polecam - szkoda że pasty miso nie ma w Lidlu
Odpowiedz
3212 dni temu
Brakuje tu chyba podstawy takiej zupy prócz pasty miso przy okazji pytanie jakiej jasnej czy ciemniej bo to też ma spore znaczenie brakuje także bulionu dashi ale ogólnie przepis wygląda zacnie pozdrawiam
Odpowiedz