Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy marchew
Marchew obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Jeśli gotujesz dla dzieci – za pomocą wykrawarki do warzyw wycinamy ryby lub smoki, według uznania.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Brokuły dzielimy na małe różyczki. Kapustę pak choi oczyszczamy, białe łodygi i zielone liście kroimy oddzielnie w poprzek w szerokie paski. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Tofu osączamy i najpierw kroimy w plasterki, a następnie w romby.
Krok 3: Gotujemy zupę
Bulion zagotowujemy, a następnie gotujemy w nim pod przykryciem marchew, brokuły i łodygi pak choi przez 5 minut. Dodajemy grzyby i zielone liście pak choi i gotujemy przez kolejne 2 minuty. Odlewamy 1 łyżkę wazową bulionu. Rozpuszczamy w niej 40 g pasty miso i wraz z tofu dodajemy do zupy, doprawiamy większą ilością pasty według uznania. Zupę podajemy w małych miseczkach.
Zobacz podobne
przepisy
Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Kapusta z grochem
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Kutia
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Golonka pieczona po bawarsku
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2128 dni temu
Potwierdzam, zupa super i też czekam z niecierpliwością, aż pasta miso będzie dostępna w Lidlu :)
odpowiedz
2473 dni temu
zupka rewelacyjna. Zwłaszcza serwowana przez męża. Polecam - szkoda że pasty miso nie ma w Lidlu
odpowiedz
2886 dni temu
Brakuje tu chyba podstawy takiej zupy prócz pasty miso przy okazji pytanie jakiej jasnej czy ciemniej bo to też ma spore znaczenie brakuje także bulionu dashi ale ogólnie przepis wygląda zacnie pozdrawiam
odpowiedz