Zupa miso z warzywami i tofu

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy marchew

Marchew obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Jeśli gotujesz dla dzieci – za pomocą wykrawarki do warzyw wycinamy ryby lub smoki, według uznania.

Krok 2: Przygotowujemy warzywa

Brokuły dzielimy na małe różyczki. Kapustę pak choi oczyszczamy, białe łodygi i zielone liście kroimy oddzielnie w poprzek w szerokie paski. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Tofu osączamy i najpierw kroimy w plasterki, a następnie w romby.

Krok 3: Gotujemy zupę

Bulion zagotowujemy, a następnie gotujemy w nim pod przykryciem marchew, brokuły i łodygi pak choi przez 5 minut. Dodajemy grzyby i zielone liście pak choi i gotujemy przez kolejne 2 minuty. Odlewamy 1 łyżkę wazową bulionu. Rozpuszczamy w niej 40 g pasty miso i wraz z tofu dodajemy do zupy, doprawiamy większą ilością pasty według uznania. Zupę podajemy w małych miseczkach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ostra zupa rybna z ryżem

Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.

Ostra zupa rybna z ryżem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Japońska zupa z herbaty z ryżem

Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.

Japońska zupa z herbaty z ryżem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (3)

Avatar
  • Kasia Kasia
    2325 dni temu
    Potwierdzam, zupa super i też czekam z niecierpliwością, aż pasta miso będzie dostępna w Lidlu :)

    odpowiedz

  • mimi mimi
    2670 dni temu
    zupka rewelacyjna. Zwłaszcza serwowana przez męża. Polecam - szkoda że pasty miso nie ma w Lidlu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3083 dni temu
    Brakuje tu chyba podstawy takiej zupy prócz pasty miso przy okazji pytanie jakiej jasnej czy ciemniej bo to też ma spore znaczenie brakuje także bulionu dashi ale ogólnie przepis wygląda zacnie pozdrawiam

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!