Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy marchew
Marchew obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Jeśli gotujesz dla dzieci – za pomocą wykrawarki do warzyw wycinamy ryby lub smoki, według uznania.
Krok 2: Przygotowujemy warzywa
Brokuły dzielimy na małe różyczki. Kapustę pak choi oczyszczamy, białe łodygi i zielone liście kroimy oddzielnie w poprzek w szerokie paski. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Tofu osączamy i najpierw kroimy w plasterki, a następnie w romby.
Krok 3: Gotujemy zupę
Bulion zagotowujemy, a następnie gotujemy w nim pod przykryciem marchew, brokuły i łodygi pak choi przez 5 minut. Dodajemy grzyby i zielone liście pak choi i gotujemy przez kolejne 2 minuty. Odlewamy 1 łyżkę wazową bulionu. Rozpuszczamy w niej 40 g pasty miso i wraz z tofu dodajemy do zupy, doprawiamy większą ilością pasty według uznania. Zupę podajemy w małych miseczkach.
Zobacz podobne
przepisy
Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.
Pikantna zupa z soczewicą i królikiem
Wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa, pożywnej soczewicy i ostrych dodatków. Ta zupa z pewnością Cię zachwyci!
Tajska zupa z pomidorami i pieczonym łososiem
Orientalne składniki i niezwykle aromatyczne przyprawy tworzą potrawę o prawdziwie tajskim charakterze. Jest przepyszna!
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
- Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego
- Batoniki z masła orzechowego
- Papilotki z kurczakiem z zielonymi szparagami i sosem musztardowo-pieczarkowym
- Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Filety rybne z pikantną salsą pomidorową
- Indyjska sól z przyprawami
- Spaghetti z pikantnym sosem pomidorowym i krewetkami
- Japońskie placki warzywne - okonomiyaki
- Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
- Kalafiorowa zupa krem
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Zupa miso z warzywami i tofu
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Wieniec wielkanocny
- Hummus grzybowy
- Ciastka pisanki
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nalewka z głogu
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Korzenna zupa dyniowa ze świata magii i czarodziejów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2104 dni temu
Potwierdzam, zupa super i też czekam z niecierpliwością, aż pasta miso będzie dostępna w Lidlu :)
odpowiedz
2449 dni temu
zupka rewelacyjna. Zwłaszcza serwowana przez męża. Polecam - szkoda że pasty miso nie ma w Lidlu
odpowiedz
2862 dni temu
Brakuje tu chyba podstawy takiej zupy prócz pasty miso przy okazji pytanie jakiej jasnej czy ciemniej bo to też ma spore znaczenie brakuje także bulionu dashi ale ogólnie przepis wygląda zacnie pozdrawiam
odpowiedz