Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Imbir obieramy i drobno siekamy. Mieszamy ze śmietaną crème fraîche i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne. Pomidory, paprykę i dymki oczyszczamy, z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Pomidory kroimy w plasterki, paprykę w paski, a dymki w krążki.
Krok 2: Smażymy tofu
Tofu kroimy w plastry o grubości 1 cm i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 1 minutę z każdej strony. Na koniec skrapiamy sosem sojowym.
Krok 3: Składamy burgery
Bułki rozcinamy, dolne połówki smarujemy kremem musztardowym, a następnie układamy warzywa i tofu. Przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne
przepisy
Pizza 4 sery
Pizza 4 sery to doskonałe połączenie parmezanu, mozzarelli, sera ementaler i sera koziego, czyli idealny przepis na pizzę z dużą ilością sera.
Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!
Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
Chrupiące kromki chleba, paprykowa pasta, aromatyczny kalafior i smakowite dodatki – takich tostów trzeba spróbować!
Bagietka capresse
Chrupiące pieczywo z pomidorami, mozzarellą, bazylią i czosnkiem. Tak doskonała, że znika zaraz po wyjęciu z piekarnika.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Penne z wegetariańskim bolognese
- Wegetariańskie chili z batatami
- Grillowane tofu na bagietce z ziarnami
- Wegańskie tofumisu
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Smażona ryba na purée z groszku
- Wegański bigos ze smażonym tofu i sezamem
- Tort Bellini
- Sałatka z ryżem, ogórkiem i papają
- Rosół z makaronem
- Burgery z tofu
- Zupa miso z tofu i wędzonym pstrągiem
- Bezglutenowy bajgiel z twarożkiem
- Ciasteczka z suszonymi jagodami
- Ciasteczka jaglano-kokosowe
- Wegańskie minidonuty z kremem czekoladowym
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Pizza długo dojrzewająca z szynką parmeńską
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Dżem z włoskich śliwek
- Burger z kurczakiem w curry na ostro
- Frozen bites o smaku matchy i mango
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Wytrawne muffinki
- Hiszpańska pizza
- Błyskawiczne pierniczki
- Trifle truskawkowy z makaronikami
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
972 dni temu
wege ze śmietaną? nauczcie się odróżniać pojęcia...
odpowiedz
972 dni temu
Szybki wegeburger to burger wegetariański i właśnie do takiej kategorii przyporządkowany jest na naszej stronie. Jeśli szukasz wegańskich burgerów, polecamy Ci ten przepis Kingi: https://kuchnialidla.pl/weganski-falafel-burger-z-portobello i ten przepis Darii: https://kuchnialidla.pl/weganskie-burgery-z-kotletem-z-burakow
2324 dni temu
Smażony plaster tofu to dla was burger? To tak jakby do bułki wsadzić grzankę z chleba tostowegi. Wypadało by dodać jakiś smak.
odpowiedz
1306 dni temu
Nie, to nie jest tak samo. Tak się składa, że wędzone tofu ma bardzo intensywny smak, ale z twojego komentarza można wywnioskować, że takiego nawet nie jadłeś.
2511 dni temu
I gdyby nie ta śmietana, to byłoby wegańsko. Dlatego polecam jako sos wymieszać sobie musztardę z ketchupem.
odpowiedz