
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Imbir obieramy i drobno siekamy. Mieszamy ze śmietaną crème fraîche i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne. Pomidory, paprykę i dymki oczyszczamy, z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Pomidory kroimy w plasterki, paprykę w paski, a dymki w krążki.
Krok 2: Smażymy tofu
Tofu kroimy w plastry o grubości 1 cm i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 1 minutę z każdej strony. Na koniec skrapiamy sosem sojowym.
Krok 3: Składamy burgery
Bułki rozcinamy, dolne połówki smarujemy kremem musztardowym, a następnie układamy warzywa i tofu. Przykrywamy górną częścią bułki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Burek ze szpinakiem
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sałatka gyros
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (5)
1341 dni temu
wege ze śmietaną? nauczcie się odróżniać pojęcia...
Odpowiedz
1341 dni temu
Szybki wegeburger to burger wegetariański i właśnie do takiej kategorii przyporządkowany jest na naszej stronie. Jeśli szukasz wegańskich burgerów, polecamy Ci ten przepis Kingi: https://kuchnialidla.pl/weganski-falafel-burger-z-portobello i ten przepis Darii: https://kuchnialidla.pl/weganskie-burgery-z-kotletem-z-burakow
2693 dni temu
Smażony plaster tofu to dla was burger? To tak jakby do bułki wsadzić grzankę z chleba tostowegi. Wypadało by dodać jakiś smak.
Odpowiedz
1674 dni temu
Nie, to nie jest tak samo. Tak się składa, że wędzone tofu ma bardzo intensywny smak, ale z twojego komentarza można wywnioskować, że takiego nawet nie jadłeś.
2880 dni temu
I gdyby nie ta śmietana, to byłoby wegańsko. Dlatego polecam jako sos wymieszać sobie musztardę z ketchupem.
Odpowiedz