Szybki wegeburger
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy warzywa

Imbir obieramy i drobno siekamy. Mieszamy ze śmietaną crème fraîche i musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem cayenne. Pomidory, paprykę i dymki oczyszczamy, z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Pomidory kroimy w plasterki, paprykę w paski, a dymki w krążki.

Krok 2: Smażymy tofu

Tofu kroimy w plastry o grubości 1 cm i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez ok. 1 minutę z każdej strony. Na koniec skrapiamy sosem sojowym.

Krok 3: Składamy burgery

Bułki rozcinamy, dolne połówki smarujemy kremem musztardowym, a następnie układamy warzywa i tofu. Przykrywamy górną częścią bułki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Avatar
  • Gość Gość
    1035 dni temu
    wege ze śmietaną? nauczcie się odróżniać pojęcia...

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1035 dni temu
    Szybki wegeburger to burger wegetariański i właśnie do takiej kategorii przyporządkowany jest na naszej stronie. Jeśli szukasz wegańskich burgerów, polecamy Ci ten przepis Kingi: https://kuchnialidla.pl/weganski-falafel-burger-z-portobello i ten przepis Darii: https://kuchnialidla.pl/weganskie-burgery-z-kotletem-z-burakow
  • Gość Gość
    2387 dni temu
    Smażony plaster tofu to dla was burger? To tak jakby do bułki wsadzić grzankę z chleba tostowegi. Wypadało by dodać jakiś smak.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1368 dni temu
    Nie, to nie jest tak samo. Tak się składa, że wędzone tofu ma bardzo intensywny smak, ale z twojego komentarza można wywnioskować, że takiego nawet nie jadłeś.
  • Gość Gość
    2574 dni temu
    I gdyby nie ta śmietana, to byłoby wegańsko. Dlatego polecam jako sos wymieszać sobie musztardę z ketchupem.

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!