
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1 łyżeczkę soli mieszamy z pieprzem. Pozostałą sól rozcieramy na drobno z tymiankiem w moździerzu. Ziemniaki obieramy i strugamy za pomocą obieraczki do warzyw na cienkie plasterki o grubości 1 mm.
Olej rozgrzewamy w szerokim rondlu do momentu, aż po włożeniu drewnianej łyżki ukażą się na niej pęcherzyki. Plasterki ziemniaków frytujemy małymi porcjami mniej więcej przez 30 sekund, aż lekko zbrązowieją na brzegach. Wyjmujemy sitkiem lub łyżką cedzakową, układamy obok siebie na papierowych ręcznikach i dobrze osączamy.
Przekładamy każdorazowo połowę chipsów do miski i dodajemy mieszankę tymianku i soli lub pieprzu i soli. Podajemy natychmiast.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa z cukinii - krem z grzankami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Ravioli. Przepis z ricottą i parmezanem
- Jajka po benedyktyńsku
- Kiszka ziemniaczana
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Camembert z grilla
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Tort lodowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
239 dni temu
fajne i smaczne na sylwestra
odpowiedz
239 dni temu
fajne i smaczne
odpowiedz
1831 dni temu
Olej slonecznikowy do smazenia? Przeciez to bardzo niezdrowy wybor...
odpowiedz