Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1 łyżeczkę soli mieszamy z pieprzem. Pozostałą sól rozcieramy na drobno z tymiankiem w moździerzu. Ziemniaki obieramy i strugamy za pomocą obieraczki do warzyw na cienkie plasterki o grubości 1 mm.
Olej rozgrzewamy w szerokim rondlu do momentu, aż po włożeniu drewnianej łyżki ukażą się na niej pęcherzyki. Plasterki ziemniaków frytujemy małymi porcjami mniej więcej przez 30 sekund, aż lekko zbrązowieją na brzegach. Wyjmujemy sitkiem lub łyżką cedzakową, układamy obok siebie na papierowych ręcznikach i dobrze osączamy.
Przekładamy każdorazowo połowę chipsów do miski i dodajemy mieszankę tymianku i soli lub pieprzu i soli. Podajemy natychmiast.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Jabłkowe chipsy z cynamonem
Okazuje się, że chipsy mogą być zdrowe. Wypróbuj nasz sposób na korzenne chipsy z jabłek.
Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
Placki ziemniaczane mogą mieć wiele wcieleń. Poznaj to nietypowe, a zarazem bardzo pyszne – z białą kapustą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto marchewkowe
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Piernik staropolski
- Sernik krakowski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1572 dni temu
Olej slonecznikowy do smazenia? Przeciez to bardzo niezdrowy wybor...
odpowiedz