
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
1 łyżeczkę soli mieszamy z pieprzem. Pozostałą sól rozcieramy na drobno z tymiankiem w moździerzu. Ziemniaki obieramy i strugamy za pomocą obieraczki do warzyw na cienkie plasterki o grubości 1 mm.
Olej rozgrzewamy w szerokim rondlu do momentu, aż po włożeniu drewnianej łyżki ukażą się na niej pęcherzyki. Plasterki ziemniaków frytujemy małymi porcjami mniej więcej przez 30 sekund, aż lekko zbrązowieją na brzegach. Wyjmujemy sitkiem lub łyżką cedzakową, układamy obok siebie na papierowych ręcznikach i dobrze osączamy.
Przekładamy każdorazowo połowę chipsów do miski i dodajemy mieszankę tymianku i soli lub pieprzu i soli. Podajemy natychmiast.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Klasyczna sałatka grecka
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Piernik świąteczny
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
288 dni temu
fajne i smaczne na sylwestra
Odpowiedz
288 dni temu
fajne i smaczne
Odpowiedz
1880 dni temu
Olej slonecznikowy do smazenia? Przeciez to bardzo niezdrowy wybor...
Odpowiedz