Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni.
W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon, cukier i gałkę muszkatołową. Z jabłek odcinamy górę oraz dół, a następnie za pomocą tarki lub obieraczki tniemy jabłko na cieniutkie plasterki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Plasterki jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy odrobinę zmieszanych ze sobą przypraw i palcami wcieramy je w jabłko.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 40-90 minut, w zależności od tego, jak grube były plasterki jabłka oraz jak mocno przypieczone chipsy chcemy uzyskać.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Jajka na miękko
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Łazanki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Golonka pieczona po bawarsku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (13)
3852 dni temu
Gościu, jedna strona wystarczy, lecz możesz posmarować dwie - w zależności od preferencji.
Odpowiedz
3853 dni temu
na trugiej stronie terz posmarować pszyprawami
Odpowiedz
4048 dni temu
chipsy wyszly pycha! Cala rodzinka sie zajadala!! Tylko co zrobic zeby tak nie przywieraly do papieru??
Odpowiedz
4211 dni temu
Aniu, bardzo nas to cieszy!
Odpowiedz
4212 dni temu
mój Sinior je uwielbia!
Odpowiedz
4226 dni temu
Drogi gościu, dodatek cukru sprawia, że chipsy się karmelizują i dzięki temu ich konsystencja jest bardziej "chipsowa", niż gdyby ten dodatek pominąć :)
Odpowiedz
4227 dni temu
a po co cukier? zdrowiej by było go nie dodawać, zwłaszcza dla dzieci
Odpowiedz
4252 dni temu
Pyszna przekąska-polecam każdemu!!
Odpowiedz
4269 dni temu
Drogi gościu, dziękujemy za czujność. Błąd w podanej temperaturze już został poprawiony.
Odpowiedz
4271 dni temu
Chyba jakiś błąd w tym przepisie jest, bo w 200 stopniach to się te plasterki jabłek spalą przez 40 minut a co dopiero przez 90.
Odpowiedz
4275 dni temu
Drogi gościu wszystko zależy od tego jak cienko pokroisz oraz jak duże będą jabłka. Chipsów wychodzi jednak spora miska :)
Odpowiedz
4276 dni temu
Ile wychodzi chipsów z tego przepisu ? o.O
Odpowiedz
4276 dni temu
pyyyyyyyyyyyysia
Odpowiedz
zobacz wszystkie