
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni.
W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon, cukier i gałkę muszkatołową. Z jabłek odcinamy górę oraz dół, a następnie za pomocą tarki lub obieraczki tniemy jabłko na cieniutkie plasterki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Plasterki jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy odrobinę zmieszanych ze sobą przypraw i palcami wcieramy je w jabłko.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 40-90 minut, w zależności od tego, jak grube były plasterki jabłka oraz jak mocno przypieczone chipsy chcemy uzyskać.
Zobacz podobne
przepisy
Ciastka z jabłkami
Puszyste ciasteczka z jabłkami, migdałami i cynamonem to zdrowa propozycja na podwieczorek nie tylko dla dzieci.

Marchewka w pomarańczowej glazurze
Zwykła marchewka nabierze charakteru, jeśli poddusisz ją w soku z pomarańczy z dodatkiem masła.

Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.

Ciasteczka z serem i borówkami
Pyszny deser z owocami? Proponujemy babeczki z kruchego ciasta wypełnione kremowym serkiem i aromatyczną borówką.

Zobacz przepisy
na święta
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
3638 dni temu
Gościu, jedna strona wystarczy, lecz możesz posmarować dwie - w zależności od preferencji.
odpowiedz
3638 dni temu
na trugiej stronie terz posmarować pszyprawami
odpowiedz
3833 dni temu
chipsy wyszly pycha! Cala rodzinka sie zajadala!! Tylko co zrobic zeby tak nie przywieraly do papieru??
odpowiedz
3996 dni temu
Aniu, bardzo nas to cieszy!
odpowiedz
3997 dni temu
mój Sinior je uwielbia!
odpowiedz
4011 dni temu
Drogi gościu, dodatek cukru sprawia, że chipsy się karmelizują i dzięki temu ich konsystencja jest bardziej "chipsowa", niż gdyby ten dodatek pominąć :)
odpowiedz
4012 dni temu
a po co cukier? zdrowiej by było go nie dodawać, zwłaszcza dla dzieci
odpowiedz
4037 dni temu
Pyszna przekąska-polecam każdemu!!
odpowiedz
4054 dni temu
Drogi gościu, dziękujemy za czujność. Błąd w podanej temperaturze już został poprawiony.
odpowiedz
4056 dni temu
Chyba jakiś błąd w tym przepisie jest, bo w 200 stopniach to się te plasterki jabłek spalą przez 40 minut a co dopiero przez 90.
odpowiedz
4061 dni temu
Drogi gościu wszystko zależy od tego jak cienko pokroisz oraz jak duże będą jabłka. Chipsów wychodzi jednak spora miska :)
odpowiedz
4061 dni temu
Ile wychodzi chipsów z tego przepisu ? o.O
odpowiedz
4061 dni temu
pyyyyyyyyyyyysia
odpowiedz
zobacz wszystkie