Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni.
W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon, cukier i gałkę muszkatołową. Z jabłek odcinamy górę oraz dół, a następnie za pomocą tarki lub obieraczki tniemy jabłko na cieniutkie plasterki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Plasterki jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy odrobinę zmieszanych ze sobą przypraw i palcami wcieramy je w jabłko.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 40-90 minut, w zależności od tego, jak grube były plasterki jabłka oraz jak mocno przypieczone chipsy chcemy uzyskać.
Zobacz podobne
przepisy
Ciastka z jabłkami
Puszyste ciasteczka z jabłkami, migdałami i cynamonem to zdrowa propozycja na podwieczorek nie tylko dla dzieci.
Marchewka w pomarańczowej glazurze
Zwykła marchewka nabierze charakteru, jeśli poddusisz ją w soku z pomarańczy z dodatkiem masła.
Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.
Ciasteczka z serem i borówkami
Pyszny deser z owocami? Proponujemy babeczki z kruchego ciasta wypełnione kremowym serkiem i aromatyczną borówką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kulebiak z łososiem
- Grillowane szaszłyki z kurczaka
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Szaszłyki z czosnkowych krewetek z sałatką z grejpfruta i awokado
- Racuszki z bananami i serkiem twarogowym
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Pikantne chipsy z buraka z musem z fasoli
- Chipsy z jabłek
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Tort sernikowy z polewą ze smoothie
- Chipsy z warzyw
- Chipsy grana padano z kawiorem
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Dżem z włoskich śliwek
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Pity z wegańskimi klopsami i domowym majonezem roślinnym
- Zrazy alpejskie z serem i szynką szwarcwaldzką w sosie pieczarkowo-szpinakowym z makaronem tagliatelle
- Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
- Gryczane bułeczki z serem camembert
- Florentynki migdałowe
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- 5 sposobów na koktajle
- Racuszki na kefirze z owocami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
3469 dni temu
Gościu, jedna strona wystarczy, lecz możesz posmarować dwie - w zależności od preferencji.
odpowiedz
3470 dni temu
na trugiej stronie terz posmarować pszyprawami
odpowiedz
3665 dni temu
chipsy wyszly pycha! Cala rodzinka sie zajadala!! Tylko co zrobic zeby tak nie przywieraly do papieru??
odpowiedz
3828 dni temu
Aniu, bardzo nas to cieszy!
odpowiedz
3829 dni temu
mój Sinior je uwielbia!
odpowiedz
3843 dni temu
Drogi gościu, dodatek cukru sprawia, że chipsy się karmelizują i dzięki temu ich konsystencja jest bardziej "chipsowa", niż gdyby ten dodatek pominąć :)
odpowiedz
3844 dni temu
a po co cukier? zdrowiej by było go nie dodawać, zwłaszcza dla dzieci
odpowiedz
3869 dni temu
Pyszna przekąska-polecam każdemu!!
odpowiedz
3886 dni temu
Drogi gościu, dziękujemy za czujność. Błąd w podanej temperaturze już został poprawiony.
odpowiedz
3888 dni temu
Chyba jakiś błąd w tym przepisie jest, bo w 200 stopniach to się te plasterki jabłek spalą przez 40 minut a co dopiero przez 90.
odpowiedz
3892 dni temu
Drogi gościu wszystko zależy od tego jak cienko pokroisz oraz jak duże będą jabłka. Chipsów wychodzi jednak spora miska :)
odpowiedz
3893 dni temu
Ile wychodzi chipsów z tego przepisu ? o.O
odpowiedz
3893 dni temu
pyyyyyyyyyyyysia
odpowiedz
zobacz wszystkie