Jabłkowe chipsy z cynamonem

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni.

W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon, cukier i gałkę muszkatołową. Z jabłek odcinamy górę oraz dół, a następnie za pomocą tarki lub obieraczki tniemy jabłko na cieniutkie plasterki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Plasterki jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy odrobinę zmieszanych ze sobą przypraw i palcami wcieramy je w jabłko.

Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 40-90 minut, w zależności od tego, jak grube były plasterki jabłka oraz jak mocno przypieczone chipsy chcemy uzyskać.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Ciastka z jabłkami

Puszyste ciasteczka z jabłkami, migdałami i cynamonem to zdrowa propozycja na podwieczorek nie tylko dla dzieci.

Ciastka z jabłkami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Marchewka w pomarańczowej glazurze

Zwykła marchewka nabierze charakteru, jeśli poddusisz ją w soku z pomarańczy z dodatkiem masła.

Marchewka w pomarańczowej glazurze

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Marchwiowe placuszki z sosem serowym

Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.

Marchwiowe placuszki z sosem serowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Ciasteczka z serem i borówkami

Pyszny deser z owocami? Proponujemy babeczki z kruchego ciasta wypełnione kremowym serkiem i aromatyczną borówką.

Ciasteczka z serem i borówkami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (13)

Avatar
  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    3728 dni temu
    Gościu, jedna strona wystarczy, lecz możesz posmarować dwie - w zależności od preferencji.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3729 dni temu
    na trugiej stronie terz posmarować pszyprawami

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3924 dni temu
    chipsy wyszly pycha! Cala rodzinka sie zajadala!! Tylko co zrobic zeby tak nie przywieraly do papieru??

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4087 dni temu
    Aniu, bardzo nas to cieszy!

    odpowiedz

  • Ania-gotuje.blog.pl Ania-gotuje.blog.pl
    4088 dni temu
    mój Sinior je uwielbia!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4102 dni temu
    Drogi gościu, dodatek cukru sprawia, że chipsy się karmelizują i dzięki temu ich konsystencja jest bardziej "chipsowa", niż gdyby ten dodatek pominąć :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4103 dni temu
    a po co cukier? zdrowiej by było go nie dodawać, zwłaszcza dla dzieci

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4128 dni temu
    Pyszna przekąska-polecam każdemu!!

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4145 dni temu
    Drogi gościu, dziękujemy za czujność. Błąd w podanej temperaturze już został poprawiony.

    odpowiedz

  • GośćA GośćA
    4147 dni temu
    Chyba jakiś błąd w tym przepisie jest, bo w 200 stopniach to się te plasterki jabłek spalą przez 40 minut a co dopiero przez 90.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    4151 dni temu
    Drogi gościu wszystko zależy od tego jak cienko pokroisz oraz jak duże będą jabłka. Chipsów wychodzi jednak spora miska :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4152 dni temu
    Ile wychodzi chipsów z tego przepisu ? o.O

    odpowiedz

  • kocio100 kocio100
    4152 dni temu
    pyyyyyyyyyyyysia

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!