Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 120 stopni.
W małej miseczce mieszamy ze sobą cynamon, cukier i gałkę muszkatołową. Z jabłek odcinamy górę oraz dół, a następnie za pomocą tarki lub obieraczki tniemy jabłko na cieniutkie plasterki, które skrapiamy sokiem z cytryny. Plasterki jabłka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy plasterek nakładamy odrobinę zmieszanych ze sobą przypraw i palcami wcieramy je w jabłko.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 40-90 minut, w zależności od tego, jak grube były plasterki jabłka oraz jak mocno przypieczone chipsy chcemy uzyskać.
Zobacz podobne
przepisy
Ciastka z jabłkami
Puszyste ciasteczka z jabłkami, migdałami i cynamonem to zdrowa propozycja na podwieczorek nie tylko dla dzieci.
Marchewka w pomarańczowej glazurze
Zwykła marchewka nabierze charakteru, jeśli poddusisz ją w soku z pomarańczy z dodatkiem masła.
Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.
Ciasteczka z serem i borówkami
Pyszny deser z owocami? Proponujemy babeczki z kruchego ciasta wypełnione kremowym serkiem i aromatyczną borówką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Domek z piernika
- Błyskawiczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierniki
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kompot z suszu z cytryną
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (13)
3529 dni temu
Gościu, jedna strona wystarczy, lecz możesz posmarować dwie - w zależności od preferencji.
odpowiedz
3529 dni temu
na trugiej stronie terz posmarować pszyprawami
odpowiedz
3725 dni temu
chipsy wyszly pycha! Cala rodzinka sie zajadala!! Tylko co zrobic zeby tak nie przywieraly do papieru??
odpowiedz
3888 dni temu
Aniu, bardzo nas to cieszy!
odpowiedz
3889 dni temu
mój Sinior je uwielbia!
odpowiedz
3903 dni temu
Drogi gościu, dodatek cukru sprawia, że chipsy się karmelizują i dzięki temu ich konsystencja jest bardziej "chipsowa", niż gdyby ten dodatek pominąć :)
odpowiedz
3904 dni temu
a po co cukier? zdrowiej by było go nie dodawać, zwłaszcza dla dzieci
odpowiedz
3929 dni temu
Pyszna przekąska-polecam każdemu!!
odpowiedz
3946 dni temu
Drogi gościu, dziękujemy za czujność. Błąd w podanej temperaturze już został poprawiony.
odpowiedz
3948 dni temu
Chyba jakiś błąd w tym przepisie jest, bo w 200 stopniach to się te plasterki jabłek spalą przez 40 minut a co dopiero przez 90.
odpowiedz
3952 dni temu
Drogi gościu wszystko zależy od tego jak cienko pokroisz oraz jak duże będą jabłka. Chipsów wychodzi jednak spora miska :)
odpowiedz
3952 dni temu
Ile wychodzi chipsów z tego przepisu ? o.O
odpowiedz
3953 dni temu
pyyyyyyyyyyyysia
odpowiedz
zobacz wszystkie