Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Marchewki obieramy i kroimy w grube słupki. Z pomarańczy wyciskamy sok, uważając by nie było w nim pestek.
W rondelku rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier, sól oraz pokrojone marchewki, całość dokładnie mieszamy i gotujemy na średnim ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Po 10 minutach dodajemy sok z pomarańczy, rondelek przykrywamy pokrywką, zostawiając niewielką szparę i gotujemy kolejne 20 minut, aż marchewka zmięknie.
Gdy marchew będzie miękka, zdejmujemy przykrywkę i gotujemy jeszcze chwilę, aż glazura się zredukuje i zgęstnieje. Podajemy na ciepło.
Zobacz podobne
przepisy
Ciastka z jabłkami
Puszyste ciasteczka z jabłkami, migdałami i cynamonem to zdrowa propozycja na podwieczorek nie tylko dla dzieci.
Jabłkowe chipsy z cynamonem
Okazuje się, że chipsy mogą być zdrowe. Wypróbuj nasz sposób na korzenne chipsy z jabłek.
Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.
Pieczona dynia w ziołach
Pyszna przekąska lub aromatyczny dodatek do obiadu – delikatne kawałki pieczonej dyni z idealnie dobraną kompozycją ziół.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowany łosoś z masłem ziołowym
- Przepis na brownie z orzechami
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Marchewkowe smoothie z mango i imbirem
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Bruschetta z oliwkami i mozzarellą
- Wigilijny makowiec
- Ryż z warzywami
- Sałatka grecka z makaronem z cukinii
- Gnocchi szpinakowe
- Koktajl z krewetek z awokado i sosem chili
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Serek wiejski z owocami i masłem orzechowym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Bruschetta z awokado i krewetkami na ostro
- Chłodnik z botwiny z ogórkiem i szczypiorem
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Pieczony kurczak z serem gorgonzola, gruszkami i orzechami włoskimi z zapiekanką z cukinią
- Muffiny piernikowe z powidłami i ganaszem czekoladowym
- Lekka sałatka z brązowym ryżem
- Szaszłyki z klopsików po tajsku
- Crème brûlée czekoladowy z konfiturą pomarańczową
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Pierś kurczaka faszerowana serem Pont-L’Evêque z zapiekanką z serem i warzywami
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
3917 dni temu
pycha zrobiłem to 1 dień temó
odpowiedz
2880 dni temu
Ufundować słownik ortograficzny? Rozumiem, że literka może się zgubić, jak było w "dień". Ale pisanie "ó" na końcu wyrazu to potworne kaleczenie języka! Zwłaszcza, że ten system podkreśla WSZYSTKIE błędy!
3925 dni temu
A marchew jest pyszniutka w Lidlu,uwielbiam tartą z jabłkiem i Limonką :)
odpowiedz
3927 dni temu
Skopiowany został przepis na cynamonowe jabłka... czekamy na marchewkę.
odpowiedz
3927 dni temu
Gdzie ta marchewka??
odpowiedz