Marchewka w pomarańczowej glazurze

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Marchewki obieramy i kroimy w grube słupki. Z pomarańczy wyciskamy sok, uważając by nie było w nim pestek.

W rondelku rozpuszczamy masło. Dodajemy cukier, sól oraz pokrojone marchewki, całość dokładnie mieszamy i gotujemy na średnim ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Po 10 minutach dodajemy sok z pomarańczy, rondelek przykrywamy pokrywką, zostawiając niewielką szparę i gotujemy kolejne 20 minut, aż marchewka zmięknie.

Gdy marchew będzie miękka, zdejmujemy przykrywkę i gotujemy jeszcze chwilę, aż glazura się zredukuje i zgęstnieje. Podajemy na ciepło.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (5)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • baterfild baterfild
    4230 dni temu
    pycha zrobiłem to 1 dień temó

    Odpowiedz

  • mart mart
    3193 dni temu
    Ufundować słownik ortograficzny? Rozumiem, że literka może się zgubić, jak było w "dień". Ale pisanie "ó" na końcu wyrazu to potworne kaleczenie języka! Zwłaszcza, że ten system podkreśla WSZYSTKIE błędy!
  • Gość Gość
    4238 dni temu
    A marchew jest pyszniutka w Lidlu,uwielbiam tartą z jabłkiem i Limonką :)

    Odpowiedz

  • MAG MAG
    4239 dni temu
    Skopiowany został przepis na cynamonowe jabłka... czekamy na marchewkę.

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    4240 dni temu
    Gdzie ta marchewka??

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl