
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Placki
Dymki kroimy w cienkie krążki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Całość mieszamy. Kminek rozcieramy. Przyprawiamy nim masę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z jajkami.
Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy 12 placków z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Placki trzymamy w cieple, aż wszystkie będą gotowe.
Dip
Rzodkiewki oczyszczamy i drobno siekamy. Dodajemy twarożek i śmietanę. Rzeżuchę ścinamy, mieszamy z rzodkiewkami i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na roszponce. Placki ziemniaczane podajemy z dipem.
Wskazówka
Pozostałą kapustę możemy wykorzystać do przygotowania gulaszu z dodatkiem warzyw lub zupy jarzynowej.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ciasto na pierogi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Piernik świąteczny
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Burek ze szpinakiem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Jajka na miękko
- Świąteczne pierniczki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)