Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Placki
Dymki kroimy w cienkie krążki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Całość mieszamy. Kminek rozcieramy. Przyprawiamy nim masę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z jajkami.
Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy 12 placków z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Placki trzymamy w cieple, aż wszystkie będą gotowe.
Dip
Rzodkiewki oczyszczamy i drobno siekamy. Dodajemy twarożek i śmietanę. Rzeżuchę ścinamy, mieszamy z rzodkiewkami i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na roszponce. Placki ziemniaczane podajemy z dipem.
Wskazówka
Pozostałą kapustę możemy wykorzystać do przygotowania gulaszu z dodatkiem warzyw lub zupy jarzynowej.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!
Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wegańska ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Świąteczne pierniczki
- Sernik krakowski
- Ryba po japońsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Przekąski sylwestrowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)