
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Placki
Dymki kroimy w cienkie krążki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Całość mieszamy. Kminek rozcieramy. Przyprawiamy nim masę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z jajkami.
Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy 12 placków z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Placki trzymamy w cieple, aż wszystkie będą gotowe.
Dip
Rzodkiewki oczyszczamy i drobno siekamy. Dodajemy twarożek i śmietanę. Rzeżuchę ścinamy, mieszamy z rzodkiewkami i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na roszponce. Placki ziemniaczane podajemy z dipem.
Wskazówka
Pozostałą kapustę możemy wykorzystać do przygotowania gulaszu z dodatkiem warzyw lub zupy jarzynowej.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!

Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.

Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.

Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.


Komentarze (0)