Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Placki
Dymki kroimy w cienkie krążki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Całość mieszamy. Kminek rozcieramy. Przyprawiamy nim masę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z jajkami.
Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy 12 placków z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Placki trzymamy w cieple, aż wszystkie będą gotowe.
Dip
Rzodkiewki oczyszczamy i drobno siekamy. Dodajemy twarożek i śmietanę. Rzeżuchę ścinamy, mieszamy z rzodkiewkami i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na roszponce. Placki ziemniaczane podajemy z dipem.
Wskazówka
Pozostałą kapustę możemy wykorzystać do przygotowania gulaszu z dodatkiem warzyw lub zupy jarzynowej.
Zobacz podobne
przepisy
Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
Domowy sposób na pyszną chrupiącą przekąskę oprószoną przyprawami – idealny pomysł na spotkania w gronie przyjaciół!
Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Marchwiowe placuszki z sosem serowym
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.
Zupa ziemniaczana z łososiem
Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Ziołowe placki ziemniaczane ze śmietaną
- Konfitura z pomidorów z curry
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Placki ziemniaczane z ciecierzycą z sałatką z pomidorów
- Placki ziemniaczane z purée ze świeżych truskawek
- Zupa pomidorowa z kiszoną kapustą
- Kurczak w boczku z czekoladą
- Placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i duszoną cebulką
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i kapustą
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Placuszki ziemniaczane
- Suflet malinowy
- Placki ziemniaczane z pieca
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Makaron chow mein z woka
- Kanapki według Karola Okrasy
- Chili z indykiem
- Pieczona dynia w ziołach
- Dżem, konfitura i galaretka owocowa
- Peklowany łosoś skandynawski – gravlax
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Torcik melba z brzoskwinią i lodami karmelowymi
- Chałka drożdżowa z maślaną kruszonką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)