Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Placki

Dymki kroimy w cienkie krążki. Kapustę kroimy w cienkie paski. Ziemniaki drobno ścieramy na tarce. Całość mieszamy. Kminek rozcieramy. Przyprawiamy nim masę, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z jajkami.

Na niewielkiej ilości gorącego oleju smażymy 12 placków z każdej strony mniej więcej przez 4 minuty. Placki trzymamy w cieple, aż wszystkie będą gotowe.

Dip

Rzodkiewki oczyszczamy i drobno siekamy. Dodajemy twarożek i śmietanę. Rzeżuchę ścinamy, mieszamy z rzodkiewkami i doprawiamy solą i pieprzem. Układamy na roszponce. Placki ziemniaczane podajemy z dipem.

Wskazówka

Pozostałą kapustę możemy wykorzystać do przygotowania gulaszu z dodatkiem warzyw lub zupy jarzynowej.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami

Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.

Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:05 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Marchwiowe placuszki z sosem serowym

Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, to ten przepis na placuszki również podbije Twoje serce. Idealne na śniadanie.

Marchwiowe placuszki z sosem serowym

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 6 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Zupa ziemniaczana z łososiem

Wzbogać swoją zupę ziemniaczaną porcją łososia dostarczającego pełnowartościowego białka i kwasów omega 3.

Zupa ziemniaczana z łososiem sticker MSC

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!