Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Liście tymianku obrywamy i siekamy.
Krok 2: Podsmażamy tofu
Na 2 patelniach rozgrzewamy trochę oliwy. Na jednej patelni mocno podsmażamy porcjami grzyby przez 5–7 minut. Pod koniec dodajemy cebulę i podsmażamy razem aż do zeszklenia, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażamy tofu pokrojone w kostkę, od czasu do czasu obracając, aż będzie chrupiące, doprawiamy przy tym sosem sojowym, pieprzem i tymiankiem.
Krok 3: Podajemy grzyby z tofu
Do grzybów dodajemy śmietanę i ok. 100 ml wody, mieszając, zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, lekko zagęszczamy nią grzyby i doprawiamy do smaku. Podajemy z tofu.
Do dania pasują tłuczone ziemniaki lub wegański makaron tagliatelle.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Quiche z pomidorami, papryką, kozim serem i kindziukiem
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Placki z selera
- Burgery na sałacie
- Karmelki miodowe
- Chilli sin carne
- Klopsiki sojowe
- Zielone chia smoothie
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Wegański tatar
- Żeberka z tempehu
- Kotleciki z soczewicy
- Jagielnik czekoladowy z jeżynami i czereśniami
- Sałatka z mozzarellą i pomidorami
- Sałatka fitness
- Deser gruszkowo-malinowy
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Syrop imbirowy
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Barszcz z uszkami
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2892 dni temu
a do czego ten 1 litr bulionu który jest na liście składników?
odpowiedz
2892 dni temu
Zaplątał się niepotrzebnie na listę :)