• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy warzywa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Liście tymianku obrywamy i siekamy.

Krok 2: Podsmażamy tofu

Na 2 patelniach rozgrzewamy trochę oliwy. Na jednej patelni mocno podsmażamy porcjami grzyby przez 5–7 minut. Pod koniec dodajemy cebulę i podsmażamy razem aż do zeszklenia, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażamy tofu pokrojone w kostkę, od czasu do czasu obracając, aż będzie chrupiące, doprawiamy przy tym sosem sojowym, pieprzem i tymiankiem.

Krok 3: Podajemy grzyby z tofu

Do grzybów dodajemy śmietanę i ok. 100 ml wody, mieszając, zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, lekko zagęszczamy nią grzyby i doprawiamy do smaku. Podajemy z tofu.

Do dania pasują tłuczone ziemniaki lub wegański makaron tagliatelle.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    500 dni temu
    a do czego ten 1 litr bulionu który jest na liście składników?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    500 dni temu
    Zaplątał się niepotrzebnie na listę :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram