![Strogonow po wegetariańsku Strogonow po wegetariańsku](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4e97bcc89116-aa78469dffd4-Pilz-Soja-Pfanne.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy warzywa
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Liście tymianku obrywamy i siekamy.
Krok 2: Podsmażamy tofu
Na 2 patelniach rozgrzewamy trochę oliwy. Na jednej patelni mocno podsmażamy porcjami grzyby przez 5–7 minut. Pod koniec dodajemy cebulę i podsmażamy razem aż do zeszklenia, doprawiamy solą i pieprzem. Na drugiej patelni podsmażamy tofu pokrojone w kostkę, od czasu do czasu obracając, aż będzie chrupiące, doprawiamy przy tym sosem sojowym, pieprzem i tymiankiem.
Krok 3: Podajemy grzyby z tofu
Do grzybów dodajemy śmietanę i ok. 100 ml wody, mieszając, zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, lekko zagęszczamy nią grzyby i doprawiamy do smaku. Podajemy z tofu.
Do dania pasują tłuczone ziemniaki lub wegański makaron tagliatelle.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
![Pieczony ser brie z pieczarkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/dc3c776dd414-3f87427092-Deluxe_pieczony_ser_brie_z_pieczarkami_960x540.webp)
Gnocchi z grzybami i brukselką
Pyszne kluseczki podane z zaskakującą kompozycją pieczarek, brukselki i przypraw oraz delikatnych kawałków mango.
![Gnocchi z grzybami i brukselką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/02bffee7bc00-bc3ce33f4e-Pilz-Rosenkohl-Gemuese.webp)
Japońska zupa z herbaty z ryżem
Zupa na zielonej herbacie zamiast na bulionie? To możliwe! Rozsmakuj się w japońskich smakach.
![Japońska zupa z herbaty z ryżem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/443672c4e325-0f69efbc0183-Japanische-Reis-Tee-Suppe.webp)
Zupa miso z warzywami i tofu
Wystarczy 30 minut, żeby wyczarować smaki Japonii w swoim domu. Przygotuj zupę miso.
![Zupa miso z warzywami i tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ab5245662bf6-249f444a8ad2-Misosuppe-mit-Gemuese-und-Tofu-(Japan).webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Quiche z pomidorami, papryką, kozim serem i kindziukiem
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Placki z selera
- Burgery na sałacie
- Karmelki miodowe
- Chilli sin carne
- Klopsiki sojowe
- Zielone chia smoothie
- Zupa jarzynowa z klopsikami
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Wegański tatar
- Żeberka z tempehu
- Kotleciki z soczewicy
- Jagielnik czekoladowy z jeżynami i czereśniami
- Sałatka z mozzarellą i pomidorami
- Sałatka fitness
- Deser gruszkowo-malinowy
- Kurczak duszony w pesto orzechowym z salsą z bakłażana
- Kaczka w winie z suszonymi śliwkami i pieczonymi buraczkami
- Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
- Risotto szparagowe z kurczakiem
- Kanapka z polędwicą i jajkiem
- Szybkie ciasto z jabłkami i orzechami
- Syrop imbirowy
- Aromatyczna konfitura pomarańczowa
- Barszcz z uszkami
- Ciecierzyca z mielonym mięsem i imbirem
- Smażona ryba na purée z groszku
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Gorąca czekolada i domowa przyprawa piernikowa
Komentarze (2)
2787 dni temu
a do czego ten 1 litr bulionu który jest na liście składników?
odpowiedz
2787 dni temu
Zaplątał się niepotrzebnie na listę :)