Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
 - papier do pieczenia
 - piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
 
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY PINSĘ
Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.
KROK 2: SKŁADAMY PANINO
Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Podpieczoną pinsę przekrawamy w poprzek na pół i obie połowy smarujemy sosem pomidorowym. Na jedną połowę nakładamy rukolę, mortadelę, suszone pomidory, oliwki i burratę. Kanapkę przykrywamy drugą połową pinsy.
KROK 3: PODPIEKAMY PANINO NA PATELNI
Gotową kanapkę podpiekamy na suchej patelni, z obu stron, aby była jeszcze bardziej chrupiąca.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Pierniki
 - Krokiety z mięsem
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Makówki śląskie
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Kutia
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Przekąski sylwestrowe
 - Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
 - Spaghetti carbonara
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Guacamole
 - Ciasto na pierogi
 - Jajka na miękko
 - Domek z piernika
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
	
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)