Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 220°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODPIEKAMY PINSĘ
Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.
KROK 2: SKŁADAMY PANINO
Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Podpieczoną pinsę przekrawamy w poprzek na pół i obie połowy smarujemy sosem pomidorowym. Na jedną połowę nakładamy rukolę, mortadelę, suszone pomidory, oliwki i burratę. Kanapkę przykrywamy drugą połową pinsy.
KROK 3: PODPIEKAMY PANINO NA PATELNI
Gotową kanapkę podpiekamy na suchej patelni, z obu stron, aby była jeszcze bardziej chrupiąca.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Krokiety z mięsem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Makówki śląskie
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Guacamole
- Ciasto na pierogi
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)