Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: MARYNUJEMY ŁOSOSIA
Łososia kroimy w drobną kostkę. Następnie skrapiamy go sokiem wyciśniętym z limonek.
KROK 2: ŁĄCZYMY ŁOSOSIA Z DODATKAMI
Ocieramy skórkę z połowy limonki. Papryczkę chili, czerwoną cebulę i imbir bardzo drobno siekamy. Tak przygotowane składniki dodajemy do łososia wraz z oliwą i całość dokładnie mieszamy. Ceviche odstawiamy na ok. 15-20 minut, aby się zamarynowało.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY GUACAMOLE
Awokado rozdrabniamy w misce za pomocą widelca. Czosnek bardzo drobno siekamy i rozcieramy ostrzem noża niemal na pastę. Dodajemy go do awokado wraz z sokiem z limonki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
KROK 4: PODSMAŻAMY CHLEB
Kromki chleba krótko podsmażamy z obu stron na suchej patelni. Powinny być jedynie delikatnie podgrzane i lekko chrupiące.
KROK 5: DOPRAWIAMY CEVICHE
Ceviche doprawiamy do smaku solą i oliwą.
KROK 6: SKŁADAMY KANAPKI
Każdą kromkę smarujemy porcją serka śmietankowego. Następnie nakładamy guacamole i ceviche z łososia. Kanapki ozdabiamy liśćmi świeżej kolendry i plastrami dymki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Ciasto marchewkowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Śledzie po kaszubsku
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledź w oleju
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)