Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Sposób przygotowania:
KROK 1: MARYNUJEMY ŁOSOSIA
Łososia kroimy w drobną kostkę. Następnie skrapiamy go sokiem wyciśniętym z limonek.
KROK 2: ŁĄCZYMY ŁOSOSIA Z DODATKAMI
Ocieramy skórkę z połowy limonki. Papryczkę chili, czerwoną cebulę i imbir bardzo drobno siekamy. Tak przygotowane składniki dodajemy do łososia wraz z oliwą i całość dokładnie mieszamy. Ceviche odstawiamy na ok. 15-20 minut, aby się zamarynowało.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY GUACAMOLE
Awokado rozdrabniamy w misce za pomocą widelca. Czosnek bardzo drobno siekamy i rozcieramy ostrzem noża niemal na pastę. Dodajemy go do awokado wraz z sokiem z limonki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
KROK 4: PODSMAŻAMY CHLEB
Kromki chleba krótko podsmażamy z obu stron na suchej patelni. Powinny być jedynie delikatnie podgrzane i lekko chrupiące.
KROK 5: DOPRAWIAMY CEVICHE
Ceviche doprawiamy do smaku solą i oliwą.
KROK 6: SKŁADAMY KANAPKI
Każdą kromkę smarujemy porcją serka śmietankowego. Następnie nakładamy guacamole i ceviche z łososia. Kanapki ozdabiamy liśćmi świeżej kolendry i plastrami dymki.
Zobacz podobne
przepisy
Kanapka viva camembert
Pszenna bułka z chrupiącą skórką, francuski ser i słodka żurawina – prosty sposób na kanapkę o oryginalnym smaku!
Kanapka szybka rybka
Ekspresowy pomysł na przepyszne kanapki: wystarczy świeże pieczywo, filet z matiasa, jajko, cebula i trochę koperku!
Kanapka paryżanka
Delikatny rogalik, twaróg, odrobina konfitury i listki mięty – pyszny pomysł na francuskie śniadanie w pięć minut!
Kanapka ciao ciabatta
Delikatny chleb pszenny, na którym ułożono włoskie przysmaki. Świetny pomysł na pyszne śniadanie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kulebiak z łososiem
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Cynamonki z ciasta francuskiego – przepis
- Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z zapiekanką dauphinois i marchewką w śmietanie
- Studencki hamburger z ciecierzycą i domowym majonezem bazyliowym
- Minipizza z kabanosami
- Hummus z bobu
- Guacamole z pomidorami
- Pizza bianca z kurkami
- Pasztet z wątróbek drobiowych
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Bezglutenowy chleb z orzechami i żurawiną
- Wegetariańskie kofty z soczewicy
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Croissant z pesto i francuskim serem
- Makaron fusilloni z tuńczykiem i karczochami
- Wegański lunchbox do pracy
- Ser feta w sezamowej panierce
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Magdalenki w stylu hiszpańskim
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Magdalenki w stylu francuskim
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Pesto ze szpinaku
- Carbonara z boczkiem
- Tort czekoladowy z kremem maślanym i konfiturą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)