Przekąski na imprezę - Tatar - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tatar grzybowy z burratą
Wykwintne danie dla tych, którzy nie jedzą mięsa i nie tylko. Przygotuj ten pyszny tatar z bakłażana, brązowych pieczarek i boczniaków i ciesz się wyjątkowym smakiem.
Tatar z buraków z żółtkiem z mango
Lubisz eksperymentować ze smakiem i próbować nowych, wegańskich potraw? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ten tatar z buraków z żółtkiem z mango! Z pewnością będzie świetnym urozmaiceniem wielkanocnego stołu.
Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
Elegancka i klasyczna przystawka dla fanów ryb i słodko-ostrych połączeń smakowych. Tatar z łososia z sałatką z jabłka i ogórka doskonale pasuje do sylwestrowego menu!
Wegański tatar
W pełni roślinna odsłona tej klasycznie mięsnej przystawki poleca się wszystkim, którzy nie boją się kulinarnych eksperymentów! Sprawdź, jak przygotować wegański tatar, wykorzystując przepis Kingi!
Tatar na dwa sposoby
Poznaj dwa sposoby Karola Okrasy na siekany tatar wołowy – podwędzany na sianie i klasyczny!
Tatar wołowy w omlecie sojowym
Tatar z jajkiem? Oczywiście! Ale w zupełnie nowy sposób! Spróbuj połączenia siekanego, tatara wołowego z omletem sojowym.
Tatar z marynowanego łososia z sosem z mango i sałatką z buraka
Wypróbuj niezwykły przepis Okrasy na tatar z łososia z sałatką z upieczonego buraka i sosem mango.
Tatar ze śledzia z musztardą francuską
Doskonały tatar z marynowanego śledzia – szybki i smaczny pomysł na przystawkę autorstwa Doroty Wellman!
Z czego można przygotować tatar?
Najbardziej klasyczny tatar to tatar wołowy, powstający zwykle z udźca, szynki, polędwicy lub ligawy. W naszej kuchni dużą popularnością cieszą się też tatary, do których używamy surowego mięsa ryby, np. tatar z łososia, w tym także wędzonego, tuńczyka czy też ze śledzia.
Sprawdzony przepis na tradycyjny tatar wołowy!
Tatar klasyczny, czyli tatar wołowy, nie jest trudny w przygotowaniu. Wystarczy poznać kilka zasad, którymi trzeba się kierować, aby tatar z wołowiny był naprawdę pyszny. Przede wszystkim warto wiedzieć, jaką wołowinę wybrać na tatar. Z przepisu Kuchni Lidla na tatar na dwa sposoby dowiecie się, że mięso przeznaczone na tę przekąskę powinno być chude i nieprzerośnięte tkanką łączną. Do takich z pewnością należą mięso z ligawy, polędwicy czy udźca wołowego. Jeśli zamierzacie więc przyrządzić swój pierwszy tatar w życiu, to zaufajcie Kuchni Lidla, która podpowie wam, jak go zrobić najszybciej i najłatwiej. Przygotujcie na przykład tatar z wołowiny według przepisu na tatar na dwa sposoby lub tatar wołowy w omlecie sojowym i zaskoczcie rodzinę oraz znajomych swoimi umiejętnościami kulinarnymi, a jednocześnie kreatywnością!
Tatar ze śledzia – sprawdź nasz przepis!
Kuchnia Lidla ma także patent na tatar ze śledzia. Kluczem do sukcesu w przypadku tatara śledziowego jest dobór dodatków, które tworzą całość kompozycji. W przepisie na tatar ze śledzia z musztardą francuską znajdziecie całą listę składników, które doskonale ze sobą współgrają i w efekcie gwarantują naprawdę wspaniałe doznania smakowe. Przekonajcie się sami!
Podpowiadamy, jak przyrządzić tatar z łososia!
Jedną z ciekawszych opcji tatara rybnego jest też tatar z łososia. Możecie go przyrządzić zarówno z łososia surowego, jak i wędzonego. Dzięki Kuchni Lidla uda wam się przygotować tę przekąskę na oba sposoby. Spójrzcie, jak zrobić tatar z łososia według przepisu uwzględniającego na liście składników:
- łososia wędzonego: tatar z łososia
- łososia świeżego: