 
                
                     
                
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- wysoką, okrągłą formę z wyjmowanym dnem o średnicy ok. 10 cm
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Bakłażana obieramy. Wszystkie warzywa i grzyby kroimy w niewielką kostkę.
KROK 2: PODSMAŻAMY WARZYWA
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pokrojoną w drobną kostkę szalotkę, aż się zeszkli. Następnie na patelnię dodajemy bakłażana i grzyby. Całość smażymy, aż wszystkie składniki nabiorą złotego koloru.
KROK 3: DOPRAWIAMY PODSMAŻONE WARZYWA
Składniki na patelni doprawiamy sosem sojowym i kremem balsamicznym i całość smażymy przez dodatkowe 2-3 minuty. Następnie wyłączamy ogień, na patelnię dodajemy kiszone ogórki i krem borowikowy. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
KROK 4: PODAJEMY TATARA
Z masy grzybowej, którą przekładamy do okrągłej foremki, formujemy dwa tatary. Następnie na każdym układamy kulkę burraty i oprószamy je kiełkami słonecznika oraz świeżo mielonym pieprzem.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Nuggetsy z kurczaka
- Kutia
- Pierniki
- Ciasto na pierogi
- Łazanki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Krokiety z mięsem
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto marchewkowe
- Pieczona ryba po grecku
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania 
  
    
Komentarze (1)
16 dni temu
Dobry !
Odpowiedz