Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- opcjonalnie: ring do formowania wegańskiego tatara
Krok 1: PRZESMAŻAMY WEGAŃSKIE MIĘSO
Wegańskie mięso przesmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie, rozdrabniając je łyżką. Dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z buraka. Dokładnie mieszamy. Przesmażone wegańskie mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2: KROIMY DODATKI
Szalotkę i ogórki kroimy w drobną kostkę, grzyby i kapary drobno siekamy.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKIE ŻÓŁTKO
Wegański majonez łączymy w miseczce z kurkumą. Mieszamy.
Krok 4: PODAJEMY TATAR (2 SPOSOBY)
Do wystudzonego wegańskiego mięsa dodajemy oliwę i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
PODAWANIE – PIERWSZY SPOSÓB: Wegański tatar przekładamy na talerz. Dokoła układamy pokrojone dodatki. Pośrodku masy formujemy niewielkie wgłębienie, które wypełniamy majonezem z kurkumą – wegańskim żółtkiem.
Jeśli chcemy nadać potrawie klasyczny, elegancki kształt, masę tatara formujemy na talerzu, wykorzystując ring.
PODAWANIE – DRUGI SPOSÓB: Wegańskie mięso łączymy z oliwą, musztardą i wszystkimi pokrojonymi dodatkami. Dokładnie mieszamy i nakładamy na kromki razowego pieczywa. Z wierzchu dekorujemy ulubionymi kiełkami i czarnuszką.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.
Wegański pasztet z pieczarek
Świetna alternatywa dla klasycznego pasztetu, czyli wegański pasztet z nasion słonecznika zasmakuje każdemu przy wielkanocnym stole. Odkryj ten smak na święta, by wracać do niego na co dzień!
Wegański twarożek z ziołami
Niech wielkanocny stół zapełni się roślinnymi potrawami! Przygotuj wegański twarożek według przepisu Kingi i ciesz się jego prawdziwie wiosennym smakiem.
Wegańska musaka
Tradycyjna grecka musaka dzięki przepisowi Kingi zyskuje wegańskie oblicze! Przygotuj ją i sprawdź, jak smakuje połączenie wszystkich pysznych warstw tego wyjątkowego dania!
Zobacz wszystkie
przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1446 dni temu
Dzień dobry, między Świętami a Sylwestrem, zamarzyło mi się ciasto inne niż typowo świąteczne. Pomyślałam o jakimś prostym i jednocześnie ciekawym cieście. Przypomniało mi się, że w dzieciństwie bardzo lubiłam tzw. Tygryska. Pozostawiam komentarz pod przypadkowym przepisem na stronie, gdyż nie znalazłam, informacji na Kuchni Lidla jak piec to przepyszne cisto. Czy i kiedy pojawi się taki przepis?? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, nie chciałabym piec ciasta z produktów zakupionych w Lidlu z jakiegoś przypadkowego przepisu z Internetu. Pozdrawiam smakowicie.
odpowiedz
1445 dni temu
Pani M, dziękujemy za propozycję przepisu. Każdą z nich bierzemy pod uwagę i być może już niedługo coś specjalnie dla Pani pojawi się w naszej Kuchni :) Zapraszamy do obserwowania naszego kanału na YouTube pod adresem www.youtube.com/user/LidlPolskaPL , aby nie przegapić żadnego przepisu ;)