
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- opcjonalnie: ring do formowania wegańskiego tatara
Krok 1: PRZESMAŻAMY WEGAŃSKIE MIĘSO
Wegańskie mięso przesmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie, rozdrabniając je łyżką. Dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z buraka. Dokładnie mieszamy. Przesmażone wegańskie mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2: KROIMY DODATKI
Szalotkę i ogórki kroimy w drobną kostkę, grzyby i kapary drobno siekamy.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKIE ŻÓŁTKO
Wegański majonez łączymy w miseczce z kurkumą. Mieszamy.
Krok 4: PODAJEMY TATAR (2 SPOSOBY)
Do wystudzonego wegańskiego mięsa dodajemy oliwę i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.
PODAWANIE – PIERWSZY SPOSÓB: Wegański tatar przekładamy na talerz. Dokoła układamy pokrojone dodatki. Pośrodku masy formujemy niewielkie wgłębienie, które wypełniamy majonezem z kurkumą – wegańskim żółtkiem.
Jeśli chcemy nadać potrawie klasyczny, elegancki kształt, masę tatara formujemy na talerzu, wykorzystując ring.
PODAWANIE – DRUGI SPOSÓB: Wegańskie mięso łączymy z oliwą, musztardą i wszystkimi pokrojonymi dodatkami. Dokładnie mieszamy i nakładamy na kromki razowego pieczywa. Z wierzchu dekorujemy ulubionymi kiełkami i czarnuszką.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska pasta à la makrela
Odtwórz smak znanej pasty z makreli, przygotowując jej wegańską odsłonę! Ze wskazówkami i przepisem Kingi to wyjątkowo proste.

Wegański pasztet z pieczarek
Świetna alternatywa dla klasycznego pasztetu, czyli wegański pasztet z nasion słonecznika zasmakuje każdemu przy wielkanocnym stole. Odkryj ten smak na święta, by wracać do niego na co dzień!

Wegański twarożek z ziołami
Niech wielkanocny stół zapełni się roślinnymi potrawami! Przygotuj wegański twarożek według przepisu Kingi i ciesz się jego prawdziwie wiosennym smakiem.

Wegańska musaka
Tradycyjna grecka musaka dzięki przepisowi Kingi zyskuje wegańskie oblicze! Przygotuj ją i sprawdź, jak smakuje połączenie wszystkich pysznych warstw tego wyjątkowego dania!

Zobacz przepisy
na święta
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Jajko pieczone w awokado
- Tatar z buraków z żółtkiem z mango
- Pascha
- Biała kiełbasa zapiekana w sosie musztardowo-piwnym
- Roślinny tort marchewkowy
- Sernik limonkowy
- Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
- Babka kawowa
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Sernik na zimno
- Faszerowane jajka koszyczki w trzech kolorach
- Czekoladowe babeczki wielkanocne
- Jajka po rosyjsku
- Tort czekoladowy z orzechami włoskimi
- Jajka zapiekane w szynce
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Pasta jajeczna
- Pikantny schab pieczony w boczku
- Wegańskie śledzie à la matias z bakłażana
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1503 dni temu
Dzień dobry, między Świętami a Sylwestrem, zamarzyło mi się ciasto inne niż typowo świąteczne. Pomyślałam o jakimś prostym i jednocześnie ciekawym cieście. Przypomniało mi się, że w dzieciństwie bardzo lubiłam tzw. Tygryska. Pozostawiam komentarz pod przypadkowym przepisem na stronie, gdyż nie znalazłam, informacji na Kuchni Lidla jak piec to przepyszne cisto. Czy i kiedy pojawi się taki przepis?? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, nie chciałabym piec ciasta z produktów zakupionych w Lidlu z jakiegoś przypadkowego przepisu z Internetu. Pozdrawiam smakowicie.
odpowiedz
1503 dni temu
Pani M, dziękujemy za propozycję przepisu. Każdą z nich bierzemy pod uwagę i być może już niedługo coś specjalnie dla Pani pojawi się w naszej Kuchni :) Zapraszamy do obserwowania naszego kanału na YouTube pod adresem www.youtube.com/user/LidlPolskaPL , aby nie przegapić żadnego przepisu ;)