zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • opcjonalnie: ring do formowania wegańskiego tatara

Krok 1: PRZESMAŻAMY WEGAŃSKIE MIĘSO

Wegańskie mięso przesmażamy na patelni na rozgrzanej oliwie, rozdrabniając je łyżką. Dodajemy koncentrat pomidorowy i sok z buraka. Dokładnie mieszamy. Przesmażone wegańskie mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2: KROIMY DODATKI

Szalotkę i ogórki kroimy w drobną kostkę, grzyby i kapary drobno siekamy.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY WEGAŃSKIE ŻÓŁTKO

Wegański majonez łączymy w miseczce z kurkumą. Mieszamy.

Krok 4: PODAJEMY TATAR (2 SPOSOBY)

Do wystudzonego wegańskiego mięsa dodajemy oliwę i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy.

PODAWANIE – PIERWSZY SPOSÓB: Wegański tatar przekładamy na talerz. Dokoła układamy pokrojone dodatki. Pośrodku masy formujemy niewielkie wgłębienie, które wypełniamy majonezem z kurkumą – wegańskim żółtkiem.

Jeśli chcemy nadać potrawie klasyczny, elegancki kształt, masę tatara formujemy na talerzu, wykorzystując ring.

PODAWANIE – DRUGI SPOSÓB: Wegańskie mięso łączymy z oliwą, musztardą i wszystkimi pokrojonymi dodatkami. Dokładnie mieszamy i nakładamy na kromki razowego pieczywa. Z wierzchu dekorujemy ulubionymi kiełkami i czarnuszką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram