zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • robot wielofunkcyjny z funkcją rozdrabniania
  • słoik z zamknięciem

Sposób przygotowania:

Przygotuj wcześniej: nasiona słonecznika zalej wrzącą wodą i odstaw na ok. 15 minut, aż napęcznieją i zmiękną.

Krok 1: SMAŻYMY SKŁADNIKI PASZTETU

Szalotkę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki przesmażamy na oliwie lekko rozgrzanej w garnku. Gdy szalotka się zeszkli, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i tymianek. Całość oprószamy solą i pieprzem. Smażymy, aż pieczarki nabiorą koloru. Gdy przyrumienią się z jednej strony, przewracamy je na drugą.

Dodajemy sos sojowy i odsączone nasiona słonecznika. Chwilę smażymy i przekładamy składniki do naczynia robota.

Krok 2: MIELEMY SKŁADNIKI PASZTETU

Dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką, wędzoną paprykę, śliwki pokrojone w kostkę i ocet balsamiczny. Całość mielemy na masę przypominającą pasztet.

Krok 3: PRZEKŁADAMY PASZTET DO SŁOICZKA

Pasztet przekładamy do zamykanego słoiczka i odstawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w lodówce ok. 3-4 dni.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram