Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię grillową
Krok 1: Przygotowujemy poszczególne składniki
Szynkę dokrawamy do wielkości kromek chleba. Ser ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do startego sera. Pieczarki kroimy w cienkie plastry.
Krok 2: Układamy składniki na kromkach chleba
Kromki chleba smarujemy cienką warstwą masła. Na każdą kromkę nakładamy porcję sera z natką pietruszki. Na 4 kromki wykładamy po plastrze szynki, wraz z odciętymi wcześniej kawałkami. Następnie układamy na nich po kilka plastrów pieczarek i składamy tosty.
Krok 3: Grillujemy tosty
Na rozgrzanej patelni grillowej układamy tosty i obciążamy garnkiem lub innym naczyniem. Tosty grillujemy z obu stron na złoty kolor. Następnie przekrawamy na pół i podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty francuskie z bananami
Słodkie śniadanie, które zachwyci najmłodszych – tosty francuskie z bananami i sosem limonkowym. Koniecznie wypróbuj!
Cynamonowe tosty z chałki
Jak podarować drugie, słodkie życie wyschniętej chałce? Wystarczy usmażyć ją na maśle, udekorować karmelizowanymi owocami i posypać pistacjami!
Szybkie tosty z grzybami
Tosty to doskonały pomysł na szybkie śniadanie. A te z pieczarkami, pomidorami i bazylią jeszcze dodatkowo pysznie smakują.
Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
Aromatyczne tosty z serkiem, słodkimi owocami i nutą tymianku to idealny pomysł na śniadanie. Zrobisz je w mgnieniu oka!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Jajka po benedyktyńsku
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Szybkie tosty z grzybami
- Omlet ze szpinakiem i szynką
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
- Podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim i ziemniakami
- Zupa chrzanowa
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Śniadaniowy chlebek marchewkowy
- Tort mimoza
- Indyk caprese
- Tosty z awokado i jajkiem
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Fajitas wołowe z warzywami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Makaron z boczkiem i brukselką
- Pomidory truskawkowe z marynowaną cebulką
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Fasolka szparagowa z gremolatą
- Jadalny prezent: gorąca czekolada w słoiku
- Fit makaron à la carbonara
- Kanapka z kurczakiem na ciepło
- Sok z buraka – szybki przepis
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
- Ryż na mleczku kokosowym z mango
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
1392 dni temu
Pan Okrasa powinien chyba darować sobie francuską kuchnie. Jak nie rillette ze smietana to croque monsieur bez beszamelu i zapieczenia w piekarniku. A pomyśleć, że kiedyś uważałem go za kucharza szanującego kuchenną sztukę i z dużą wiedzą. Te kanapki tak odpowiadają croque monsieur jak ugotowania kapusta pekińska bigosowi
odpowiedz
1876 dni temu
Można w grillu elektrycznym zamykanym?
odpowiedz
1876 dni temu
można! :)
1895 dni temu
To nie jest crocque monsieur 😂😂😂
odpowiedz
2364 dni temu
za to kocham lidla- za Okrasę, Grzesia i produkty Bio.
odpowiedz
2362 dni temu
<3