zobacz film Croque monsieur z serem gouda

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • patelnię grillową

Krok 1: Przygotowujemy poszczególne składniki

Szynkę dokrawamy do wielkości kromek chleba. Ser ścieramy na tarce. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do startego sera. Pieczarki kroimy w cienkie plastry.

Krok 2: Układamy składniki na kromkach chleba

Kromki chleba smarujemy cienką warstwą masła. Na każdą kromkę nakładamy porcję sera z natką pietruszki. Na 4 kromki wykładamy po plastrze szynki, wraz z odciętymi wcześniej kawałkami. Następnie układamy na nich po kilka plastrów pieczarek i składamy tosty.

Krok 3: Grillujemy tosty

Na rozgrzanej patelni grillowej układamy tosty i obciążamy garnkiem lub innym naczyniem. Tosty grillujemy z obu stron na złoty kolor. Następnie przekrawamy na pół i podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • sailor sailor
    1414 dni temu
    Pan Okrasa powinien chyba darować sobie francuską kuchnie. Jak nie rillette ze smietana to croque monsieur bez beszamelu i zapieczenia w piekarniku. A pomyśleć, że kiedyś uważałem go za kucharza szanującego kuchenną sztukę i z dużą wiedzą. Te kanapki tak odpowiadają croque monsieur jak ugotowania kapusta pekińska bigosowi

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1899 dni temu
    Można w grillu elektrycznym zamykanym?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1899 dni temu
    można! :)
  • Gość Gość
    1917 dni temu
    To nie jest crocque monsieur 😂😂😂

    odpowiedz

  • ja ja
    2387 dni temu
    za to kocham lidla- za Okrasę, Grzesia i produkty Bio.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2384 dni temu
    <3

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!