Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Podsmażamy grzyby
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w paski i smażymy wraz z grzybami na gorącej oliwie z oliwek przez 5-7 minut, aż płyn odparuje. Listki bazylii obrywamy, kilka odkładamy do przybrania, resztę siekamy. Do grzybów dodajemy posiekaną bazylię i ocet winny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Pieczemy tosty
Pomidora kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200°C. Kromki tostów układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i krótko podpiekamy. Następnie każdą kromkę obkładamy jednym plasterkiem pomidora i niewielką porcją masy grzybowej. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 200°C przez ok. 4 minuty. Podajemy gorące, udekorowane bazylią.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Krokiety z mięsem
- Nuggetsy z kurczaka
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Burek ze szpinakiem
- Jajka na miękko
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
1127 dni temu
Piszka
Odpowiedz