Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Podsmażamy grzyby
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w paski i smażymy wraz z grzybami na gorącej oliwie z oliwek przez 5-7 minut, aż płyn odparuje. Listki bazylii obrywamy, kilka odkładamy do przybrania, resztę siekamy. Do grzybów dodajemy posiekaną bazylię i ocet winny. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2: Pieczemy tosty
Pomidora kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200°C. Kromki tostów układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i krótko podpiekamy. Następnie każdą kromkę obkładamy jednym plasterkiem pomidora i niewielką porcją masy grzybowej. Posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 200°C przez ok. 4 minuty. Podajemy gorące, udekorowane bazylią.
Zobacz podobne
przepisy
Tosty z piwnymi pieczarkami
Pyszna przekąska nie tylko dla fanów złotego trunku – chrupiące tosty z warstwą piwnych pieczarek i startym serem.
Francuskie tosty z karmelizowanymi jabłkami
Maślany croissant w oryginalnej odsłonie. Pachnące pieczywo i słodkie owoce to pomysł na śniadanie we francuskim stylu.
Zapiekane tosty z pieczonym kalafiorem i pastą z papryki
Chrupiące kromki chleba, paprykowa pasta, aromatyczny kalafior i smakowite dodatki – takich tostów trzeba spróbować!
Francuskie tosty z boczkiem i serem
Czas na francuskie śniadanie! Pieczywo smażone w jajku, a do tego pyszne dodatki to sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Bazyliowy pstrąg z grilla
- Bagietka capresse
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Bułki maślane
- 3 dania fit! Śniadanie, obiad, deser
- Jajko zapiekane w bagietce
- Bananowe pancakes
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Croque monsieur z serem gouda
- Spaghetti ze szparagami w sosie cytrynowym
- Wegańskie sernikobrownie
- Zielone tosty francuskie
- Tosty z awokado i jajkiem
- Pieczone szparagi à la caprese
- Placki bananowe z jogurtem i brzoskwiniami
- Paupiette z indyka nadziewane ricottą i pieczarkami z pieczoną papryką, winogronem i oliwkami
- Kremówki
- Kutia
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Nigiri sushi z wędzonym łososiem i krewetkami
- 4 sposoby na warzywne przetwory
- 2 sposoby na pączki – fit i tradycyjne
- Tosty dyniowe
- Focaccia. Przepis z burratą i oliwkami
- Amerykańskie śniadanie: bacon pancakes i apple pie smoothie
- Krupnik na wołowinie
- Kawowy dacquoise z kremem
- Wege placki z tartych warzyw
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Nalewka z głogu
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
783 dni temu
Piszka
odpowiedz