
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Dymki kroimy w krążki. Boczek kroimy w kawałki o szerokości 3-4 cm. Liście ziół obrywamy i siekamy. Mieszamy w płytkiej misce z jajkami, solą i pieprzem.
Boczek podsmażamy na rozgrzanej, powlekanej patelni przez 1 minutę. Dodajemy dymki i smażymy przez 2-3 minuty, od czasu do czasu obracając. Wyjmujemy i odstawiamy.
2 kromki chleba zamaczamy w mleku z jajkiem, obracając przez chwilę, aż wchłoną ciecz. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i podsmażamy na nim kromki chleba ok. 3 minut. Obracamy, posypujemy każdorazowo 1/4 ilości sera i smażymy pod przykryciem przez kolejne 2-3 minuty, aż ser się stopi. Wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Pozostałe tosty francuskie przygotowujemy w ten sam sposób. Podajemy posypane boczkiem i cebulą.
Zobacz podobne
przepisy
Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.

Bagietka z serem camembert i truskawkami
Słony ser, słodkie truskawki, aromatyczna bazylia i delikatna bagietka to sposób na oryginalną kanapkę po francusku.

Kruche tarty z groszkiem
Wyśmienita wytrawna przekąska na bazie ciasta francuskiego. Idealna na drugie śniadanie, doskonała na przyjęcie!

Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.

Komentarze (4)
950 dni temu
Dużo tłuszczu, bo jajka masło mleko boczek i jeszcze ser. No ale dobre, zwłaszcza po dodaniu ketchupu :)
odpowiedz
1796 dni temu
Jak Będziemy w Polsce Tata i Wiki Sprubóją tych tośtow
odpowiedz
1989 dni temu
Prezentują się baaardzo smacznie. Spróbuję na pewno!
odpowiedz
2665 dni temu
nie dobre nie polecam
odpowiedz
zobacz wszystkie