Francuskie tosty z boczkiem i serem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Dymki kroimy w krążki. Boczek kroimy w kawałki o szerokości 3-4 cm. Liście ziół obrywamy i siekamy. Mieszamy w płytkiej misce z jajkami, solą i pieprzem.

Boczek podsmażamy na rozgrzanej, powlekanej patelni przez 1 minutę. Dodajemy dymki i smażymy przez 2-3 minuty, od czasu do czasu obracając. Wyjmujemy i odstawiamy.

2 kromki chleba zamaczamy w mleku z jajkiem, obracając przez chwilę, aż wchłoną ciecz. Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i podsmażamy na nim kromki chleba ok. 3 minut. Obracamy, posypujemy każdorazowo 1/4 ilości sera i smażymy pod przykryciem przez kolejne 2-3 minuty, aż ser się stopi. Wyjmujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Pozostałe tosty francuskie przygotowujemy w ten sam sposób. Podajemy posypane boczkiem i cebulą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Sandra Sandra
    10 dni temu
    Prezentują się baaardzo smacznie. Spróbuję na pewno!

    odpowiedz

  • Magda Gesler Magda Gesler
    685 dni temu
    nie dobre nie polecam

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram