Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Groszek rozmrażamy. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, mieszamy z groszkiem i lekko doprawiamy solą i pieprzem.
Igiełki rozmarynu obrywamy i drobno siekamy. Roztrzepujemy ze śmietaną, jajkiem i mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Masło roztapiamy.
Arkusze ciasta francuskiego rozkładamy na wilgotnym ręczniku kuchennym i kroimy na 4 kwadraty. 6 zagłębień blachy do pieczenia muffinów lekko natłuszczamy. Kwadraty ciasta lekko smarujemy masłem i każde zagłębienie wykładamy 2 arkuszami ciasta. Wystające krawędzie ciasta rozkładamy i jeszcze raz smarujemy. Wypełniamy mieszanką groszku, przykrywamy masą śmietanową i posypujemy serem.
Tarty pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut, smarując w połowie czasu pieczenia jeszcze raz cienko masłem. Ostrożnie wyjmujemy z foremek i podajemy lekko ostudzone.
Wskazówka: Ciastem i nadzieniem nie wypełniamy zagłębień w blasze obok siebie, lecz zostawiamy pomiędzy nimi jedno wolne, aby krawędzie ciasta mogły nieco wystawać i upiec się na chrupko.
Zobacz podobne
przepisy
Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.
Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Błyskawiczne pierniczki
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Piernik staropolski
- Sałatka gyros
- Kompot z suszu z cytryną
- Przekąski sylwestrowe
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2944 dni temu
czy zamiast mrozonego groszku, może być zielony z puszki?
odpowiedz
2944 dni temu
Tak, możesz dokonać takiej zamiany :)
1115 dni temu
Tak