Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Groszek rozmrażamy. Szalotkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, mieszamy z groszkiem i lekko doprawiamy solą i pieprzem.
Igiełki rozmarynu obrywamy i drobno siekamy. Roztrzepujemy ze śmietaną, jajkiem i mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Masło roztapiamy.
Arkusze ciasta francuskiego rozkładamy na wilgotnym ręczniku kuchennym i kroimy na 4 kwadraty. 6 zagłębień blachy do pieczenia muffinów lekko natłuszczamy. Kwadraty ciasta lekko smarujemy masłem i każde zagłębienie wykładamy 2 arkuszami ciasta. Wystające krawędzie ciasta rozkładamy i jeszcze raz smarujemy. Wypełniamy mieszanką groszku, przykrywamy masą śmietanową i posypujemy serem.
Tarty pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 15 minut, smarując w połowie czasu pieczenia jeszcze raz cienko masłem. Ostrożnie wyjmujemy z foremek i podajemy lekko ostudzone.
Wskazówka: Ciastem i nadzieniem nie wypełniamy zagłębień w blasze obok siebie, lecz zostawiamy pomiędzy nimi jedno wolne, aby krawędzie ciasta mogły nieco wystawać i upiec się na chrupko.
Zobacz podobne
przepisy
Talarki pumpernikla z burakami
Zdrowa przekąska, która uświetni każde przyjęcie! Unikalne połączenie smaków doceni nawet najbardziej wymagający gość.
Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
Wypróbuj przepis na kruchą tartę z aromatycznym serem kozim, boczkiem i pieczarkami!
Crostini z serem brie i miechunką
Chrupiące kawałki bagietki z oryginalną kompozycją dodatków. Pyszna przekąska dla wielbicieli dobrego smaku.
Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
Warzywny farsz na kruchym spodzie – świetny pomysł na obiad dla całej rodziny! Danie możesz podawać na ciepło lub na zimno.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasteczka z ciasta francuskiego z pomidorami i mozzarellą
- Francuskie paluchy z pesto
- Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Kruche ciasteczka z orzechami
- Jajka po rosyjsku
- Kanapka z kurczakiem, majonezem, awokado i jabłkiem
- Zupa krem z kukurydzy
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Placuszki warzywne z pstrągiem i jogurtem
- Chlebek pizzowy
- Szakszuka
- KANAPKA SŁONECZNA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Hummus z dodatkami
- Naleśniki. Przepis na ciasto na naleśniki
- Sałatka szwajcarska z serem gruyère i orzechami włoskimi
- Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
- Rogaliki z makiem
- Tort naleśnikowy XXL
- Spaghetti cake
- Filet teriyaki z ananasem
- Ciasto à la 3 Bit
- Pudding brzoskwiniowy
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Kanapka z pastrami
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Focaccia – klasyczny przepis
- Sałatka z kaczką, pistacjami i pomarańczą
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
2884 dni temu
czy zamiast mrozonego groszku, może być zielony z puszki?
odpowiedz
2884 dni temu
Tak, możesz dokonać takiej zamiany :)
1056 dni temu
Tak