Grzanki z wędzonym na zimno halibutem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

KROK 1: Przygotowujemy pikle

Cebulę kroimy w piórka, a czosnek w plasterki. Przekładamy do słoika. W rondelku zagotowujemy ocet, miód, sól oraz pieprz. Zalewamy składniki w słoiku tą mieszanką. Pozostawiamy do wystudzenia. Po tym czasie pikle są gotowe do spożycia.

KROK 2: Przygotowujemy grzanki

Chleb skrapiamy oliwą i tostujemy z obu stron na dobrze na rozgrzanej patelni.

Twaróg ścieramy na tarce i łączymy go z chrzanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na pieczywo. Następnie kładziemy plastry wędzonego halibuta, na koniec dekorujemy piklowaną cebulą oraz posiekanym koperkiem. 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!