
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Mascarpone, miód, cynamon i wiórki kokosowe przekładamy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Każdą kromkę chleba podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Truskawki kroimy w ćwiartki.
KROK 3: PODAJEMY BRUSCHETTY
Każdą podsmażoną kromkę chleba smarujemy kremem pistacjowym. Następnie wykładamy na nie krem z mascarpone i wcześniej pokrojone truskawki. Tak przygotowane bruschetty oprószamy pistacjami lub pistacjami w czekoladzie.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubimy bardzo słodkie dania, bruschetty możemy dodatkowo skropić miodem tuż przed podaniem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Kurczak w sosie jogurtowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)