
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Mascarpone, miód, cynamon i wiórki kokosowe przekładamy do miski. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Każdą kromkę chleba podsmażamy z obu stron na złoty kolor. Truskawki kroimy w ćwiartki.
KROK 3: PODAJEMY BRUSCHETTY
Każdą podsmażoną kromkę chleba smarujemy kremem pistacjowym. Następnie wykładamy na nie krem z mascarpone i wcześniej pokrojone truskawki. Tak przygotowane bruschetty oprószamy pistacjami lub pistacjami w czekoladzie.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubimy bardzo słodkie dania, bruschetty możemy dodatkowo skropić miodem tuż przed podaniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Nuggetsy z kurczaka
- Klasyczna sałatka grecka
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Uszka z grzybami
- Makowiec japoński
- Pistacjowy sernik baskijski
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Krokiety z mięsem
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)