• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • patelnię grillową

Krok 1: SMAŻYMY CEBULĘ I CZOSNEK

Dymkę pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy drobno posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chili i mieloną kolendrę. Mieszamy i przesmażamy chwilę, aż składniki i smaki się połączą.

Krok 2: SMAŻYMY MIELONE MIĘSO WEGAŃSKIE

Dodajemy mielone mięso wegańskie i smażymy z każdej strony na ładny, rumiany kolor.

Krok 3: DODAJEMY POMIDORY I DUSIMY FARSZ

Dodajemy pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy ok. 15-20 minut, aż płyn odparuje, a farsz zgęstnieje.

Po upływie połowy czasu dodajemy odsączoną na sitku kukurydzę.

Krok 4: GRILLUJEMY TORTILLE

Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni grillowej tak, by na powierzchni placków powstały charakterystyczne prążki.

Krok 5: SKŁADAMY I PODAJEMY TORTILLE

Na środek ciepłych tortilli wykładamy porcję gotowego farszu. Tortille składamy na pół i znów na pół, by uzyskać trójkąty wypełnione farszem.

Opcjonalnie: tortille składamy na pół, a następnie przekrawamy na pół za pomocą ostrego noża, by uzyskać więcej porcji.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram