Tortille z farszem z mięsa wegańskiego i pomidorów
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię grillową

Krok 1: SMAŻYMY CEBULĘ I CZOSNEK

Dymkę pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy drobno posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chili i mieloną kolendrę. Mieszamy i przesmażamy chwilę, aż składniki i smaki się połączą.

Krok 2: SMAŻYMY MIELONE MIĘSO WEGAŃSKIE

Dodajemy mielone mięso wegańskie i smażymy z każdej strony na ładny, rumiany kolor.

Krok 3: DODAJEMY POMIDORY I DUSIMY FARSZ

Dodajemy pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy ok. 15-20 minut, aż płyn odparuje, a farsz zgęstnieje.

Po upływie połowy czasu dodajemy odsączoną na sitku kukurydzę.

Krok 4: GRILLUJEMY TORTILLE

Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni grillowej tak, by na powierzchni placków powstały charakterystyczne prążki.

Krok 5: SKŁADAMY I PODAJEMY TORTILLE

Na środek ciepłych tortilli wykładamy porcję gotowego farszu. Tortille składamy na pół i znów na pół, by uzyskać trójkąty wypełnione farszem.

Opcjonalnie: tortille składamy na pół, a następnie przekrawamy na pół za pomocą ostrego noża, by uzyskać więcej porcji.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Adam Adam
    1067 dni temu
    Czy mielone Next Level dostępne jest ponownie w ofercie Lidl?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1067 dni temu
    Adamie, zapytania dotyczące dostępności konkretnych produktów prosimy kierować przy pomocy formularza kontaktowego dostępnego na Portalu Obsługi Klienta. Formularz znajdziesz pod tym linkiem: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!