Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię grillową
Krok 1: SMAŻYMY CEBULĘ I CZOSNEK
Dymkę pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy drobno posiekany czosnek, posiekaną papryczkę chili i mieloną kolendrę. Mieszamy i przesmażamy chwilę, aż składniki i smaki się połączą.
Krok 2: SMAŻYMY MIELONE MIĘSO WEGAŃSKIE
Dodajemy mielone mięso wegańskie i smażymy z każdej strony na ładny, rumiany kolor.
Krok 3: DODAJEMY POMIDORY I DUSIMY FARSZ
Dodajemy pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy ok. 15-20 minut, aż płyn odparuje, a farsz zgęstnieje.
Po upływie połowy czasu dodajemy odsączoną na sitku kukurydzę.
Krok 4: GRILLUJEMY TORTILLE
Tortille podgrzewamy z obu stron na suchej patelni grillowej tak, by na powierzchni placków powstały charakterystyczne prążki.
Krok 5: SKŁADAMY I PODAJEMY TORTILLE
Na środek ciepłych tortilli wykładamy porcję gotowego farszu. Tortille składamy na pół i znów na pół, by uzyskać trójkąty wypełnione farszem.
Opcjonalnie: tortille składamy na pół, a następnie przekrawamy na pół za pomocą ostrego noża, by uzyskać więcej porcji.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańska zupa z ciecierzycy
Prosta zupa z ciecierzycy z nutą wina i rozmarynu to doskonały pomysł na pyszny i aromatyczny wegański obiad.
Wegańska musaka
Tradycyjna grecka musaka dzięki przepisowi Kingi zyskuje wegańskie oblicze! Przygotuj ją i sprawdź, jak smakuje połączenie wszystkich pysznych warstw tego wyjątkowego dania!
Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
Sycące, szwedzkie klopsiki z pysznym, kremowym sosem śmietanowym – tym razem w wersji wegańskiej! Wykorzystaj ten prosty przepis, by przygotować obiad dla całej rodziny.
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Polędwiczki wieprzowe po meksykańsku, Dla twardzieli
- Fajitas wołowe z warzywami
- Śniadaniowe burrito
- Raita z ogórków i bakłażana
- Gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- Tarta kokosowa
- Idealny biszkopt
- Chili sin carne z mięsem wegańskim
- Wegańskie burrito z fasolą
- Ziemniaki pieczone w piekarniku
- Ciasto kogel-mogel
- Roladki z tortilli z guacamole i kabanosami
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Zielony falafel burger
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Tort orzechowo-czekoladowy „Manhattan”
- Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem
- Tarta z warzywami na patelnię
- Tort owocowy z bitą śmietaną
- Miniomlety pomidorowe
- Łosoś z glazurowanym buraczkiem i chrzanowym purée
- Wegańskie nuggetsy z surówką i roślinnym sosem „serowym”
- Napoleonka waniliowa
- Kanapka z bekonem, sałatą i pomidorem
- Sałatka z buraków z miętą i serem
- Domowy blok czekoladowy
- Wegańskie kiełbaski z sałatką
- Palia w cytrynach
- Schab ze smażonymi bananami
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1046 dni temu
Czy mielone Next Level dostępne jest ponownie w ofercie Lidl?
odpowiedz
1046 dni temu
Adamie, zapytania dotyczące dostępności konkretnych produktów prosimy kierować przy pomocy formularza kontaktowego dostępnego na Portalu Obsługi Klienta. Formularz znajdziesz pod tym linkiem: https://obsluga-klienta.lidl.pl/SelfServicePL/s/contactsupport