Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- patelnię grillową
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu przed przystąpieniem do robienia kotletów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA KOTLETY
Ugotowaną i lekko przestudzoną kaszę bulgur umieszczamy w misie blendera. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną na mniejsze kawałki marchew, jajko, mąkę, sok wyciśnięty z ½ cytryny oraz przyprawy. Całość blendujemy na jednolitą masę.
KROK 2: FORMUJEMY I SMAŻYMY KOTLETY
Z uzyskanej masy formujemy niewielkie, okrągłe kotlety. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy do momentu uzyskania złotego koloru.
KROK 3: PODAJEMY KOTLETY
Kotlety wykładamy na talerze. Podajemy z ćwiartkami pozostałej cytryny oraz wybranymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!
Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
Zielona soczewica i pieczarki to podstawa wyśmienitego farszu, którym wypełnisz regionalne soczewiaki – kotleciki ziemniaczane, które świetnie sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do zupy.
Wegańska polędwica wellington z burakami
Niemożliwe? Spróbuj i się przekonaj, że smakuje lepiej niż oryginał, a przy tym jest prostsza i szybsza w przygotowaniu. Fantastyczny przepis na roślinną wersję polędwicy wellington!
Wegańskie klopsy warzywne
Udany początek dobrej tortilli, dania z makaronem czy zupy zaczyna się od przygotowania tych wegańskich klopsów warzywnych. Spróbuj i jedz je tak, jak lubisz!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Karp pieczony z grzybami
- Kurczaki-Patyczaki
- Razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- Sałatka z kaszą pęczak, żurawinami i schabem
- Roladki z szynki w sosie grzybowym
- Filet z dorsza z bobem i pieczarkami w sosie limonkowym
- Kiszonka orientalna
- Pasztet z ciecierzycy
- Faszerowana indyczka
- Naleśniki z boczkiem
- Sałatka z kaszą bulgur i warzywami
- Mrożony jogurt z owocami
- Pęczotto z burakiem i kozim serem
- Stek wołowy z sałatką z kaszy bulgur
- Miodowe pancakes z owocami
- Zapiekanka porowa z chlebem i szynką
- Smażone ziemniaki z jajkiem
- Ciasto rabarbarowo-malinowe z bezą
- Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Marynowane pieczarki w słoiku
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Tradycyjny żurek na zakwasie
- Szarlotka gruszkowa
- Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
- Piersi gęsi duszone z jabłkami, suszonymi śliwkami i żurawinami
- Ciastka z jabłkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1061 dni temu
Danie bez konkretnego smaku. dominuje smak kaszy. cytryny nie czuć w ogóle. Moze danie uratowałby dodatek cebuli, ziaren słonecznika lub przypraw np pieprzu ziołowego.
odpowiedz