
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- patelnię grillową
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu przed przystąpieniem do robienia kotletów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA KOTLETY
Ugotowaną i lekko przestudzoną kaszę bulgur umieszczamy w misie blendera. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną na mniejsze kawałki marchew, jajko, mąkę, sok wyciśnięty z ½ cytryny oraz przyprawy. Całość blendujemy na jednolitą masę.
KROK 2: FORMUJEMY I SMAŻYMY KOTLETY
Z uzyskanej masy formujemy niewielkie, okrągłe kotlety. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy do momentu uzyskania złotego koloru.
KROK 3: PODAJEMY KOTLETY
Kotlety wykładamy na talerze. Podajemy z ćwiartkami pozostałej cytryny oraz wybranymi dodatkami.
Zobacz podobne
przepisy
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!

Soczewiaki z pieczarkami i kwaśną śmietaną
Zielona soczewica i pieczarki to podstawa wyśmienitego farszu, którym wypełnisz regionalne soczewiaki – kotleciki ziemniaczane, które świetnie sprawdzą się zarówno jako danie główne, jak i dodatek do zupy.

Wegańska polędwica wellington z burakami
Niemożliwe? Spróbuj i się przekonaj, że smakuje lepiej niż oryginał, a przy tym jest prostsza i szybsza w przygotowaniu. Fantastyczny przepis na roślinną wersję polędwicy wellington!

Wegańskie klopsy warzywne
Udany początek dobrej tortilli, dania z makaronem czy zupy zaczyna się od przygotowania tych wegańskich klopsów warzywnych. Spróbuj i jedz je tak, jak lubisz!

Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
60 dni temu
Papka była tak sucha i zbita, że próbując ją zblendować spaliłam swój blender :(
odpowiedz
1160 dni temu
Danie bez konkretnego smaku. dominuje smak kaszy. cytryny nie czuć w ogóle. Moze danie uratowałby dodatek cebuli, ziaren słonecznika lub przypraw np pieprzu ziołowego.
odpowiedz