Cytrynowe kotlety z kaszy bulgur
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender
  • patelnię grillową

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu przed przystąpieniem do robienia kotletów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI NA KOTLETY

Ugotowaną i lekko przestudzoną kaszę bulgur umieszczamy w misie blendera. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną na mniejsze kawałki marchew, jajko, mąkę, sok wyciśnięty z ½ cytryny oraz przyprawy. Całość blendujemy na jednolitą masę.

KROK 2: FORMUJEMY I SMAŻYMY KOTLETY

Z uzyskanej masy formujemy niewielkie, okrągłe kotlety. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy do momentu uzyskania złotego koloru.

KROK 3: PODAJEMY KOTLETY

Kotlety wykładamy na talerze. Podajemy z ćwiartkami pozostałej cytryny oraz wybranymi dodatkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    865 dni temu
    Danie bez konkretnego smaku. dominuje smak kaszy. cytryny nie czuć w ogóle. Moze danie uratowałby dodatek cebuli, ziaren słonecznika lub przypraw np pieprzu ziołowego.

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!