Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- gofrownicę
Sposób przygotowania:
Krok 1: Smażymy pieczarki
Pieczarki kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Pieczarki smażymy aż się zarumienią, pod koniec smażenia dodajemy łyżkę sosu sojowego i podgrzewamy jeszcze przez chwilę, aż sos się zredukuje.
Krok 2: Przygotowujemy gofry
Masło rozpuszczamy i odstawiamy, aby w momencie użycia nie było gorące. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wbijamy białka, ado drugiej przekładamy żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Włączamy gofrownicę, aby w momencie wypiekania gofrów była mocno rozgrzana.
Do miski z żółtkami dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a także sól, mleko i roztopione masło. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, a następnie przekładamy do miski z ciastem i delikatnie mieszamy.
Gofry wypiekamy w mocno rozgrzanej gofrownicy przez ok. 4 minuty.
Krok 3: Składamy kanapki z gofrów
Ser Carré de l'Est kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Na dwa upieczone gofry nakładamy plastry sera, po dwa plastry boczku i smażone pieczarki. Tak przygotowane gofry przykrywamy pozostałymi dwoma goframi i ponownie wkładamy do gofrownicy na ok. 1 minutę, aby ser się rozpuścił.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z kokosową śmietanką
Słodka wariacja na temat smaków i struktur z miodowo-cynamonową nutą – takie gofry możesz przygotować według przepisu Darii. Zobacz, jak sprawdzą się w roli przekąski!
Wegańskie gofry dyniowe
Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!
Amerykańskie gofry
Są puszyste, słodkie i tak smaczne, że chce się je jeść… na okrągło! Wypróbuj przepis Pawła na gofry w stylu amerykańskim z syropem klonowym i malinami!
Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
Kanapki od serca to te, które przygotujesz od podstaw! Te wg przepisu Kingi powstają na bazie wegańskich gofrów z pysznymi dodatkami: marynowaną cebulką i serkiem labneh!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Wegańska ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik krakowski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)