Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- sitko o drobnych oczkach
- gofrownicę
Sposób przygotowania:
Krok 1: Smażymy pieczarki
Pieczarki kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Pieczarki smażymy aż się zarumienią, pod koniec smażenia dodajemy łyżkę sosu sojowego i podgrzewamy jeszcze przez chwilę, aż sos się zredukuje.
Krok 2: Przygotowujemy gofry
Masło rozpuszczamy i odstawiamy, aby w momencie użycia nie było gorące. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej wbijamy białka, ado drugiej przekładamy żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Włączamy gofrownicę, aby w momencie wypiekania gofrów była mocno rozgrzana.
Do miski z żółtkami dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, a także sól, mleko i roztopione masło. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, a następnie przekładamy do miski z ciastem i delikatnie mieszamy.
Gofry wypiekamy w mocno rozgrzanej gofrownicy przez ok. 4 minuty.
Krok 3: Składamy kanapki z gofrów
Ser Carré de l'Est kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Na dwa upieczone gofry nakładamy plastry sera, po dwa plastry boczku i smażone pieczarki. Tak przygotowane gofry przykrywamy pozostałymi dwoma goframi i ponownie wkładamy do gofrownicy na ok. 1 minutę, aby ser się rozpuścił.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z kokosową śmietanką
Słodka wariacja na temat smaków i struktur z miodowo-cynamonową nutą – takie gofry możesz przygotować według przepisu Darii. Zobacz, jak sprawdzą się w roli przekąski!
Wegańskie gofry dyniowe
Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!
Amerykańskie gofry
Są puszyste, słodkie i tak smaczne, że chce się je jeść… na okrągło! Wypróbuj przepis Pawła na gofry w stylu amerykańskim z syropem klonowym i malinami!
Gofrowe kanapki z serkiem i marynowaną cebulką
Kanapki od serca to te, które przygotujesz od podstaw! Te wg przepisu Kingi powstają na bazie wegańskich gofrów z pysznymi dodatkami: marynowaną cebulką i serkiem labneh!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta flambée z pieczarkami i boczkiem
- Zupa porowo-ziemniaczana
- Pierogi z jagodami
- Wegański tort bezowy
- Wegańskie naleśniki bez jajek z borówkami
- Pieczone placki ziemniaczane z łososiem
- Szwedzkie klopsiki z mięsa wegańskiego z ryżem i sosem
- Pieczony naleśnik z serem carré de lest
- Gofry brownie z konfiturą pomarańczową
- Szakszuka z botwinki
- Miniomlety pomidorowe
- Tacos w stylu meksykańskim z wołowiną i salsą
- Tarta Tatin z szalotkami i serem pleśniowym
- Kebab z karkówki z grilla i sos z pieczoną papryką
- Śniadaniowe gniazdka z cukinii
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Tatar z łososia wędzonego z ziołową sałatką ogórkową
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Calzone
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
- Sałatka z grillowanych owoców
- Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
- Kaczka pieczona w sosie z imbiru i kwasu chlebowego, ze smażoną młodą cebulką i prażonymi śliwkami
- Pizza śniadaniowa na słodko
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)