Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- gofrownicę
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRA
Ser cheddar ścieramy na tarce. Jajko delikatnie rozbijamy w misce. Większość sera dodajemy do jajka i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY GOFRA
Połowę pozostałego sera przekładamy bezpośrednio na rozgrzaną gofrownicę. Na topiący się ser przekładamy ciasto na gofry i posypujemy dodatkowym cheddarem. Całość opiekamy przez ok. 4 minuty. Gotowego gofra wyjmujemy z gofrownicy i przekładamy na talerz, aby delikatnie ostygł.
KROK 3: BLENDUJEMY PASTĘ
Odcinamy łodygi kopru. Do wysokiego naczynia wkładamy twaróg, koperek, szczypiorek i bazylię. Pastę blendujemy, stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję. Do gotowej pasty dodajemy łyżeczkę musztardy i dokładnie mieszamy.
KROK 4: KROIMY WARZYWA
Pomidora, paprykę i ogórka kroimy w dość drobną kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plastry.
KROK 5: PODAJEMY GOFRA
Na przestudzonego gofra wykładamy zieloną pastę i pokrojone świeże warzywa. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i szczyptą soli.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych
Chrupiące gofry, podane z brzoskwiniami, podprażanymi wiórkami kokosowymi oraz kulką lodów waniliowych. Pycha!
Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
Połączenie maślanych gofrów z sosem z limonki i karmelu to propozycja na pyszny deser w sam raz na letnie dni.
Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.
Gofry czekoladowe z kremem orzechowym i bananami
Śniadanie, deser, a może obiad na słodko? Gofry to doskonały wybór! Chrupiące, pulchne wafle przygotujesz w mgnieniu oka.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Risotto z serem cheddar
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Jajka po benedyktyńsku
- Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
- Zapiekane jajka z salami i papryką
- Zupa z ciecierzycy z mleczkiem kokosowym
- Makaron z kurkami
- Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
- Zapiekana kanapka z boczkiem
- Koreczki ze schabem w boczku
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
- Omlet sojowy z warzywami
- Szakszuka z wołowiną
- Gofrowe kanapki z francuskimi serami
- Yakisoba z krewetkami
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Gulasz z kaczych żołądków
- Kanapki z grilla ze schabem i szparagami
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Domowy egg drop sandwich
- Kołocz śląski
- Sałatka z bobu z chlebowym chrustem i tofu
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Bowl proteinowy z pulpecikami z indyka
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
- Szaszłyki z kiełbasy śląskiej
- Wrap z łososiem i warzywami
- Ciastka z grzybami
- Przekąski kibica: roladki z tortilli z krewetkowym ceviche
- Placuszki bez laktozy z szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)