Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- gofrownicę
- blender
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRA
Ser cheddar ścieramy na tarce. Jajko delikatnie rozbijamy w misce. Większość sera dodajemy do jajka i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: SMAŻYMY GOFRA
Połowę pozostałego sera przekładamy bezpośrednio na rozgrzaną gofrownicę. Na topiący się ser przekładamy ciasto na gofry i posypujemy dodatkowym cheddarem. Całość opiekamy przez ok. 4 minuty. Gotowego gofra wyjmujemy z gofrownicy i przekładamy na talerz, aby delikatnie ostygł.
KROK 3: BLENDUJEMY PASTĘ
Odcinamy łodygi kopru. Do wysokiego naczynia wkładamy twaróg, koperek, szczypiorek i bazylię. Pastę blendujemy, stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję. Do gotowej pasty dodajemy łyżeczkę musztardy i dokładnie mieszamy.
KROK 4: KROIMY WARZYWA
Pomidora, paprykę i ogórka kroimy w dość drobną kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plastry.
KROK 5: PODAJEMY GOFRA
Na przestudzonego gofra wykładamy zieloną pastę i pokrojone świeże warzywa. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i szczyptą soli.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Kutia
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Boczek pieczony
- Makowiec japoński
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Klasyczna sałatka grecka
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Uszka z grzybami
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)