Chaffle, czyli gofr z jajek i sera z zieloną pastą

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach
  • gofrownicę
  • blender

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA GOFRA

Ser cheddar ścieramy na tarce. Jajko delikatnie rozbijamy w misce. Większość sera dodajemy do jajka i całość dokładnie mieszamy.

KROK 2: SMAŻYMY GOFRA

Połowę pozostałego sera przekładamy bezpośrednio na rozgrzaną gofrownicę. Na topiący się ser przekładamy ciasto na gofry i posypujemy dodatkowym cheddarem. Całość opiekamy przez ok. 4 minuty. Gotowego gofra wyjmujemy z gofrownicy i przekładamy na talerz, aby delikatnie ostygł.

KROK 3: BLENDUJEMY PASTĘ

Odcinamy łodygi kopru. Do wysokiego naczynia wkładamy twaróg, koperek, szczypiorek i bazylię. Pastę blendujemy, stopniowo dodając oliwę, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję. Do gotowej pasty dodajemy łyżeczkę musztardy i dokładnie mieszamy.

KROK 4: KROIMY WARZYWA

Pomidora, paprykę i ogórka kroimy w dość drobną kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plastry.

KROK 5: PODAJEMY GOFRA

Na przestudzonego gofra wykładamy zieloną pastę i pokrojone świeże warzywa. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i szczyptą soli.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych

Chrupiące gofry, podane z brzoskwiniami, podprażanymi wiórkami kokosowymi oraz kulką lodów waniliowych. Pycha!

Gofry z brzoskwiniami w wiórkach kokosowych

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:30 liczba porcji: 10 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu

Połączenie maślanych gofrów z sosem z limonki i karmelu to propozycja na pyszny deser w sam raz na letnie dni.

Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie

Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.

Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!