Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
 - robot kuchenny
 - sitko o drobnych oczkach
 - gofrownicę
 
Przygotuj wcześniej:
Masło roztop i przestudź, aby w momencie użycia było płynne, ale nie gorące.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY NADZIENIE
Ser morbier ścieramy na tarce o grubych oczkach, a brique drobno siekamy. Przekładamy je do miski i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Jajka ubijamy na puszystą masę i stopniowo (jajka cały czas ubijamy) dodajemy do nich roztopione i przestudzone masło. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiewamy przez sitko o drobnych oczkach. Suche składniki dodajemy stopniowo, na zmianę z mlekiem, do masy jajecznej, cały czas ją ubijając. Gotowe ciasto przekładamy na ok. 30 minut do lodówki.
KROK 3: PIECZEMY GOFRY
Na rozgrzaną gofrownicę porcjami wykładamy ciasto. Każdego gofra pieczemy przez ok. 3-4 minuty, aż nabierze złotego koloru.
KROK 4: SKŁADAMY KANAPKI
Połowę gofrów smarujemy masą z serów i pietruszki. Każdego posmarowanego gofra przykrywamy drugim, suchym i tak powstałe kanapki podgrzewamy w gofrownicy przez ok. 30 sekund.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Mini burgery
 - Kutia
 - Krokiety z mięsem
 - Łazanki
 - Guacamole
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
 - Pieczona ryba po grecku
 - Pierniki
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Ryba z piekarnika
 - Śledzie po kaszubsku
 - Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Piernik świąteczny
 - Uszka z grzybami
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)