• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • gofrownicę do gofrów bąbelkowych
  • mikser lub rózgę kuchenną
  • silikonowy pędzelek
  • długie wykałaczki

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BUBBLE WAFFLES

Jajka łączymy w misce lub w naczyniu miksera z mlekiem i olejem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ciasto miksujemy na najwyższych obrotach lub ubijamy za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 2: SMAŻYMY BUBBLE WAFFLES

Formę do gofrów smarujemy olejem za pomocą silikonowego pędzelka. Wlewamy porcję ciasta, tak by wypełniło ono zagłębienia formy. Zamykamy gofrownicę i smażymy ok. 2 minut, aż gofr nabierze złotego koloru.

Gotowe gofry ostrożnie wyjmujemy z formy i odkładamy do wystygnięcia.

Krok 3: SMAŻYMY JAJKA

Jajka smażymy na maśle na rozgrzanej patelni do momentu, w którym żółtka zaczną gęstnieć.

Krok 4: SKŁADAMY BUBBLE WAFFLES

Na wystudzonych gofrach układamy kolejno: sałatę, pomidor i ogórek pokrojone w plastry, pokrojone oliwki i sadzone jajko. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Gofry składamy na pół i wbijamy w nie wykałaczki, by utrzymały swój kształt.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    30 dni temu
    A po co tarka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    30 dni temu
    Zdecydowanie niepotrzebna w tym przepisie :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram