Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • gofrownicę do gofrów bąbelkowych
  • mikser lub rózgę kuchenną
  • silikonowy pędzelek
  • długie wykałaczki

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BUBBLE WAFFLES

Jajka łączymy w misce lub w naczyniu miksera z mlekiem i olejem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ciasto miksujemy na najwyższych obrotach lub ubijamy za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 2: SMAŻYMY BUBBLE WAFFLES

Formę do gofrów smarujemy olejem za pomocą silikonowego pędzelka. Wlewamy porcję ciasta, tak by wypełniło ono zagłębienia formy. Zamykamy gofrownicę i smażymy ok. 2 minut, aż gofr nabierze złotego koloru.

Gotowe gofry ostrożnie wyjmujemy z formy i odkładamy do wystygnięcia.

Krok 3: SMAŻYMY JAJKA

Jajka smażymy na maśle na rozgrzanej patelni do momentu, w którym żółtka zaczną gęstnieć.

Krok 4: SKŁADAMY BUBBLE WAFFLES

Na wystudzonych gofrach układamy kolejno: sałatę, pomidor i ogórek pokrojone w plastry, pokrojone oliwki i sadzone jajko. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Gofry składamy na pół i wbijamy w nie wykałaczki, by utrzymały swój kształt.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Gofry na dwa sposoby

Szukasz idealnego przepisu na chrupiące gofry? A może na wyjątkowo puszyste i drożdżowe? Mamy dla Ciebie oba!

Gofry na dwa sposoby
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem

Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.

Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 12 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie

Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.

Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:00 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    2173 dni temu
    A po co tarka?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2173 dni temu
    Zdecydowanie niepotrzebna w tym przepisie :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!