Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- gofrownicę do gofrów bąbelkowych
- mikser lub rózgę kuchenną
- silikonowy pędzelek
- długie wykałaczki
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NA BUBBLE WAFFLES
Jajka łączymy w misce lub w naczyniu miksera z mlekiem i olejem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Ciasto miksujemy na najwyższych obrotach lub ubijamy za pomocą rózgi kuchennej do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 2: SMAŻYMY BUBBLE WAFFLES
Formę do gofrów smarujemy olejem za pomocą silikonowego pędzelka. Wlewamy porcję ciasta, tak by wypełniło ono zagłębienia formy. Zamykamy gofrownicę i smażymy ok. 2 minut, aż gofr nabierze złotego koloru.
Gotowe gofry ostrożnie wyjmujemy z formy i odkładamy do wystygnięcia.
Krok 3: SMAŻYMY JAJKA
Jajka smażymy na maśle na rozgrzanej patelni do momentu, w którym żółtka zaczną gęstnieć.
Krok 4: SKŁADAMY BUBBLE WAFFLES
Na wystudzonych gofrach układamy kolejno: sałatę, pomidor i ogórek pokrojone w plastry, pokrojone oliwki i sadzone jajko. Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Gofry składamy na pół i wbijamy w nie wykałaczki, by utrzymały swój kształt.
Zobacz podobne
przepisy
Gofry na dwa sposoby
Szukasz idealnego przepisu na chrupiące gofry? A może na wyjątkowo puszyste i drożdżowe? Mamy dla Ciebie oba!
Muffiny z cukinią, tuńczykiem i serem
Muffiny to nie tylko słodki deser. Spróbuj czegoś nowego i upiecz pyszne babeczki z warzywami.
Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.
Gofry wytrawne z warzywami
Gofry smakują doskonale także bez słodkich dodatków – zamiast nich podsmażone warzywa i ziołowy serek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka à la Cesar z soczystym kurczakiem
- Kanapka szybka rybka
- Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
- Zapiekane naleśniki z ratatouille
- Muffiny jaglane na dwa sposoby
- Francuskie ptysie serowe
- Makaron z pomidorami i oliwkami
- Koktajle owocowe
- Bubble waffles z domowymi lodami, owocami i polewą czekoladową
- Smoothie z żurawinami
- Ryż na mleku z rabarbarem
- Muffinki ze śliwkami
- Hummus bowl
- Pasta z awokado i wędzonego łososia
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- Owocowe sushi
- Suflet z mango
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Ciasto kawowo-wiśniowe
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Brokułowa zupa krem
- Żółta pasta curry
- Deser pascha w 10 minut
- Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1911 dni temu
A po co tarka?
odpowiedz
1911 dni temu
Zdecydowanie niepotrzebna w tym przepisie :)