zobacz film

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • gofrownicę
  • pędzelek

Krok 1: Przygotowujemy ciasto

Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajka i mieszamy. Masło dodajemy do masy, cały czas mieszając. W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Gofry smażymy partiami.

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Cebulę, obie papryki i cukinię kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulę. Dodajemy resztę warzyw i smażymy, aż warzywa zmiękną. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki oraz drobno posiekaną bazylią i kolendrą.

Krok 3: Podajemy gofry

Gofry smarujemy ziołowym serkiem i podajemy z warzywami. Dekorujemy bazylią, kolendrą, cząstkami limonki i rukolą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • JulciaQ JulciaQ
    10 dni temu
    Czu,czu,czu,czu,czu...z tymiankiem the best C:

    odpowiedz

  • JulciaQ JulciaQ
    10 dni temu
    Eh....nie ten odcinek pomyliło mi sie >:

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram