
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- gofrownicę
- pędzelek
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajka i mieszamy. Masło dodajemy do masy, cały czas mieszając. W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Gofry smażymy partiami.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Cebulę, obie papryki i cukinię kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulę. Dodajemy resztę warzyw i smażymy, aż warzywa zmiękną. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki oraz drobno posiekaną bazylią i kolendrą.
Krok 3: Podajemy gofry
Gofry smarujemy ziołowym serkiem i podajemy z warzywami. Dekorujemy bazylią, kolendrą, cząstkami limonki i rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie gofry
Zobacz, jak przygotować gofry w dwóch wersjach smakowych i kolorystycznych! Jasne pachną cynamonem, a ciemne – kakao i wanilią!

Naked cake z gofrów orzechowych
Szukasz pomysłu na szybki tort? Zajrzyj do przepisu Pawła Małeckiego na tort z gofrów orzechowych, z dodatkiem bitej śmietany i owoców.

Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
Połączenie maślanych gofrów z sosem z limonki i karmelu to propozycja na pyszny deser w sam raz na letnie dni.

Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.

Komentarze (3)
960 dni temu
Ale irytujące komentarze dziewczynki w tle
odpowiedz
1962 dni temu
Czu,czu,czu,czu,czu...z tymiankiem the best C:
odpowiedz
1962 dni temu
Eh....nie ten odcinek pomyliło mi sie >:
zobacz wszystkie