Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- gofrownicę
- pędzelek
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajka i mieszamy. Masło dodajemy do masy, cały czas mieszając. W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Gofry smażymy partiami.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Cebulę, obie papryki i cukinię kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulę. Dodajemy resztę warzyw i smażymy, aż warzywa zmiękną. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki oraz drobno posiekaną bazylią i kolendrą.
Krok 3: Podajemy gofry
Gofry smarujemy ziołowym serkiem i podajemy z warzywami. Dekorujemy bazylią, kolendrą, cząstkami limonki i rukolą.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie gofry
Zobacz, jak przygotować gofry w dwóch wersjach smakowych i kolorystycznych! Jasne pachną cynamonem, a ciemne – kakao i wanilią!
Naked cake z gofrów orzechowych
Szukasz pomysłu na szybki tort? Zajrzyj do przepisu Pawła Małeckiego na tort z gofrów orzechowych, z dodatkiem bitej śmietany i owoców.
Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
Połączenie maślanych gofrów z sosem z limonki i karmelu to propozycja na pyszny deser w sam raz na letnie dni.
Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
Wypróbuj wytrawną wersję gofrów z rzeżuchą i kalarepą, które mogą być doskonałą przekąską w ciągu dnia.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Sałatka owocowo-warzywna z kaszą jaglaną, bakaliami i musztardowo-imbirowym winegretem
- Ciasto orzechowe z jabłkami i śliwkami
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Aglio e olio w wersji fit
- Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
- Wytrawne muffinki
- Risotto czekoladowo-jabłkowe
- Warzywa w tempurze
- Zapiekanka warzywna
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Gniazdka – przepis na orzechowe pączki parzone
- Szparagowe paluszki w cieście filo
- Gofry z jogurtem i borówkami
- Pieczone frytki warzywne z dipem ziołowym
- Owocowa niespodzianka. Grillowane szaszłyki z owoców
- Krewetki na cukinii
- Francuskie ptysie czekoladowo-truskawkowe
- Kotleciki z tofu
- Tiramisu z jabłkami
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Mielony serek twarogowy z tortillą
- Słodkie wegańskie bułeczki Hot Cross Buns
- Strudel makowy
- Babeczki leśny mech
- Kiełbaski w papryce
- Gwiazdki Czar
- Sylwestrowe trufle kokosowe
- Zielone warzywa z dipem romesco
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
1377 dni temu
Ale irytujące komentarze dziewczynki w tle
odpowiedz
2379 dni temu
Czu,czu,czu,czu,czu...z tymiankiem the best C:
odpowiedz
2379 dni temu
Eh....nie ten odcinek pomyliło mi sie >: