Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- gofrownicę
- pędzelek
Krok 1: Przygotowujemy ciasto
Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystudzenia. Do miski wlewamy maślankę, wbijamy jajka i mieszamy. Masło dodajemy do masy, cały czas mieszając. W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Następnie suche składniki dodajemy do mokrych i dokładnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem za pomocą pędzelka. Gofry smażymy partiami.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Cebulę, obie papryki i cukinię kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy cebulę. Dodajemy resztę warzyw i smażymy, aż warzywa zmiękną. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z limonki oraz drobno posiekaną bazylią i kolendrą.
Krok 3: Podajemy gofry
Gofry smarujemy ziołowym serkiem i podajemy z warzywami. Dekorujemy bazylią, kolendrą, cząstkami limonki i rukolą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Świąteczne pierniczki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba z piekarnika
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Sernik pistacjowy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Jajka na miękko
- Spaghetti carbonara
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
1719 dni temu
Ale irytujące komentarze dziewczynki w tle
Odpowiedz
2722 dni temu
Czu,czu,czu,czu,czu...z tymiankiem the best C:
Odpowiedz
2722 dni temu
Eh....nie ten odcinek pomyliło mi sie >: