Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozgrzaną gofrownicę
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CIASTO
Do garnka wrzucamy masło, cukier, sól oraz wlewamy wodę. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia. Do gorącej masy dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy, gotując całość na bardzo małym ogniu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Powstałą masę odstawiamy do przestygnięcia. Gdy już nieco przestygnie, dodajemy do niej jajko. Wszystko zagniatamy. Ciasto dzielimy na 8-10 równych kulek i smażymy je osobno w rozgrzanej gofrownicy do momentu, aż będą złociste i chrupiące.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POSYPKĘ I POSYPUJEMY NIĄ GOFRY
W miseczce mieszamy cukier trzcinowy z cynamonem i przed podaniem obtaczamy gofry w powstałej posypce.
KROK 4: PODAJEMY DANIE
Podajemy gotowe gofry.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Golonka pieczona po bawarsku
- Guacamole
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ryba z piekarnika
- Krokiety z mięsem
- Pierniki
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Nuggetsy z kurczaka
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Łazanki
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)