Gofry churros
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • rozgrzaną gofrownicę

Sposób przygotowania:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA CIASTO

Do garnka wrzucamy masło, cukier, sól oraz wlewamy wodę. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia. Do gorącej masy dodajemy mąkę pszenną i energicznie mieszamy, gotując całość na bardzo małym ogniu.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Powstałą masę odstawiamy do przestygnięcia. Gdy już nieco przestygnie, dodajemy do niej jajko. Wszystko zagniatamy. Ciasto dzielimy na 8-10 równych kulek i smażymy je osobno w rozgrzanej gofrownicy do momentu, aż będą złociste i chrupiące.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY POSYPKĘ I POSYPUJEMY NIĄ GOFRY

W miseczce mieszamy cukier trzcinowy z cynamonem i przed podaniem obtaczamy gofry w powstałej posypce.

KROK 4: PODAJEMY DANIE

Podajemy gotowe gofry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!