
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIESZAMY SKŁADNIKI
W dużej misce dokładnie mieszamy płatki owsiane, posiekane orzechy, cynamon i sól.
Następnie dodajemy miód, roztopiony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Całość mieszamy, aż składniki się połączą.
KROK 2: PIECZEMY GRANOLĘ
Kosz airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Ostrożnie wykładamy granolę na papier i równo ją rozkładamy. Pieczemy w temperaturze 170°C przez 12 minut.
Po 6 minutach mieszamy granolę, aby się nie przypiekła. Po upieczeniu pozostawiamy ją w koszu na około 5–10 minut, by stwardniała.
KROK 3: STUDZIMY GRANOLĘ
Za pomocą papieru do pieczenia przenosimy granolę na blat i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy granola ostygnie, łamiemy ją na kawałki i w szczelnym pojemniku mieszamy z liofilizowanymi malinami. Przechowujemy w suchym miejscu.
Granolę możemy podawać z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem i świeżymi owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
Pachnące jesienią i pełne sezonowych produktów musli z twarogiem. Pyszne i pożywne śniadanie.

Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
Aromatyczne domowe musli z dodatkiem naturalnego skyru i gruszki gotowanej w soku jabłkowym to idealny przepis do przygotowania na słodkie śniadanie. Koniecznie spróbuj!

Chia parfait z domową granolą
Domowa granola to świetny dodatek do śniadania lub deseru, dlatego warto zrobić od razu większą porcję! Zobacz, jaką wersję granoli przygotował nasz cukiernik – Paweł Małecki – i jak smakowicie ją połączył z innymi dodatkami.

Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)