Domowa granola z airfryera

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • airfryer
  • papier do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MIESZAMY SKŁADNIKI

W dużej misce dokładnie mieszamy płatki owsiane, posiekane orzechy, cynamon i sól.
Następnie dodajemy miód, roztopiony olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Całość mieszamy, aż składniki się połączą.

KROK 2: PIECZEMY GRANOLĘ

Kosz airfryera wykładamy papierem do pieczenia. Ostrożnie wykładamy granolę na papier i równo ją rozkładamy. Pieczemy w temperaturze 170°C przez 12 minut.

Po 6 minutach mieszamy granolę, aby się nie przypiekła. Po upieczeniu pozostawiamy ją w koszu na około 5–10 minut, by stwardniała.

KROK 3: STUDZIMY GRANOLĘ

Za pomocą papieru do pieczenia przenosimy granolę na blat i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy granola ostygnie, łamiemy ją na kawałki i w szczelnym pojemniku mieszamy z liofilizowanymi malinami. Przechowujemy w suchym miejscu.

Granolę możemy podawać z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem i świeżymi owocami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!