Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUSLI
Masło orzechowe, syrop klonowy, cynamon i sól dokładnie mieszamy w misce. W innej misce łączymy płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni. Mieszanką z masłem orzechowym zalewamy suche składniki i starannie wszystko mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY MUSLI
Gotowe musli rozkładamy równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, mieszamy i czekamy, aż przestygnie. Wystudzone musli mieszamy z miechunką i nasionami chia.
KROK 3: GOTUJEMY GRUSZKĘ
Do małego garnka wlewamy wodę i sok jabłkowy. Gruszkę obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie wkładamy ją do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
KROK 4: PODAJEMY MUSLI
Musli przekładamy do miski, dekorujemy skyrem i gotowaną gruszką.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe musli
Stwórz własne, domowe musli - pyszną i zdrową alternatywę dla zwyczajnych śniadań.
Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
Pyszne śniadanie lub chrupiąca przekąska. Nasze musli możesz jeść, kiedy tylko masz na to ochotę!
Batoniki musli i mus czekoladowy z mango
Czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego, ale koniecznie domowego! Ten przepis jest właśnie na taką okazję, a batoniki robi się naprawdę szybko!
Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli
Krem z buraków, truskawek i wiśni to idealna odpowiedź na pożywny deser lub doskonałe śniadanie. Doskonały w dniu przygotowania, ale także na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce. Podaj go z musli lub innymi ulubionymi dodatkami!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Domowe musli
- Chrupiące tosty z ricottą i śliwkami z tymiankiem
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- 3 sposoby na jesienne śniadanie
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Smoothie z wodą kokosową
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Owsianka z musem jabłkowym
- Orientalne kotleciki z quinoa
- Sorbet z mango, bananów i limonek
- Pieczone jabłka z bakaliami
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Chleb orkiszowy
- Cytrynowe ciasteczka owsiane z makiem
- Placuszki bez laktozy z szynką
- Sos teriyaki
- Fasolka z żurawinowo-ziołowym masłem
- Bulion rybny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
- Precel z łososiem
- Bułeczki bolońskie
- Quiche z nadzieniem szpinakowo-porowym z pomidorami
- Japońska kanapka onigirazu
- Wigilijne racuchy z receptury mojej babci
- Ciastka z grzybami
- TRADYCYJNY MAJONEZ
- Domowy egg drop sandwich
- Zielony omlet z białek i puszysty twarożek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)