
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUSLI
Masło orzechowe, syrop klonowy, cynamon i sól dokładnie mieszamy w misce. W innej misce łączymy płatki owsiane, wiórki kokosowe, migdały, nasiona słonecznika i pestki dyni. Mieszanką z masłem orzechowym zalewamy suche składniki i starannie wszystko mieszamy.
KROK 2: PIECZEMY MUSLI
Gotowe musli rozkładamy równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 15 minut. Następnie wyjmujemy je z piekarnika, mieszamy i czekamy, aż przestygnie. Wystudzone musli mieszamy z miechunką i nasionami chia.
KROK 3: GOTUJEMY GRUSZKĘ
Do małego garnka wlewamy wodę i sok jabłkowy. Gruszkę obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy gniazda nasiennego. Następnie wkładamy ją do garnka i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 minut.
KROK 4: PODAJEMY MUSLI
Musli przekładamy do miski, dekorujemy skyrem i gotowaną gruszką.
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Nuggetsy z kurczaka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sernik pistacjowy
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Guacamole
- Ciasto na pierogi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ryba z piekarnika
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Piernik świąteczny
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)