zobacz film Batoniki musli i mus czekoladowy z mango

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • papier do pieczenia
  • łopatkę silikonową
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C 

BATONIKI MUSLI

 KROK 1: SIEKAMY SUSZONE OWOCE I ORZECHY

Suszone jabłka, morele i orzechy włoskie siekamy drobno.

KROK 2: MOCZYMY PŁATKI OWSIANE

Płatki owsiane moczymy w napoju sojowym w misce ok. 5-7 minut. Dodajemy jogurt naturalny i cynamon. Całość mieszamy.

 KROK 3: PIECZEMY MASĘ NA BATONIKI

Owoce dodajemy do miski z płatkami. Całość mieszamy i przekładamy na papier do pieczenia. Rozsmarowujemy w prostokąt o grubości ok. 1 cm. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.

Po upieczeniu dzielimy na równe batoniki i odstawiamy do wystudzenia.

MUS CZEKOLADOWY

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUS

Białka jajek ubijamy. Dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej. Mango obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy pestki, a następnie kroimy na kawałki, część dodajemy do masy i mieszamy całość.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 20 minut.

KROK 2: PODAJEMY BATONIKI I MUS:

Na upieczony mus wykładamy resztę mango. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni do momentu zbrązowienia. Mus czekoladowy posypujemy płatkami migdałowymi i porwanymi listkami mięty.

Podajemy z batonikami musli.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!