Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
 - łopatkę silikonową
 - piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
 
BATONIKI MUSLI
KROK 1: SIEKAMY SUSZONE OWOCE I ORZECHY
Suszone jabłka, morele i orzechy włoskie siekamy drobno.
KROK 2: MOCZYMY PŁATKI OWSIANE
Płatki owsiane moczymy w napoju sojowym w misce ok. 5-7 minut. Dodajemy jogurt naturalny i cynamon. Całość mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY MASĘ NA BATONIKI
Owoce dodajemy do miski z płatkami. Całość mieszamy i przekładamy na papier do pieczenia. Rozsmarowujemy w prostokąt o grubości ok. 1 cm. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.
Po upieczeniu dzielimy na równe batoniki i odstawiamy do wystudzenia.
MUS CZEKOLADOWY
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUS
Białka jajek ubijamy. Dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej. Mango obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy pestki, a następnie kroimy na kawałki, część dodajemy do masy i mieszamy całość.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 20 minut.
KROK 2: PODAJEMY BATONIKI I MUS:
Na upieczony mus wykładamy resztę mango. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni do momentu zbrązowienia. Mus czekoladowy posypujemy płatkami migdałowymi i porwanymi listkami mięty.
Podajemy z batonikami musli.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Spaghetti carbonara
 - Ryba z piekarnika
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Łazanki
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Najlepsza sałatka z tortellini
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Pistacjowy sernik baskijski
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Jajka na miękko
 - Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Makowiec japoński
 - Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)