Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- papier do pieczenia
- łopatkę silikonową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
BATONIKI MUSLI
KROK 1: SIEKAMY SUSZONE OWOCE I ORZECHY
Suszone jabłka, morele i orzechy włoskie siekamy drobno.
KROK 2: MOCZYMY PŁATKI OWSIANE
Płatki owsiane moczymy w napoju sojowym w misce ok. 5-7 minut. Dodajemy jogurt naturalny i cynamon. Całość mieszamy.
KROK 3: PIECZEMY MASĘ NA BATONIKI
Owoce dodajemy do miski z płatkami. Całość mieszamy i przekładamy na papier do pieczenia. Rozsmarowujemy w prostokąt o grubości ok. 1 cm. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C.
Po upieczeniu dzielimy na równe batoniki i odstawiamy do wystudzenia.
MUS CZEKOLADOWY
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUS
Białka jajek ubijamy. Dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej. Mango obieramy, przekrawamy na pół i pozbawiamy pestki, a następnie kroimy na kawałki, część dodajemy do masy i mieszamy całość.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 20 minut.
KROK 2: PODAJEMY BATONIKI I MUS:
Na upieczony mus wykładamy resztę mango. Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni do momentu zbrązowienia. Mus czekoladowy posypujemy płatkami migdałowymi i porwanymi listkami mięty.
Podajemy z batonikami musli.
Zobacz podobne
przepisy
Buraczane brownie z musem malinowo-buraczanym
Sposób Pawła Małeckiego na brownie z buraka! A żeby było jeszcze ciekawiej – ciasto podaje z musem malinowo-buraczanym!
Chleb brioche z musem figowym
Klasyka francuskich wypieków – drożdżowy chlebek brioche podany z musem figowym. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!
Serduszka z musem z liczi i malin
W prezencie dla najbliższych – świetny pomysł na słodki prezent! Wypróbuj przepis Pawła na musowe serduszka w błyszczącej polewie!
Mus truskawkowy
Prawdziwy raj dla fanów truskawek! Przygotuj ten orzeźwiający mus, gdy masz ochotę na coś naprawdę smacznego i prostego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kutia
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
- Wegańska ryba po grecku
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Uszka z grzybami
- Sernik piernikowy
- Sałatka gyros
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)