• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • blender
  • rózgę kuchenną 

Krok 1: NAMACZAMY ŻELATYNĘ

Żelatynę zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 5-7 minut, by napęczniała.

Krok 2: GOTUJEMY MROŻONE TRUSKAWKI

Mrożone truskawki z cukrem podgrzewamy w garnku na średnim ogniu, mieszając. Gdy zmiękną i oddadzą sok, wyłączamy ogień. Odstawiamy truskawki do lekkiego wystudzenia i blendujemy na gładki, jednolity mus. Ponownie zagotowujemy.

Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY MUS TRUSKAWKOWY

Dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy, aż się rozpuści. Mus z żelatyną odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Krok 4: UBIJAMY ŚMIETANKĘ

Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na nie do końca sztywny krem.

Krok 5: ŁĄCZYMY ŚMIETANKĘ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Partiami dodajemy wystudzony mus truskawkowy. Za każdym razem delikatnie mieszamy całość za pomocą rózgi.

Krok 6: SCHŁADZAMY I PODAJEMY MUS

Gotowy mus przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekorujemy listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram