Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- rózgę kuchenną
Krok 1: NAMACZAMY ŻELATYNĘ
Żelatynę zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 5-7 minut, by napęczniała.
Krok 2: GOTUJEMY MROŻONE TRUSKAWKI
Mrożone truskawki z cukrem podgrzewamy w garnku na średnim ogniu, mieszając. Gdy zmiękną i oddadzą sok, wyłączamy ogień. Odstawiamy truskawki do lekkiego wystudzenia i blendujemy na gładki, jednolity mus. Ponownie zagotowujemy.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY MUS TRUSKAWKOWY
Dodajemy żelatynę i energicznie mieszamy, aż się rozpuści. Mus z żelatyną odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Krok 4: UBIJAMY ŚMIETANKĘ
Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na nie do końca sztywny krem.
Krok 5: ŁĄCZYMY ŚMIETANKĘ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
Partiami dodajemy wystudzony mus truskawkowy. Za każdym razem delikatnie mieszamy całość za pomocą rózgi.
Krok 6: SCHŁADZAMY I PODAJEMY MUS
Gotowy mus przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekorujemy listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Mus czekoladowy z malinami
Sprawdź przepis na deser, który pobudza wszystkie zmysły! Aksamitny mus czekoladowy z owocami zachwyci każdego!
Truskawkowo-malinowe tiramisu
Pyszny deser na co dzień i od święta - tirmisu w wersji truskawkowo-malinowej!
Truskawkowe eklerki
Deser z francuskiej cukierni w Twoim domu? Tak! Przygotuj eklerki z Pawłem Małeckim i jego gośćmi!
Mus jagodowy z sosem jeżynowym
Pyszny, lekki i niezwykle owocowy deser! Koniecznie spróbuj musu jagodowego Pawła!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Mus czekoladowy
- Pieczone udka z kurczaka z cytryną, miodem i zapiekanymi ziemniakami
- Czekoladowy sen
- Mus czekoladowy z awokado i bananami
- Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Muffiny jabłkowe z karmelem
- Kokosowa panna cotta
- Comber z jelenia
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Czekoladowe nicecream
- Shake malinowo-truskawkowy z bitą śmietaną
- Tarta z karmelizowaną gruszką
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Konfitura z cukinii i pomidorów
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Filet z kurczaka z pigwą
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
- Crostini z serem brie i miechunką
- 3 sposoby na chutney jabłkowy
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Zupa szczawiowa
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)