Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- silikonową łopatkę
- mikser
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mrożone wiśnie i truskawki wyjmij z zamrażarki ok. 10-15 minut wcześniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WIŚNIE
Wiśnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię (jeśli zawierają sok, również wlewamy go na patelnię). Dodajemy syrop z agawy. Całość mieszamy od czasu do czasu. Smażymy na dużym ogniu do momentu, aż wiśnie częściowo się rozpadną i puszczą sok. Wyłączamy gaz, gdy całość zacznie gęstnieć i nabierać konsystencji sosu.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA KREM
Buraki pokrojone w ćwiartki, mrożone truskawki i 4 łyżki sosu wiśniowego z patelni przekładamy do naczynia miksera. Całość miksujemy do momentu połączenia składników na gładki krem. Krem wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
KROK 3: PODAJEMY KREM Z DODATKAMI
Schłodzony krem wykładamy na talerze, posypujemy musli i polewamy sosem wiśniowym. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasto à la panna cotta
Smak deseru, który pokochał cały świat, ale w całkiem nowej odsłonie! Ciasto panna cotta jest w pełni roślinne, proste i tak pyszne, że przygotujesz je na pewno więcej niż raz.
Agarowe galaretki truskawkowe
Galaretki z owoców i to w wegańskim wydaniu? Oczywiście! Wypróbuj ten przepis i odkryj ich niepowtarzalny smak!
Lekki deser wiśniowy
Idealny deser dla seniora? Paweł Małecki podpowiada, jak to zrobić, by było pysznie i odżywczo!
Zupa krem z buraka
Wypróbuj przepis na błyskawiczną zupę krem z buraków z octem balsamicznym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wegańska ryba po grecku
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik piernikowy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny makowiec
- Pierniki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
408 dni temu
Dzoś zrobiłem DESER BURACZANO-TRUSKAWKOWY Z SOSEM WIŚNIOWYM I MUSLI Bardzo dobry !!!!!! Warto zrobić . Pozdrawiam
odpowiedz