
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- silikonową łopatkę
- mikser
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mrożone wiśnie i truskawki wyjmij z zamrażarki ok. 10-15 minut wcześniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WIŚNIE
Wiśnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię (jeśli zawierają sok, również wlewamy go na patelnię). Dodajemy syrop z agawy. Całość mieszamy od czasu do czasu. Smażymy na dużym ogniu do momentu, aż wiśnie częściowo się rozpadną i puszczą sok. Wyłączamy gaz, gdy całość zacznie gęstnieć i nabierać konsystencji sosu.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA KREM
Buraki pokrojone w ćwiartki, mrożone truskawki i 4 łyżki sosu wiśniowego z patelni przekładamy do naczynia miksera. Całość miksujemy do momentu połączenia składników na gładki krem. Krem wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
KROK 3: PODAJEMY KREM Z DODATKAMI
Schłodzony krem wykładamy na talerze, posypujemy musli i polewamy sosem wiśniowym. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Krokiety z mięsem
- Makowiec japoński
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sernik pistacjowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Łazanki
- Domek z piernika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Jajka na miękko
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Piernik świąteczny
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
713 dni temu
Dzoś zrobiłem DESER BURACZANO-TRUSKAWKOWY Z SOSEM WIŚNIOWYM I MUSLI Bardzo dobry !!!!!! Warto zrobić . Pozdrawiam
Odpowiedz