Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- silikonową łopatkę
- mikser
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mrożone wiśnie i truskawki wyjmij z zamrażarki ok. 10-15 minut wcześniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WIŚNIE
Wiśnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię (jeśli zawierają sok, również wlewamy go na patelnię). Dodajemy syrop z agawy. Całość mieszamy od czasu do czasu. Smażymy na dużym ogniu do momentu, aż wiśnie częściowo się rozpadną i puszczą sok. Wyłączamy gaz, gdy całość zacznie gęstnieć i nabierać konsystencji sosu.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA KREM
Buraki pokrojone w ćwiartki, mrożone truskawki i 4 łyżki sosu wiśniowego z patelni przekładamy do naczynia miksera. Całość miksujemy do momentu połączenia składników na gładki krem. Krem wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
KROK 3: PODAJEMY KREM Z DODATKAMI
Schłodzony krem wykładamy na talerze, posypujemy musli i polewamy sosem wiśniowym. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasto à la panna cotta
Smak deseru, który pokochał cały świat, ale w całkiem nowej odsłonie! Ciasto panna cotta jest w pełni roślinne, proste i tak pyszne, że przygotujesz je na pewno więcej niż raz.
Agarowe galaretki truskawkowe
Galaretki z owoców i to w wegańskim wydaniu? Oczywiście! Wypróbuj ten przepis i odkryj ich niepowtarzalny smak!
Lekki deser wiśniowy
Idealny deser dla seniora? Paweł Małecki podpowiada, jak to zrobić, by było pysznie i odżywczo!
Zupa krem z buraka
Wypróbuj przepis na błyskawiczną zupę krem z buraków z octem balsamicznym!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z buraczanym pesto
- Schab z szynką i salsą jabłkową
- Chałka drożdżowa z maślaną kruszonką
- Jajka po rosyjsku
- Stek z jelenia
- Chrupiące musli z rabarbarem i jogurtem
- Puszyste racuchy z jabłkami i twarożkiem
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Zupa krem z buraka
- Hummus z bobu
- Caponata – przepis
- Placki owsiane z sałatką z truskawek
- Pita pizza
- Syrniki
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- KRUSZONKA MIGDAŁOWA I ZAPIEKANE POD NIĄ ŚLIWKI
- Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
- Sernik waniliowo-dyniowy
- EKSPRESOWA KONFITURA Z MALIN
- Goxua, czyli deser w stylu hiszpańskim na bogato
- Wegańska pieczona owsianka z orzechami
- Schab z pesto bazyliowym na bagietce
- Sałatka warzywne ciastko
- Zielony sok z kapusty i owoców
- Jajecznica na ostro
- Szyszki w kształcie dyni z ekspandowanych ziaren
- Koreczki z łososiem
- Domowe lody szparagowe
- GRILLOWANA KANAPKA Z CUKINIĄ
- Rabarbarowy kisiel na bazie napoju żniwnego
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
386 dni temu
Dzoś zrobiłem DESER BURACZANO-TRUSKAWKOWY Z SOSEM WIŚNIOWYM I MUSLI Bardzo dobry !!!!!! Warto zrobić . Pozdrawiam
odpowiedz