
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- silikonową łopatkę
- mikser
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Mrożone wiśnie i truskawki wyjmij z zamrażarki ok. 10-15 minut wcześniej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY WIŚNIE
Wiśnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię (jeśli zawierają sok, również wlewamy go na patelnię). Dodajemy syrop z agawy. Całość mieszamy od czasu do czasu. Smażymy na dużym ogniu do momentu, aż wiśnie częściowo się rozpadną i puszczą sok. Wyłączamy gaz, gdy całość zacznie gęstnieć i nabierać konsystencji sosu.
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA KREM
Buraki pokrojone w ćwiartki, mrożone truskawki i 4 łyżki sosu wiśniowego z patelni przekładamy do naczynia miksera. Całość miksujemy do momentu połączenia składników na gładki krem. Krem wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut.
KROK 3: PODAJEMY KREM Z DODATKAMI
Schłodzony krem wykładamy na talerze, posypujemy musli i polewamy sosem wiśniowym. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Wegańskie ciasto à la panna cotta
Smak deseru, który pokochał cały świat, ale w całkiem nowej odsłonie! Ciasto panna cotta jest w pełni roślinne, proste i tak pyszne, że przygotujesz je na pewno więcej niż raz.

Agarowe galaretki truskawkowe
Galaretki z owoców i to w wegańskim wydaniu? Oczywiście! Wypróbuj ten przepis i odkryj ich niepowtarzalny smak!

Lekki deser wiśniowy
Idealny deser dla seniora? Paweł Małecki podpowiada, jak to zrobić, by było pysznie i odżywczo!

Zupa krem z buraka
Wypróbuj przepis na błyskawiczną zupę krem z buraków z octem balsamicznym!

Zobacz przepisy
na lato
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Kurczak po wietnamsku
- Botwinka – przepis na zupę z botwiny
- Kotlety mielone z młodymi ziemniakami i mizerią
- Deser z tapioką
- Kurczak w sosie pomidorowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Spaghetti carbonara
- Butter chicken
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Klasyczna sałatka grecka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto skubaniec z agrestem
- Papryka faszerowana z oliwkami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
608 dni temu
Dzoś zrobiłem DESER BURACZANO-TRUSKAWKOWY Z SOSEM WIŚNIOWYM I MUSLI Bardzo dobry !!!!!! Warto zrobić . Pozdrawiam
odpowiedz