zobacz film Deser buraczano-truskawkowy z sosem wiśniowym i musli

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • silikonową łopatkę
  • mikser

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Mrożone wiśnie i truskawki wyjmij z zamrażarki ok. 10-15 minut wcześniej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: SMAŻYMY WIŚNIE

Wiśnie wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię (jeśli zawierają sok, również wlewamy go na patelnię). Dodajemy syrop z agawy. Całość mieszamy od czasu do czasu. Smażymy na dużym ogniu do momentu, aż wiśnie częściowo się rozpadną i puszczą sok. Wyłączamy gaz, gdy całość zacznie gęstnieć i nabierać konsystencji sosu.

KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NA KREM

Buraki pokrojone w ćwiartki, mrożone truskawki i 4 łyżki sosu wiśniowego z patelni przekładamy do naczynia miksera. Całość miksujemy do momentu połączenia składników na gładki krem. Krem wstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. 

KROK 3: PODAJEMY KREM Z DODATKAMI

Schłodzony krem wykładamy na talerze, posypujemy musli i polewamy sosem wiśniowym. Dekorujemy listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    177 dni temu
    Dzoś zrobiłem DESER BURACZANO-TRUSKAWKOWY Z SOSEM WIŚNIOWYM I MUSLI Bardzo dobry !!!!!! Warto zrobić . Pozdrawiam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!