
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- blender
- łopatkę silikonową
- keksówkę
- folię spożywczą
- paterę do ciasta
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ
Truskawki zblenduj i przełóż do miski.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY TRUSKAWKI
Truskawki wrzucamy do rondelka i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż zaczną mocno wrzeć. Od czasu do czasu mieszamy.
KROK 2: NAMACZAMY AGAR-AGAR
Agar-agar zalewamy zimną wodą, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
KROK 3: DODAJEMY AGAR-AGAR DO TRUSKAWEK
Agar-agar dodajemy do truskawek, zmniejszamy ogień i cały czas mieszamy do momentu zagotowania. Od tej chwili gotujemy jeszcze ok. 3 minuty.
KROK 4: WYPEŁNIAMY FORMĘ MASĄ TRUSKAWKAMI
Formę keksową wykładamy folią spożywczą. Na dno wylewamy masę truskawkową i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
KROK 5: KROIMY GALARETKI
Folię z galaretką wyjmujemy z formy. Galaretkę roimy wzdłuż na 3 paski, a następnie w kostkę.
KROK 6: PODAJEMY GALARETKI
Cukier przesypujemy na dno patery i rozprowadzamy po całej powierzchni. Galaretki układamy na cukrze.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kutia
- Śledź w oleju
- Mini burgery
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Krokiety z mięsem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pierniki
- Uszka z grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)