Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Przygotowujemy galaretkę z mango
300 g mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy na gładką masę z dodatkiem soku pomarańczowego. Wodę podgrzewamy i kiedy będzie gorąca, ale nie wrząca, rozpuszczamy w niej żelatynę. Dokładnie mieszamy, aby pozbyć się wszystkich grudek. Dodajemy zmiksowane mango, sok wyciśnięty z limonki i cukier. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mango kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy wraz z listkami mięty. Galaretkę przekładamy do pojemnika lub małych kieliszków. Pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2: Przygotowujemy galaretkę kokosową
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy. Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango. Wierzch posypujemy cynamonem. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.
Zobacz podobne
przepisy
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Masz ochotę na deser? Wypróbuj mus cytrynowy z galaretką pomarańczową i cytrynową kruszonką według Pawła Małeckiego!
Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
Lekki, orzeźwiający deser na bazie truskawek. Ciekawa i łatwa w przygotowaniu alternatywa dla klasycznej galaretki z owocami.
Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
Oryginalny deser, który zaskoczy fanów tradycyjnych galaretek swoim oryginalnym smakiem i dodatkiem mleka kokosowego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Sałatka gyros
- Kutia
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Śledzie po kaszubsku
- Sernik piernikowy
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Ciasto na pierogi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Domek z piernika
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2495 dni temu
W galaretce z mleczka kokosowego po stęźeniu oddzielił się tluszcz. Jak temu zapobiec?
odpowiedz
2494 dni temu
Wybierając mleczko kokosowe, kupuj to, które ma wysoką zawartość ekstraktu z kokosa. Te, które mają poniżej 60% mogą się rozwarstwiać.