
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Przygotowujemy galaretkę z mango
300 g mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy na gładką masę z dodatkiem soku pomarańczowego. Wodę podgrzewamy i kiedy będzie gorąca, ale nie wrząca, rozpuszczamy w niej żelatynę. Dokładnie mieszamy, aby pozbyć się wszystkich grudek. Dodajemy zmiksowane mango, sok wyciśnięty z limonki i cukier. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mango kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy wraz z listkami mięty. Galaretkę przekładamy do pojemnika lub małych kieliszków. Pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2: Przygotowujemy galaretkę kokosową
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy. Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango. Wierzch posypujemy cynamonem. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.
Zobacz podobne
przepisy
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!

Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Masz ochotę na deser? Wypróbuj mus cytrynowy z galaretką pomarańczową i cytrynową kruszonką według Pawła Małeckiego!

Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
Lekki, orzeźwiający deser na bazie truskawek. Ciekawa i łatwa w przygotowaniu alternatywa dla klasycznej galaretki z owocami.

Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
Oryginalny deser, który zaskoczy fanów tradycyjnych galaretek swoim oryginalnym smakiem i dodatkiem mleka kokosowego.

Zobacz przepisy
na święta
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
45 dni temu
Galaretka z mango się nie zetnie.
odpowiedz
2562 dni temu
W galaretce z mleczka kokosowego po stęźeniu oddzielił się tluszcz. Jak temu zapobiec?
odpowiedz
2561 dni temu
Wybierając mleczko kokosowe, kupuj to, które ma wysoką zawartość ekstraktu z kokosa. Te, które mają poniżej 60% mogą się rozwarstwiać.