Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender

Krok 1: Przygotowujemy galaretkę z mango

300 g mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy na gładką masę z dodatkiem soku pomarańczowego. Wodę podgrzewamy i kiedy będzie gorąca, ale nie wrząca, rozpuszczamy w niej żelatynę. Dokładnie mieszamy, aby pozbyć się wszystkich grudek. Dodajemy zmiksowane mango, sok wyciśnięty z limonki i cukier. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mango kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy wraz z listkami mięty. Galaretkę przekładamy do pojemnika lub małych kieliszków. Pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 2: Przygotowujemy galaretkę kokosową

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy. Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango. Wierzch posypujemy cynamonem. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    303 dni temu
    W galaretce z mleczka kokosowego po stęźeniu oddzielił się tluszcz. Jak temu zapobiec?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    303 dni temu
    Wybierając mleczko kokosowe, kupuj to, które ma wysoką zawartość ekstraktu z kokosa. Te, które mają poniżej 60% mogą się rozwarstwiać.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram