Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Przygotowujemy galaretkę z mango
300 g mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy na gładką masę z dodatkiem soku pomarańczowego. Wodę podgrzewamy i kiedy będzie gorąca, ale nie wrząca, rozpuszczamy w niej żelatynę. Dokładnie mieszamy, aby pozbyć się wszystkich grudek. Dodajemy zmiksowane mango, sok wyciśnięty z limonki i cukier. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mango kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy wraz z listkami mięty. Galaretkę przekładamy do pojemnika lub małych kieliszków. Pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2: Przygotowujemy galaretkę kokosową
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy. Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango. Wierzch posypujemy cynamonem. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.
Zobacz podobne
przepisy
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
Masz ochotę na deser? Wypróbuj mus cytrynowy z galaretką pomarańczową i cytrynową kruszonką według Pawła Małeckiego!
Galaretka truskawkowa ze spienionym jogurtem
Lekki, orzeźwiający deser na bazie truskawek. Ciekawa i łatwa w przygotowaniu alternatywa dla klasycznej galaretki z owocami.
Kokosowo-limonkowa galaretka z liczi
Oryginalny deser, który zaskoczy fanów tradycyjnych galaretek swoim oryginalnym smakiem i dodatkiem mleka kokosowego.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kurczak z Antyli
- Syrop imbirowy
- Mus gruszkowy z nutą pomarańczy
- Gruszki w syropie
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Ciasto kokosowe z migdałami – przepis
- Ciasto z gruszkami – przepis
- Kokosowy sernik na bezglutenowym spodzie
- Czekoladowy tort wegański z domowym kremem orzechowym
- Curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- Wegański tort bezowy
- Wegańskie ciasto à la Raffaello
- Zupa z dyni i jabłek
- Sernik matcha na zimno
- Brownie z chałwą
- Rogaliki z ciasta francuskiego
- Stek z udźca jelenia z rozmarynem
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Naleśniki z farszem
- Babeczki leśny mech
- Pierogi z mięsem
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Sycylijskie cannoli nadziewane kremem z serka ricotta o smaku limonki
- Bożonarodzeniowe ciasto miodowe
- Jajecznica na 3 sposoby
- Spaghetti bolognese
- Pajęczynka (ciasto dyniowo-marchewkowe)
- Tarta z cukinią i kozim serem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2435 dni temu
W galaretce z mleczka kokosowego po stęźeniu oddzielił się tluszcz. Jak temu zapobiec?
odpowiedz
2434 dni temu
Wybierając mleczko kokosowe, kupuj to, które ma wysoką zawartość ekstraktu z kokosa. Te, które mają poniżej 60% mogą się rozwarstwiać.