
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
Krok 1: Przygotowujemy galaretkę z mango
300 g mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy na gładką masę z dodatkiem soku pomarańczowego. Wodę podgrzewamy i kiedy będzie gorąca, ale nie wrząca, rozpuszczamy w niej żelatynę. Dokładnie mieszamy, aby pozbyć się wszystkich grudek. Dodajemy zmiksowane mango, sok wyciśnięty z limonki i cukier. Dokładnie mieszamy. Pozostałe mango kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy wraz z listkami mięty. Galaretkę przekładamy do pojemnika lub małych kieliszków. Pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2: Przygotowujemy galaretkę kokosową
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy mleczko kokosowe, cukier oraz sól i dokładnie mieszamy. Masę kokosową rozprowadzamy na warstwie galaretki z mango. Wierzch posypujemy cynamonem. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie galaretkę kroimy w małe kostki.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Śledź w oleju
- Sałatka gyros
- Sernik pistacjowy
- Pieczona ryba po grecku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Burek ze szpinakiem
- Śledzie po kaszubsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Zupa grzybowa z makaronem
- Piernik świąteczny
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
284 dni temu
Galaretka z mango się nie zetnie.
Odpowiedz
222 dni temu
Ścięła się jak złoto. Bardziej podejrzewałem, że tak może zadziałać dodatek limonki, ale wszystko się ścięło idealnie.
2802 dni temu
W galaretce z mleczka kokosowego po stęźeniu oddzielił się tluszcz. Jak temu zapobiec?
Odpowiedz
2801 dni temu
Wybierając mleczko kokosowe, kupuj to, które ma wysoką zawartość ekstraktu z kokosa. Te, które mają poniżej 60% mogą się rozwarstwiać.