
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy galaretkę wiśniową
Wiśnie wrzucamy do garnka. Część wody dajemy do żelatyny, aby napęczniała, resztę wlewamy do garnka. Zagotowujemy. Dodajemy miód, żelatynę i sok z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do miseczki i zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.
KROK 2: Przygotowujemy chrupiącą warstwę deseru
Płatki jaglane błyskawiczne zalewamy ok. 80 ml wody. Orzechy miksujemy lub drobno siekamy. Mieszamy.
KROK 3: Układamy deser w pucharkach
Zestaloną galaretkę wrzucamy do misy miksera i ubijamy ok. 5 minut, aż z galaretki zrobi się puszysta pianka. Piankę przekładamy do worka cukierniczego. Na dno pucharków wsypujemy płatki jaglane z orzechami. Szprycujemy na wierzch piankę. Pucharki schładzamy w lodówce 2-3 minuty. Na piankę wykładamy po 1,5 łyżki jogurtu naturalnego. Nakładamy kolejną porcję kaszy jaglanej i piankę wiśniową.
KROK 4: Dekorujemy
Deser dekorujemy malinami, borówkami i listkami mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Uszka z grzybami
- Piernik świąteczny
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka gyros
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Makówki śląskie
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Guacamole
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ryba po japońsku
- Świąteczne pierniczki
- Spaghetti carbonara
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)