zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Przygotowujemy galaretkę wiśniową

Wiśnie wrzucamy do garnka. Część wody dajemy do żelatyny, aby napęczniała, resztę wlewamy do garnka. Zagotowujemy. Dodajemy miód, żelatynę i sok z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do miseczki i zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.

KROK 2: Przygotowujemy chrupiącą warstwę deseru

Płatki jaglane błyskawiczne zalewamy ok. 80 ml wody. Orzechy miksujemy lub drobno siekamy. Mieszamy.

KROK 3: Układamy deser w pucharkach

Zestaloną galaretkę wrzucamy do misy miksera i ubijamy ok. 5 minut, aż z galaretki zrobi się puszysta pianka. Piankę przekładamy do worka cukierniczego. Na dno pucharków wsypujemy płatki jaglane z orzechami. Szprycujemy na wierzch piankę. Pucharki schładzamy w lodówce 2-3 minuty. Na piankę wykładamy po 1,5 łyżki jogurtu naturalnego. Nakładamy kolejną porcję kaszy jaglanej i piankę wiśniową.

KROK 4: Dekorujemy

Deser dekorujemy malinami, borówkami i listkami mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram