Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: Przygotowujemy galaretkę wiśniową
Wiśnie wrzucamy do garnka. Część wody dajemy do żelatyny, aby napęczniała, resztę wlewamy do garnka. Zagotowujemy. Dodajemy miód, żelatynę i sok z limonki. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do miseczki i zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego zestalenia.
KROK 2: Przygotowujemy chrupiącą warstwę deseru
Płatki jaglane błyskawiczne zalewamy ok. 80 ml wody. Orzechy miksujemy lub drobno siekamy. Mieszamy.
KROK 3: Układamy deser w pucharkach
Zestaloną galaretkę wrzucamy do misy miksera i ubijamy ok. 5 minut, aż z galaretki zrobi się puszysta pianka. Piankę przekładamy do worka cukierniczego. Na dno pucharków wsypujemy płatki jaglane z orzechami. Szprycujemy na wierzch piankę. Pucharki schładzamy w lodówce 2-3 minuty. Na piankę wykładamy po 1,5 łyżki jogurtu naturalnego. Nakładamy kolejną porcję kaszy jaglanej i piankę wiśniową.
KROK 4: Dekorujemy
Deser dekorujemy malinami, borówkami i listkami mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!
Deser gruszkowo-cynamonowy z maślanką
Delikatny biszkopt bez mąki, karmelizowane gruszki z dodatkiem cynamonu i maślanki! To deser dla prawdziwych smakoszy!
Deser z chia
Cierpkie tajemnice lasu i mleczno-miodowa delikatność – wszystko to znajdziesz w piętrach lekkiego deseru przygotowanego przez Darię. Przekonaj się, jak kontrasty smakują w duecie!
Deser wegański à la snickers
Wypróbuj przepis na pyszny deser dla najmłodszych! Z kaszą jaglaną, czekoladą, kremem z daktyli i orzeszkami.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Knedle ze śliwkami
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Ciasto czekoladowe – prosty przepis
- Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
- Tarta szpinakowo-szczawiowa z truskawkami
- Granita truskawkowa
- Oponki serowe z sosem malinowym
- Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką z cydru
- Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką
- Ciągutki z mleka i oleju kokosowego
- Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
- Budyń waniliowo-migdałowy
- Karmelowy sernik z rosą
- Tarta z warzywami i serem pleśniowym
- Tosty dyniowe
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Nalewka z głogu
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Tort malinowy
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
- Hummus grzybowy
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Ciastka pisanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)