zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender/malakser
  • słoiczki do podania deseru

Krok 1: Namaczamy daktyle

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie przez 30 minut. Następnie daktyle razem z wodą miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy.

Krok 2: Gotujemy kaszę

Kaszę płuczemy na sitku. Do garnka wlewamy mleczko kokosowe. Gdy się zagotuje, wsypujemy kaszę i gotujemy przez około 20 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Następnie dodajemy syrop z agawy i aromat waniliowy, dokładnie mieszamy i miksujemy całość, aż uzyskamy gładką masę. Orzeszki miksujemy i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 3: Układamy składniki deseru w słoiczkach 

W słoiczkach układamy zmiksowaną kaszę, daktyle i rozpuszczoną czekoladę. Deser posypujemy orzeszkami i wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    156 dni temu
    Wyszła mi bardzo duża objętość kaszy jaglanej w stosunku do pozostałych składników. Podzieliłabym jej ilość na dwa i zwiększyła udział daktyli.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    201 dni temu
    Mam bardzo ważne pytanie: czy czas przygotowania zawiera zmywanie i sprzątanie kuchni po gotowaniu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    198 dni temu
    czas przygotowania uwzględnia czynności związane z przygotowaniem samego dnia ;)
  • Lidek Lidek
    202 dni temu
    Juz zrobiłam. ..szybkie, proste , smaczne 😍

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram