Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- rozdrabniacz
Krok 1: Miksujemy składniki batonów
Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.
Krok 2: Przekładamy masę do foremki
Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.
Krok 3: Dekorujemy batony
W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Batony imbirowo-marcepanowe
Tak przygotowane batony świetnie sprawdzą się jako rozgrzewający i słodki upominek dla najbliższych!
Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Świąteczne pierniczki
- Uszka z grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Wegańska ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik piernikowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2733 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
odpowiedz
2733 dni temu
Gosiu, możesz zamienić syrop na miód :)