Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- rozdrabniacz
Krok 1: Miksujemy składniki batonów
Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.
Krok 2: Przekładamy masę do foremki
Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.
Krok 3: Dekorujemy batony
W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Batony imbirowo-marcepanowe
Tak przygotowane batony świetnie sprawdzą się jako rozgrzewający i słodki upominek dla najbliższych!
Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczny sernik waniliowy ze skórką pomarańczową
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Wrapy z sałaty z tofu
- Batony z orzechami pekan
- Koktajle owocowe
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Sałatka z młodych warzyw
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Kumpir w stylu greckim
- Muffinki ze śliwkami
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Domowe lody szparagowe
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Bezowy tort cytrynowy
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Dyniowe latte i milkshake
- Spanakopita
- Barszcz
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
- Zielona przystawka
- Kanapka ciao ciabatta
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Wegańskie bounty owocowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2644 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
odpowiedz
2644 dni temu
Gosiu, możesz zamienić syrop na miód :)