zobacz film Wegańskie bounty owocowe

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • formę o wymiarach 20 x 20 cm
  • rozdrabniacz 

Krok 1: Miksujemy składniki batonów

Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.

Krok 2: Przekładamy masę do foremki

Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.

Krok 3: Dekorujemy batony

W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gosia Gosia
    2733 dni temu
    Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2733 dni temu
    Gosiu, możesz zamienić syrop na miód :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!