![Wegańskie bounty owocowe Wegańskie bounty owocowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/082b250d477f-0dce2f7019c7-Kinga-Paruzel-KW21-weganskie-bounty-jezynowe_23137_15052017_SS_70539_RGB_OK.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- formę o wymiarach 20 x 20 cm
- rozdrabniacz
Krok 1: Miksujemy składniki batonów
Do misy rozdrabniacza wsypujemy wiórki kokosowe, szczyptę soli, jeżyny i nasiona laski wanilii. Całość miksujemy. W garnku rozpuszczamy olej kokosowy i syrop klonowy, chwilę przestudzamy. Następnie wlewamy masę kokosową. Jeśli masa jest zbyt wilgotna, dosypujemy więcej wiórków.
Krok 2: Przekładamy masę do foremki
Całość mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do zamrażalki na 30 minut. Zmrożone batony kroimy w dowolne kształty.
Krok 3: Dekorujemy batony
W garnku rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Gotowe batony polewamy czekoladą i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Zobacz podobne
przepisy
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
![Energetyczne batony](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3bf483b572e6-0219104cd130-KW34_Danie-cukiernika-ÔÇô-batony-energetyczne_rgb_ok-2016.webp)
Batony imbirowo-marcepanowe
Tak przygotowane batony świetnie sprawdzą się jako rozgrzewający i słodki upominek dla najbliższych!
![Batony imbirowo-marcepanowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/076e5f9e058a-e98e33d70a77-Ingwer-Marzipan-Streifen.webp)
Batony zbożowe
Batony zbożowe mogą być pożywną przekąską lub drugim śniadaniem dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować.
![Batony zbożowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/817fc656fd89-44a1687ae024-Batony_zbozowe_1250x700.webp)
2 sposoby na batony po treningu
Zobacz, jak przygotować batony proteinowe, które sprawdzą się jako przekąska po treningu! Wybieraj spośród przepisów na batony pieczone i te ekspresowe bez pieczenia!
![2 sposoby na batony po treningu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b7c375d68cc3-7b168c7670c9-1250x700_KW_16_kinga_paruzel_batony-proteinowe_0279_rgb_ok.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Świąteczny sernik waniliowy ze skórką pomarańczową
- Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
- Ciasto marchewkowe z czekoladą
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Wrapy z sałaty z tofu
- Batony z orzechami pekan
- Koktajle owocowe
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Sałatka z młodych warzyw
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Kumpir w stylu greckim
- Muffinki ze śliwkami
- Babeczki czekoladowe z suszonymi żurawinami
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Domowe lody szparagowe
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Bezowy tort cytrynowy
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Dyniowe latte i milkshake
- Spanakopita
- Barszcz
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
- Zielona przystawka
- Kanapka ciao ciabatta
- Polędwica wieprzowa ze szparagami w śmietanie
- Wegańskie bounty owocowe
Komentarze (2)
2593 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
odpowiedz
2593 dni temu
Gosiu, możesz zamienić syrop na miód :)