zobacz film Batony zbożowe

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • forma o wymiarach 20 x 20 cm
  • papier do pieczenia
  • batony należy schłodzić w lodówce

Krok 1: Podgrzewamy masło orzechowe

Płatki owsiane i sezam prażymy na suchej patelni. W garnku podgrzewamy masło orzechowe z olejem kokosowym. Zdejmujemy z ognia, dodajemy miód i pokruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści.

Krok 2: Łączymy składniki batonów

Masę łączymy z pozostałymi składnikami i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Gdy masa się zestali, wycinamy z niej prostokątne batony.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (13)

Avatar
  • Gość Gość
    1827 dni temu
    Podjazd o podanie kaloryczność batonow. Pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1826 dni temu
    W tym momencie nie mamy podawanej kaloryczności przy przepisach. Rozważymy taką funkcję w przyszłości, rozbudowując serwis.
  • Gość Gość
    2159 dni temu
    Sam cukier

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2606 dni temu
    Jestblad w przepisie - nie 3 łyżki płatków tylko 3 szklanki.

    odpowiedz

  • Renia Renia
    2687 dni temu
    Witam! Świetny pomysł. Muszę go wypróbować, ale muszę czymś zastąpić czekoladę. Podpowie mi ktoś czym lub czy mogę ją całkowicie pominąć? 🤔😜

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2686 dni temu
    Reniu, czekoladę w takim wypadku, najlepiej pominąć! Możesz także spróbować przygotować, nasze inne przepisy na batony :) 1. https://kuchnialidla.pl/2-sposoby-na-batony-po-treningu 2. https://kuchnialidla.pl/energetyczne-batony Powodzenia!
  • Sylwia, Anuś i Martuś z Zalesia Sylwia, Anuś i Martuś z Zalesia
    2792 dni temu
    Witam, Ja z moimi córeczkami ( 8 i 6 lat) w kuchni robimy różne zdrowe rzeczy. Młodsza córka bardzo lubi pomagać w kuchni. Często jak robię jakieś ciasta, czekoladę czy np chleb to dziewczyny mi pomagają czyli dodają składniki, mieszają itp oczywiście jest dużo bałaganu po tym wszystkim który zazwyczaj............... sprzątam niestety ja :( jednak zadowolenie, usmiechnięte twarze dzieci szybko mi to wynagradza.

    odpowiedz

  • Matka Matka
    2813 dni temu
    Witam, mam wielkie wątpliwości, co do masła orzechowego. Może mi Pani wytłumaczyć, na co zwrócić uwagę, żeby kupić zdrowe, a nie kolejną porcję chemii?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2809 dni temu
    Żeby kupić dobre masło orzechowe trzeba patrzeć na skład. Nie powinno by cukru, ani żadnych innych rzeczy o dziwnych nazwach, TYLKO orzechy, olej i sól, przy czym orzechów powinno by przynajmniej 94-95% Ja osobiście lubię to z Lidla, jest na prawdę dobrej jakości i przy tym w bardzo fajnej cenie ;) Ale widziałam też duży wybór w Carrefour i Auchan, jednak o jakości maseł z tych sklepów nie mogę nic powiedzieć ;) Pozdrawiam cieplutko :)
  • Oskarek Oskarek
    2814 dni temu
    Prawie co tydzień gotuję coś z waszych przepisów.Jeszcze nigdy się nie zawiodłem . Mam wasze książki ale brakuje mi tej właśnie. Bardzo się cieszę że jest kolejna książka.

    odpowiedz

  • Marta Marta
    2814 dni temu
    Jak długo można przechowywać te batony?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2814 dni temu
    Przechowujemy w lodówce, maksymalnie 2 tygodnie :)
  • Aterla Aterla
    2815 dni temu
    Uwielbiamy robić wspólnie muffinki, popcorn bez tłuszczu w specjalnej maszynie 😆, gofry, wyciskać skoczek z jabluszek, a najbardziej mój mały kucharz lubi przygotowywać i wycinać pierniczki, które potem zanikają w mgnieniu oka

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!