Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Potrzebujemy
- papier do pieczenia
Krok 1: Zagniatamy masę
Imbir drobno siekamy i odkładamy 2 łyżeczki. Pozostały imbir zagniatamy z marcepanem, miąższem laski wanilii i koniakiem. Masę rozwałkowujemy między 2 warstwami papieru do pieczenia na grubość ok. 1 cm. Kroimy na 18 pasków.
Krok 2: Roztapiamy czekoladę
Gorzką kuwerturę siekamy i roztapiamy w kąpieli wodnej. Czekoladą pokrywamy paski masy i układamy na papierze do pieczenia. Pozostawiamy do wyschnięcia.
Krok 3: Dekorujemy batony
Białą kuwerturę siekamy, roztapiamy w gorącej kąpieli wodnej. Przelewamy do woreczka do zamrażania, woreczek zamykamy i odcinamy mały narożnik. Czekoladą rysujemy paski, a następnie posypujemy je posiekanym imbirem. Pozostawiamy do wyschnięcia, przechowujemy szczelnie zapakowane.
Zobacz podobne
przepisy
Pyszne ciasto gryczane
Jak zrobić pyszne ciasto gryczane? Najlepiej wg przepisu Pawła Małeckiego z Kuchni Lidla! Spróbuj koniecznie!
Keks z dodatkiem chałwy, orzechów i śliwek suszonych
Klasyczne, ciemne ciasto biszkoptowe z bakaliami wzbogacone słodką chałwą i polewą czekoladową. Rozpływa się w ustach!
Baklawa grecka
Bardzo słodkie ciasto wypełnione mnóstwem bakalii i orzechów. Tradycyjny grecki smak, który jest w zasięgu Twojej ręki!
Energetyczne batony
Domowe, energetyczne batony, które możesz zabrać do pracy lub dać dziecku do szkoły!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Duszona karkówka z cynamonem i musem z pieczonych jabłek
- Trufelki migdałowe
- Cytryny z miodem i rumem
- Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i karmelizowaną gruszką
- Domek z piernika
- 2 sposoby na batony po treningu
- Indyjskie chlebki chapatti
- Racuchy na jogurcie
- Jadalne prezenty: chlebek, gorąca czekolada i granola
- Serduszka z musem z liczi i malin
- Ekspresowe konfitury: malinowa i borówkowa
- Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
- Śniadaniowe batoniki czekoladowe
- Konfitura wiśniowa z migdałami i żubrówką
- Zapiekanka z bakłażanem, serami i miętą
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Bezglutenowe pancakes
- Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
- Wegańska sałatka z białej fasoli
- Podpłomyki z koprem włoskim i brzoskwinią
- Raclette z porami i boczkiem w śmietanie
- Wigilijna zupa rybna
- Pizza pepperoni
- Tatar wołowy
- Zmiksowana konfitura z truskawek bez gotowania
- Piersi gęsi w pomarańczach z pyzami i kapustą z jabłkami
- Kanapki z batata z jajkiem w koszulce
- Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)