
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Potrzebujemy
- papier do pieczenia
Krok 1: Zagniatamy masę
Imbir drobno siekamy i odkładamy 2 łyżeczki. Pozostały imbir zagniatamy z marcepanem, miąższem laski wanilii i koniakiem. Masę rozwałkowujemy między 2 warstwami papieru do pieczenia na grubość ok. 1 cm. Kroimy na 18 pasków.
Krok 2: Roztapiamy czekoladę
Gorzką kuwerturę siekamy i roztapiamy w kąpieli wodnej. Czekoladą pokrywamy paski masy i układamy na papierze do pieczenia. Pozostawiamy do wyschnięcia.
Krok 3: Dekorujemy batony
Białą kuwerturę siekamy, roztapiamy w gorącej kąpieli wodnej. Przelewamy do woreczka do zamrażania, woreczek zamykamy i odcinamy mały narożnik. Czekoladą rysujemy paski, a następnie posypujemy je posiekanym imbirem. Pozostawiamy do wyschnięcia, przechowujemy szczelnie zapakowane.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciasto na pierogi
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Spaghetti carbonara
- Burek ze szpinakiem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Ryba po japońsku
- Kutia
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Guacamole
- Uszka z grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Pierniki
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)